Hva en cos & # 039; er en onkolog: hva du trenger å vite om onkologiske leger

Del på Pinterest

En onkolog er en lege som spesialiserer seg på diagnose og behandling av mennesker som har kreft.

Hvis du har kreft, vil en onkolog designe en behandlingsplan basert på detaljerte patologiske relasjoner som sier hva slags kreft du har, det som er utviklet, hvor raskt det er sannsynlig å spre seg og hvilke deler av kroppen din er involvert.

Fordi de fleste svulster behandles med en kombinasjon av terapier, under behandlingen kan du se forskjellige typer onkologer.

Hvilke typer onkologer du kanskje ser?

Medisinske onkologer

Medisinske onkologer helbrede kreft ved hjelp av kjemoterapi, hormonelle terapier, biologiske terapier og andre målrettede behandlinger. Folk tenker ofte på medisinsk onkolog om deres primære onkologi lege.

Medisinske onkologer hjelper sine pasienter med å administrere bivirkninger og bidra til å overvåke og opprettholde velvære. Mesteparten av tiden følger pasientene sine medisinske onkologer etter at behandlingen er fullført.

Stråling onkologer

Stråling onkologer bruker høy-energi foton bjelker til å slå og ødelegge kreftceller. Mer eller mindre halv av alle kreftpasienter vil ha strålingsbehandlinger som en del av kreftpleie.

Noen typer kreft reagerer bedre til små & # 8220; frø & # 8221; av bestrålt materiale implantert i # 8217; interessert område, mens andre reagerer bedre til dermed intense strålingsbjelker som er så høyt målrettet av å bli kalt «8220; RadioSurgery & # 8221;.

Kirurgiske onkologer

En kirurgisk onkolog kan være en av de første legene du ser om din Base Doctor mistenker at du har kreft. Kirurgiske onkologer utfører ofte biopsier, fjerner en liten del av stoffet slik at det kan styres for tumorceller.

Hvis det er kreftceller, kan du se den kirurgiske onkologen igjen, denne gangen for å fjerne svulsten og de omkringliggende vevene. Kirurgen vil hjelpe deg med å forberede deg selv og også ta deg tilbake fra en hvilken som helst kirurgisk prosedyre du har under behandling av kreft.

Pediatriske onkologer

Pediatriske onkologer diagnostiserer og tar vare på barn som har kreft. Av 175.000 Barn under 15 år er diagnostisert med kreft hvert år over hele verden. I USA, om 80 prosent av barn som har blitt diagnostisert med kreft og behandlet, vil overleve.

Noen pediatriske onkologer er spesialisert på noen typer kreft og noe fokus på å gjennomføre forskning på barnevakt. En viktig del av arbeidet med de fleste pediatriske onkologer er å utdanne familier hvis barn blir behandlet for kreft.

Gynekologiske onkologer

Gynekologiske onkologer er spesialisert på behandling av tumorer som påvirker kvinner, som eggstokk, livmorhalskreft, livmor, vaginale og vulvarlige svulster, men ofte behandler de også kompliserte gynekologiske forhold som ikke er kreft som L’endometriose og fibroids.

Som andre kreftspesialister har gynekologiske onkologer flere års trening som fokuserer spesielt på tumorer som påvirker kvinner.

Hematologen-onkolog

Spesialiserte leger i behandlingen av blodtumorer som leukemi og lymfom kalles hematologer, fordi de også kan behandle blodsykdommer som ikke er kreft, som for eksempel klippanemi og # 8217; hemofili.

Hvordan forberede deg på din første avtale i onkologi

Hva å forvente

Din første avtale i onkologi kan vare to til tre timer. Dette skyldes at din onkolog må bruke tid til å samle inn informasjon om helsen din. Du bør også forvente:

  • Følelser, eller nysgjerrig mangel på det. Angst, sinne og tristhet er vanlige reaksjoner når du finner ut at du har kreft. Det er også mulig at jeg starter i begynnelsen. Prøv en nummenhet av sjokk.
  • En fysisk undersøkelse. Selv om du har hatt en fysisk eksamen fra din primære omsorgsdoktor, vil din onkolog kjøre en.
  • Noen ekstra tester. Du må kanskje kjøre flere blodprøver eller bildebehandlingseksamen.
  • Møter med andre medlemmer av kreftpleie laget. Du kan møte andre helsepersonell eller folk som kan hjelpe deg med å forstå forsikringsprosessen og kostnadene som er involvert i behandling.
  • En tidlig prognose. Det er ikke uvanlig at en onkolog for å kunne gi deg en grunnleggende prognose for hvor lenge det vil ta deg til å gjenopprette.

Spørre

Det er ikke sjeldent å ha mange spørsmål til du finner deg selv ansikt med legen din. Så & # 8211; Puff! & # 8211; forsvinne. Stress produsert av en kreftdiagnose kunne til og med & # 8220; Freeze & # 8221; Midlertidig noen som normalt er veldig god til å få svarene han trenger for å ta gode beslutninger.

Av denne grunn kan det være en god ide å holde papir og penn (eller en’utklippstavle på telefonen) i dagene før dagene. Avtale, slik at du kan legge merke til spørsmålene.

Hva slags tester gjør onkologene?

Din onkolog kan utføre en fysisk undersøkelse for å finne uregelmessigheter som kan indikere kreft. De kan også kjøre blodprøver og urin eller bildeskanninger som magnetisk resonans, ultralyd og TC-skanninger. De kunne utføre en eller flere biopsier for å sjekke for tumorceller i vev.

Hva slags trening er onkologer?

L’Onkologi er et underspesifikasjon av internmedisin. Etter å ha uteksaminert i medisin og blitt en autorisert lege, må legene fullføre en treårig bolig i internmedisin.

Etter residens må medisinske onkologer fullføre to eller tre år i et stipend av medisinsk onkologi stipend. Kirurgiske onkologer må først fullføre en generell kirurgisk bolig, etterfulgt av et toårig kirurgisk onkologisk stipend.

Å bli en radioterapeut er en femårig reise som inkluderer et internmedisinstråd, etterfulgt av en spesialisering på onkologisk strålebehandling.

Hvordan kan du finne en god onkolog?

Et godt utgangspunkt er å be om en anbefaling til din primære omsorgsleder. Du vil kanskje få forskjellige navn, slik at du kan sjekke hvilke som er en del av ditt forsikringsnettverk.

A’Et annet alternativ er å finne et sykehus du stoler på, og deretter finne ut hvilke onkologer som er knyttet til det eller # 8217; sykehus. L’American Cancer Society har en Sykehus sjekkliste Dette kan hjelpe deg med å forstå hvilke sykehus i nærheten av deg, vil være det beste alternativet for kreftpleie.

L’American College of Surgeons sertifiserer onkologiske sentre som tilfredsstiller en streng liste over krav gjennom Kommisjonen på kreft (COC). Bruker deres sykehus locator Det er en god måte å finne pålitelige kreftpleie sentre i nærheten av deg.

Bunnlinjen

En onkolog er en lege som tar vare på kreft. Noen av underpektene inkluderer medisinsk, kirurgisk, radioterapi, pediatriske og gynekologiske onkologer.

Onkologer spesialisert i blodtumorer kalles ematologists-onkologer. Disse legene har fullført en streng og høyt spesialisert opplæring i diagnosen og behandlingen av kreft gjennom boliger og stipendier som er fullført etter medisinskolen.

Hvis du har blitt adressert til en onkolog, bør du forvente ytterligere tester. Du vil sannsynligvis bli behandlet av forskjellige spesialister i kreftbehandling, avhengig av hvilken type kreft du har.