Hva du trenger alle fremtidige mødre, som ikke har noe å gjøre med et barnegister

Vi anbefales å planlegge våre poster og planlegge våre fødsler, men hva med å planlegge for vår mentale helse?

Del på Pinterest

Jeg husker tydeligvis å ha bodd i sengetøyskorridoren på Babies & # 8220; R & # 8221; USA (RIP) i 30 minutter, bare å fikse det.

Jeg brukte mer tid på å prøve å forstå de beste babyflasker, barnevogn og sving for vår lille jente. Disse beslutningene, ALLE’ERA virket liv eller død.

Likevel tilbrakte jeg knapt tid på det som er veldig viktig: min psykiske helse.

Tydeligvis er jeg ikke bare. Mange av oss passerer timer for å lete etter vuggen, bilsetet og fargen på høyre maling for soverommet i vårt barn. Skriv grundige fødselsplaner, vi ser etter de beste barnelege og garanterer en solid bistand til barndommen;.

Og mens disse også er grunnleggende (fargen på malingen kanskje mindre), blir vår psykiske helse en revurdering, hvis vi tenker godt.

Fordi?

Ifølge Kate Rope, forfatter av & # 8220;Sterk som en mor: hvordan å forbli sunn, glad og (viktigst) sunn fra graviditet til foreldre& # 8220; Historisk behandler vi barselsitet som en naturlig, enkel og lykkelig overgang som vi bare antar vil finne sted når du tar hjem våre barn.

Vårt firma opphøyer også fysisk helse, men helt rabatter mental helse. Som, hvis du virkelig tenker på det, er latterlig. Som tau understreker, er hjernen en del av kroppen vår så mye som magen og # 8217; uterus & # 8221;.

For meg var det bare etter å ha lest den perceptive tauet, flere år etter fødsel, som jeg forsto betydningen av å prioritere mental helse for hver mor.

Det er rett foran oss, men vi ser ikke på det

Psykisk helse er nummer én komplikasjon av levering & # 8221; sier Elizabeth eller # 8217; Brien, LPC, PMH-C, en psykoterapeut som spesialiserer seg på graviditet og velvære postpartum, og er presidenten i Georgia-kapitlet av postpartum Support International.

Merk at i de første 10-14 dagene, vil ca 60-80% av mødrene oppleve babyen blues: humørendringer og følelse overveldet.

En av de viktigste årsakene? Hormoner.

& # 8220; Hvis du ser på din hormonelle dråpe etter fødselen på et diagram, vil [det er] en berg-og dalbane tur du aldri vil gjøre & # 8221; sier Brien. Legg også merke til at hver person reagerer annerledes på denne dråpen, og du vet ikke hvordan du vil svare til du er inne.

Opptil 1 mamma på 5 vil oppleve en lidelse i det perinatale humøret eller D’angst, som ifølge tau er dobbelt den svangerskapsdiabetene.

Mens du leser, tror du kanskje, jeg er offisielt skremt. Men periizinale sykdommer og psykiske problemer er svært behandlelig. Og utvinning har en tendens til å være rask.

Nøkkelen er å skape en konkret psykisk helseplan. Det er hvordan:

Begynn med søvn

Ifølge O’Brien, søvn er grunnleggende. & # 8220; Hvis kroppen din kjører tom, er det veldig vanskelig å ta tak i ferdigheter eller strategier for å håndtere der ute.& # 8221;

Både O’Brien som tau understreker hvordan du vil ha 3 timers uavbrutt søvn (som er en komplett søvnsyklus).

Kanskje du kan endre eller bytte netter med partneren din. En mor til tauet steg mellom 10: 2 og 2: 6, mens mannen hennes steg mellom xnumx: xnumx og xnumx: xnumx og snudde om natten.

A’Et annet alternativ er å spørre en venn eller et familiemedlem eller leie en Nocturnal Sykepleier & # 8217.

Identifiser ditt folk (eller folk)

Tau anbefaler å finne minst en sikker person til hvem du kan si noe.

«Min mann og jeg gjorde en avtale før han hadde vårt første barn. Jeg kunne fortelle ham noe [like] & # 8220; Jeg ville ikke være en mor & # 8221; O & # 8220; Jeg hater min baby & # 8221; & # 8220; sier tau, som hadde to ganger postpartum angst. & # 8220; i stedet for å reagere følelsesmessig eller defensivt, ville det hjelpe meg.& # 8221;

Hvis ikke C’det er ingen med hvem du føler deg trygg, snakker, ring & # 8220; hot line & # 8221; til Postpartum Support International (PSI). Innen 24 timer vil noen som forstår hva du passerer, svare på samtalen din og vil hjelpe deg med å finne en lokal ressurs.

Planlegg bevegelse

L’Øvelse er en bevist behandling for angst, depresjon og andre psykiske helseproblemer, sier tau.

Hvilke fysiske aktiviteter du kan finne hyggelig? Hvordan kan du finne tid for dem?

Dette kan bety å spørre en elsket å se på barnet ditt mens du praktiserer en 10-minutters yoga på YouTube. Det kan bety å gjøre morgen turer med barnet ditt eller strekke før du går i seng.

Bli med grupper av mødre

Tilkoblingen er grunnleggende for vår mentale helse, spesielt når barselsoritet for første gang kan føles isolert.

Din by har grupper av mødre i person? Registrer deg på forhånd. Ellers har PSI en liste over filer Online alternativer.

Kjenn alle tegn på perizinal lidelser

Når vi tenker på mødre med depresjon, forestiller vi de klassiske tegnene. Dyp tristhet som beinet. Utmattelse.

Imidlertid sier tau det er mer vanlig å oppleve angst og en varm sinne. Moms kan til og med bli kablet og hyperproduktiv. Rope inneholder en komplett liste over symptomer på deg Dedikert portal.

Pass på at støttefolket kjenner disse tegnene, og at planen din inneholder navn og tall for psykisk helsepersonell.

Når mødre endelig ser eller # 8217; Brien, sier de regelmessig: «Jeg burde kontakte deg 4 måneder siden, men jeg var i tåken og jeg visste ikke hva jeg trengte eller hvordan jeg skulle komme dit & # 8221;.

Skape en pakt

Kvinner som kjempet med depresjon og # 8217; angst før graviditet (eller under graviditet) har større risiko for forstyrrelser i Dell’Perinatal humør. Det er derfor O’Brien foreslår par sitter og fullfører Post-leveringspakten.

& # 8220; Bli en mor er vanskelig & # 8221; sier eller # 8217; Brien. & # 8220; men du burde ikke lide.& # 8221;

Du fortjener å ha en plan du ære din mental helse.

Margarita Tartakovsky, MS, er en freelance skribent og psykisk utgiver av Psycentral.com. Skriver psykisk helse, psykologi, kroppsbilde og selvbehag i over et tiår. Han bor i Florida med sin mann og hennes datter. Du kan lære mer om https: // www.margaritatartakovsky.com.