Hva en blæresmerter: Vesikalske beregninger

Beskrivelse

Vesikalske beregninger krystalliseres mineraler som danner når den konsentrerte urinen hardes i blæren etter urinering.

Utover prosentandelen 90 av urinen er vann. Resten inneholder mineraler, som salt og avfallsprodukter, for eksempel proteiner. L’konsentrert urin kan variere Fra # 8217; mørk gult til den brune, avhengig av hvilke typer avfall og mineraler som finnes.

L’urin konsentrert er ofte et resultat av dehydrering eller # 8217; manglende evne til å tømme blæren helt. Dette kan skyldes en prostataforstørrelse, blæreproblemer eller urinveisinfeksjoner (UTI). Hvis ikke behandlet, kan Vesical Beregninger føre til infeksjoner og andre komplikasjoner.

Hva er symptomene på vesikalske beregninger?

Symptomer som er typiske for vesikalske beregninger er:

  • Hyppig vannlating, spesielt om natten
  • lavere magesmerter
  • en brennende følelse eller smerte Alle’urinrør under urinering
  • Blodig eller uklar urin
  • inkontinens eller manglende evne til å kontrollere urinering

Hvem er i fare for blæreberegninger?

De flertall av folk som utvikler blæreberegninger er menn, spesielt eldre menn med prostata problemer. 80 år gamle menn har en mye høyere risiko enn yngre menn. Men menn på tretti som bor i industrialiserte land, kan også utvikle steiner. Folk alle «interiør i disse regionene er mer sannsynlig å ha fettene rik på fett og sukker.

Selv barn som bor i utviklingsland er utsatt for vesikalske beregninger. De har ofte ikke tilgang til en tilstrekkelig mengde vann for å forbli hydrert og deres diett har en tendens til å være dårlig.

Hva er årsakene til blæreberegningene?

Dannelsen av blæreberegninger kan være et sekundært symptom på et problem med den underliggende urinveiene. Betingelsene som kan bidra til vesikalske beregninger inkluderer:

Infeksjon

Bakterier og andre organismer kan forårsake infeksjoner eller betennelse i blæren. Urinveisinfeksjoner er en vanlig årsak til blæreberegninger.

Selv om menn utvikler flere blæreberegninger, har kvinner flere blæreinfeksjoner enn menn. Kvinner har den kortere urinrøret, deretter C’er en kortere rute for bakterier for å komme inn i blæren.

Skadet urinrør

Din urinrør kan bli skadet eller skadet av sykdommer, sykdommer eller traumer. Kan krympe på grunn av infeksjonen og blokkere urinstrømmen som kommer ut av kroppen.

Prostata utvidelse

Prostata kjertelen omgir urinrøret, det slanke røret som bærer blæren urinen under vannlating. Når prostata kjertelen utvider, kan den trykke mot urinrøret og forstyrre urinering.

Neurogen blære

Den nevogene blæren er en tilstand som påvirker nervene som bærer meldinger fra hjernen til blæren muskler. Skader eller skader på disse nerver kan hindre at hjernen forteller blærenes muskler for å trekke seg og utvide for å urinere. Dette kan gjøre urinen forblir i blæren og danner beregninger.

Svak blære

Blærens vegger kan svekke i noen områder og danner poser som svulmer mot ytre. L’urin kan samle og lagre seg i disse posene.

Nyrestein

Små steiner kan danne seg i nyrer og reiser langs ureteri, to rør som bærer nyrene til blæren. Dette kan forårsake blæreproblemer.

Selv om nyresteinene varierer i utviklingen, kan de bli vesiske beregninger når de kommer til blæren.

Små nyrestein kan passere smertefri gjennom urin, men andre kan bli store nok til å bli fjernet fra en lege.

Hvordan blæren beregningene er diagnostisert?

Hvis du har komplikasjoner med urinering eller et av symptomene forbundet med blæreberegninger, kontakt legen din. De vil nok gjøre deg til en fysisk eksamen før andre diagnostiske tester. Hvis du er en mann, kan kroppen din inkludere en sjekk for å se om du har en ingrossata prostata.

Diagnostiske tester kan inkludere:

Urinprøve

Denne testen brukes til å verifisere tilstedeværelsen av krystallisering, infeksjoner og andre anomalier i urinen.

Spiral TC Scan

Denne typen TAC bekrefter tilstedeværelsen av komplikasjoner i blæren eller en annen del av kroppen. Er raskere og mer presis enn en tradisjonell TC-skanning.

Ultralyd

A’bekken ultralyd bruker lydbølger for å lage bilder av’inne i kroppen din. Disse bildene vil hjelpe legen din til å se om beregninger er tilstede i blæren.

Røntgen og intravenøs pierogram

X-stråler viser blære inni og de fleste av de anomaliene som kan være til stede.

Under intravenøs pipelogram, et fargestoff som strømmer gjennom blodkarene i blodårene for å nå blæren. Fargen viser eventuelle uvanlige formasjoner, og derfor utføres radiografier uthevet resultater.

Røntgenstråler kan ikke vise alle blæreberegninger, og av denne grunn brukes disse diagnostiske tester ikke veldig ofte til blæreberegninger.

Hvordan Vesical Beregninger behandles?

Hvis legen din oppdager at du har blæreberegninger, kan du kjøre cystolitholapaxy. I denne prosedyren er L’laserenergi eller ultralydbølger brukes til å bryte steinene i mindre stykker for fjerning.

Hvis steinene ikke bryter med denne prosedyren, kan fjerningskirurgi trenge.

Prospekter

Utsiktene til behandling av blæreberegninger er positive. Etter behandling kan du bidra til å forhindre blæreproblemer ved å drikke mye vann (minst 8 glass eller 64 gram om dagen). Videre ser det etter en rettidig behandling for UTIs symptomer eller andre forhold i urinveiene.