Hva det bevisste foreldrene er? Nøkkelpunkter, fordeler og ulemper

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Før barnet ditt kom, har du sannsynligvis lest en uendelig haug med bøker om foreldre, lyttet til tusenvis av historier om andre foreldre, og kanskje du selv svoret til din partner, ville du ha gjort det motsatte av alt de gjorde dine foreldre.

Du kunne ha hørt deg selvsikker i dine foreldrevalg for din ikke-likevel-utfordring-fordi-ikke-var-still-barn.

Så barnet ditt er kommet, det blir raskt spire i en liten person med dine tanker og ønsker, og plutselig har turbinen til alt dette etterlatt deg helt uforberedt og forvirret.

Å føle presset for å gjøre vanskelige foreldrebeslutninger, du har kanskje begynt å lete etter grupper av foreldrekollegaer for å be om råd.

Gjennom disse gruppene, en nyere foreldres tilnærming (noen ganger kontroversiell) som du kanskje har begynt å føle, er at foreldrene er klar over. Men hva er det? Og det virker virkelig?

COS’er den bevisste foreldre?

Bevisst foreldre er et begrep som brukes av ulike psykologer (og andre) for å beskrive en foreldre stil som vanligvis fokuserer mer på foreldrene og hvordan bevissthet kan lede foreldrene.

Det er forankret i en kombinasjon av ekkelt stil filosofi og vestlig stil psykologi. (Med andre ord, et meditasjon og selvrefleksjonsmøte.)

Enkelt sagt, den bevisste foreldreen ber om at i stedet for slag på & # 8220; justere & # 8221; Din sønn, foreldrene ser inn i seg selv. Den bevisste foreldre ser barn som uavhengige vesener (selv om det er sant at de fortsatt utvikler seg over tid), som kan lære foreldrene å bli mer oppmerksomme på dem.

En av de gir denne tilnærmingen til foreldre er Shefali Tsabary, PhD, en klinisk psykolog basert i New York, forfatter og offentlig høyttaler. (Hvis du spør hvor populær er, skrev Dalai Lama åpningen av sin første bok, som en av de beste intervjuene jeg noensinne har hatt, og rosa er en fan av hans bøker, som inkluderer : Den konkraftige forelder, familie vekket og ute av kontroll.)

Shefali antyder at gjennom en seriøs vurdering av kulturelle grep & # 8211; eller å si det mer haug, familiebagasje og personlig kondisjonering og # 8211; Foreldre kan begynne å forlate sine egne kontrolllister på hvordan livet skal gjøres.

Frigjøre disse kontrolllistene, mener Shefali at foreldrene frigjør fra tvinger sine barn til å tro. Når dette skjer, blir barn fri til å utvikle sin sanne identitet. Til slutt hevder Shefali at dette vil hjelpe barn å komme i kontakt med foreldrene sine fordi de er akseptert for hva de egentlig er.

Tilhengere av bevisst foreldre tror at denne modellen forhindrer barn i å ha en identitetskrise senere i livet. De tror også at å skape nærmere obligasjoner med barn og den autoritative kondisjonering og autoritativ stil som er felles for mange foreldrenes relasjoner, er ansvarlige for det store antall barn som beveger seg bort fra foreldrene.

Nøkkelelementer av bevisst foreldre

Selv om det er mange elementer for bevisst foreldre, inkluderer noen viktige ideer:

  • Å være foreldre er et forhold. (Og ikke en ensrettet overføringsprosess!) Barn er unike mennesker som kan lære en forelder.
  • Det bevisste foreldreskapet består i å forlate gå til en foreldres ønsker og vedlegg.
  • I stedet for å imponere oppførsel til barn, bør foreldrene fokusere på sitt språk, deres forventninger og selvregulering.
  • I stedet for å reagere på problemer med konsekvenser, bør foreldrene etablere grenser på forhånd og bruke positive forsterkninger.
  • I stedet for å forsøke å løse et midlertidig problem (for eksempel et skudd D’IRA), er det viktig å undersøke prosessen. Hva førte til denne hendelsen og hva det betyr i et bredere bilde?
  • Å være foreldre betyr ikke bare å gjøre et barn lykkelig. Barn kan vokse og utvikle seg gjennom kamp. L’ego og behovene til en forelder bør ikke hindre veksten av et barn!
  • L’aksept krever tilstedeværelse og engasjement i enhver situasjon oppstår.

Hva er fordelene med en bevisst foreldre?

En bevisst foreldre tilnærming krever foreldre å engasjere seg daglig i # 8217; selvrefleksjon og bevissthet. Dette kan være nyttig, ikke bare for foreldrene dine.

Engasjere seg regelmessig i A’bevisst selvrefleksjon kan bringe fordeler Som reduksjon av stress og # 8217; angst. Daglig meditasjon kan også produsere en lengre oppmerksomhetskapasitet, det har potensial til å redusere tapet tap relatert til alderen, og det kan til og med redusere blodtrykket og forbedre søvn.

Videre hevder sine tilhengere at bevisst foreldre kan oppmuntre til mer respektfull bruk av språk (både foreldre og barn), samt større generell kommunikasjon.

En av de grunnleggende prinsippene for bevisst foreldre er at barn er fullt identifisert at de har noe å lære voksne. Virkelig å akseptere denne overbevisningen krever at foreldrene snakker med barn med et visst nivå av respekt og kommuniserer med dem ofte.

Å ha hyppige samtaler respektfull med voksne modell sunne og positive relasjonelle ferdigheter som barn kan bruke i andre områder av deres liv.

En studio i 2019 Det antyder også at det er fordeler for voksne som involverer barn med høy kvalitetsspråk og kvantitet i tidlig barndom. Notat av forskere Typer av samtaler som fremmes av den bevisste foreldre-stilen, kan føre til en forbedring av kognisjon, færre tegn på aggressivitet og en avansert utvikling hos barn.

Hva er ulempene med en bevisst foreldre?

For foreldre som ser etter en rask og klar løsning på foreldrenes utfordringer, kan den bevisste foreldre ikke være en stor korrespondanse av flere grunner.

Først kan du ta lang tid å få mengden selvrefleksjon og intern kontroll som trengs for foreldrene på den måten som kreves av denne stilen. Tross alt tror tilhengerne av bevisst foreldre at det er nødvendig å frigjøre bagasjen for å tillate barnet ditt å være trofast mot deres autentiske selv, og dette vil ikke skje fra # 8217; i dag i morgen!

For det andre krever den bevisste foreldre at foreldrene gir sine barn L’mulighet til å kjempe og mislykkes. Dette betyr selvsagt at det kan være komplisert og ta tid.

Tilhengere av bevisst foreldre tror at denne gangen og denne kampen trengs, slik at et barn adresserer viktige problemer som vil definere dem. Men for noen foreldre ser det, kan det være vanskelig hvis de har sjansen til å hindre at barnet sitt prøver smerte eller fiasko.

Tredje, for foreldrene til hvem svarene i svart og hvitt for å håndtere problemer med sine barn, kan den bevisste foreldre bekymre deg. Den bevisste foreldre godkjenner ikke en tilnærming til foreldre hvis en, deretter b.

Denne stilen av foreldre krever at voksne gir opp en betydelig mengde kontroll til barnet sitt. (Mindre diktert betyr at ting kan bli litt, mer forvirrende og mindre forutsigbart.)

I stedet for alltid å være en klar oppførsel, insisterer den bevisste foreldre at foreldrene jobber med barn for å løse problemer når de presenterer og forblir for øyeblikket.

Videre kan den bevisste foreldre spørre unike utfordringer når de foreldres mindre barn. Det er øyeblikk der for sikkerhet, må en forelder handle umiddelbart. Det er ikke alltid mulig å ta en pause og reflektere når ditt første ansvar er å beskytte barnet ditt.

Til slutt, for noen foreldre, kan nøkkelen troen bak det oppmerksomme foreldreperspektivet slå en nerve oppdaget. For eksempel, en av de mest kontroversielle linjene i & # 8220; den bevisste foreldre & # 8221; Stater: Å være foreldre er ikke så komplisert eller vanskelig når vi blir bevisste fordi en bevisst person er naturlig kjærlig og autentisk & # 8221;. Det er sannsynlig at de fleste foreldre noen ganger, om ikke daglig, hørt at foreldre er faktisk ganske komplisert og ofte vanskelig.

Når man vurderer en foreldrefilosofi, kan det være tider når en’annen filosofi er mer fornuftig. Den bevisste foreldre kan ikke være den rette løsningen for enhver situasjon eller barn, avhengig av de andre foreldringsoppgavene og personlighetene til de involverte menneskene.

De fleste foreldre stoler på en blanding av foreldrefilosofier når barna vokser og baserer sine handlinger på en kompleks kombinasjon av faktorer.

Eksempler på bevisst foreldre

Forvirret på hvordan det kunne være L & # 8217, implementering i virkeligheten? Ikke bekymre deg, du er ikke alene. Så her er et eksempel på det virkelige livet til foreldre-stilen bevisst i aksjon.

Tenk deg at din 5 år gamle sønn har blitt etterlatt alene og har tatt over saks (det verste marerittet til hver forelder!). De bestemte seg for å spille frisøren og bruke sine nye hårskjæringsferdigheter. Du har nettopp kommet inn og så resultatet & # 8230;

1. Å puste

I stedet for å reagere med sinne eller horror, gi umiddelbar straff eller skylde på barnet, som en forelder som praktiserer den bevisste foreldre vil ta deg et sekund å puste og senter deg. Ta et øyeblikk for å flytte saks til et trygt sted.

2. Reflektere

Det er viktig å tilbringe tid til å reflektere over noen utløsende faktorer eller følelser som denne hendelsen kan ha vekket i deg før du uttrykker dem mot barnet ditt. Det er sannsynlig at i det minste en liten del av deg tenker på hva alle de andre foreldrene vil tenke på lekeplassen når de ser sønnen din! Det er på tide å slippe.

3. Sett grensene

Den bevisste foreldre inkluderer definisjonen av grenser (spesielt når det gjelder å be om respektfull kommunikasjon). Så hvis barnet ditt ba om å bruke saksen før, og han ble fortalt at det bare kunne skje med foreldre til stede av sikkerhetshensyn, ville dette være på tide å nevne grensekrenkelsen som ble satt.

Imidlertid må du også vurdere hvordan du kan hjelpe sønnen din til å bevege seg fremover, for eksempel å flytte saks til en posisjon som de ikke har tilgang til alene. Husk: Den bevisste foreldre er forpliktet til forbindelsen og autentiske relasjoner mens du fokuserer på det bredere bildet som på lang sikt ikke er et dårlig kuttet hår.

4. Aksepterer

Til slutt, i stedet for å bli sint på det faktum at barnets hår kanskje ikke virker som den mest profesjonelle, vil en bevisst foreldre be deg om å akseptere håret for hvor jeg er nå. Ikke c’det er behov for å gråte frisyrene fra fortiden! Det er på tide å trene deg for å frigjøre ditt ego.

Du kan også bruke den som en’mulighet til å jobbe med barnet ditt for å skape en ny frisyre hvis du ønsker det!

Ta bort

Det er mulig at alt som er beskrevet her på den bevisste foreldrehevisen, med måten du tror det skal gjøres foreldre. D’Andre deler, du kan være sterkt uenig med alt dette. Sikkert er du ikke bare hvordan du føler.

Ingen foreldre stil fungerer perfekt for hvert barn (eller situasjon), så det er viktig å kjenne de forskjellige foreldringsfilosofiene. Du vet aldri når det er nyttig! Kanskje du vil til og med være på hodet på svaretet i din neste gruppe foreldre.