Hva det betyr oppfatning for graviditet? Også, når du bekrefter

Beskrivelse

Conception er den tiden da spermier reiser gjennom skjeden, i # 8217; livmor og befruktes et egg som finnes i egglederen.

Unnfangelse og til slutt kan graviditet føre til en rekke overraskende kompliserte trinn. Alt må plasseres slik at en graviditet kan fullføres.

La oss ta en nærmere titt på So’Det er unnfangelse, når og hvordan det oppstår og potensielle komplikasjoner som kan påvirke en graviditet på alle stadier.

Når unnfangelsen oppstår?

Oppfattelsen finner sted under menstruasjonssyklusen en del av en kvinne som heter eggløsning. Legene vurderer dagen 1 i en menstruasjonssyklus på den første dagen i en kvinnesyklus.

L’eggløsning skjer vanligvis rundt midtpunktet til en kvinnes menstruasjonssyklus. Dette vil falle rundt dag 14 i en 28-dagers syklus, men det er viktig å huske at selv det normale livet i syklusen kan variere.

Under eggløsningen frigjør en av eggstokkene et egg, som reiser langs en av eggleder. Hvis det er sperma tilstede i en kvinnes feilrør når dette skjer, kan spermen gjaldt egget;.

Vanligvis har et egg fra 12 til 24 timer når det kan befruktes av sæd. Imidlertid kan spermaen leve i flere dager i en kvinnes kropp.

Derfor, når eggeia frigjør egget, presenterer Spermatozoa allerede i forholdet noen dager før de kunne gjødsle den. Eller, hvis en kvinne har sex i løpet av tiden da egget ble sluppet, kunne sperma befruktet det nyutviklede egget.

Oppfattelsen er redusert til timingen, til helsen til en kvinnes reproduktive kanal og kvaliteten på en manns sperm.

De fleste leger anbefaler vanligvis å ha ubeskyttet sex fra tre eller seks dager før eller # 8217; eggløsning, så vel som dagen når du vil bli gravid. Dette øker mulighetene som sæd er tilstede i det egglederøret for å gjødsle egget en gang utgitt.

Konseptet bekymringer

Conception krever flere trinn for å møte. Først må en kvinne frigjøre et sunt egg. Noen kvinner har medisinske forhold som hindrer dem i å eggere helt.

En kvinne må også frigjøre et ganske sunt egg for befruktning. En kvinne ble født med antall egg hun vil ha i løpet av hennes liv. Som en aldring reduseres kvaliteten på eggene sine.

Dette er mer sant etter 35 år, ifølge Royal College of Obstetricians og Gynekologer.

Høy kvalitet Spermatozoa er også nødvendig for å nå og befrukket egget;. Selv om bare en spermatozon er nødvendig, må spermaen reise over livmorhalsen og # 8217; livmor i egglederen for å gjødsle egget.

Hvis en manns sperma ikke er helt mobil og ikke kan reise så langt, kan unnfangelsen ikke forekomme.

Selv en kvinnes livmoderhals må være ganske imøtekommende fordi sperma kan overleve der. Noen forhold forårsaker sædens død før de kan svømme mot egglederen.

Noen kvinner kan dra nytte av assistert reproduksjonsteknologi som intrauterin inseminering eller in vitro befruktning hvis det er problemer som hindrer sunn sæd å møte et sunt egg.

Hvor unnfangelsen oppstår?

Sperm befruktes vanligvis egget i eggrørets tuba. Dette er en sti fra # 8217; Ovaio Alle’en kvinnes livmor.

Et egg tar omtrent 30 timer å reise fra Ovaio langs egglederen Tuba, ifølge California University i San Francisco.

Mens egget reiser langs Fallopian Tuba, innskudd i en bestemt del kalt Ampolla-Ismic Junction. Det er her at sperma vanligvis befruktes l & # 8217;.

Hvis egget er befruktet, vil det vanligvis reise raskt i # 8217; livmor og implantert. Legene kaller egget befruktet et embryo.

Bekymringer om anlegget

Dessverre, bare fordi et egg er befruktet, betyr det ikke at en graviditet vil skje.

Det er mulig å ha skadet Fallopian-røret på grunn av en historie med bekkeninfeksjoner eller andre lidelser. Som et resultat kan embryoet implanteres i egglederøret (feil posisjon), noe som forårsaker en tilstand som kalles ekstrauterin graviditet. Dette kan være en medisinsk nødsituasjon, fordi graviditeten ikke kan fortsette og kan forårsake feil på feilen.

For andre kvinner kan befruktet celleblastocyst ikke implanteres i det hele tatt, selv om den når livmor.

I noen tilfeller er livmorbelegget av en kvinne ikke tykk nok til anlegget. I andre tilfeller, egget, sperma eller del av EMBRYOs sæd eller en del, kan ikke være tilstrekkelig kvalitet for systemet med hell.

Hvordan er unnfangelsen oversatt til graviditet?

Etter en spermatozon frukte et egg, begynner cellene i’embryo å dele seg raskt. Etter omtrent syv dager, L’embryo er en masse celler multiplisert notat som blastocysts. Disse blastocystene vil derfor være ideelt svekket i # 8217; livmor.

Mens egget reiser gjennom Fallopian Tuba før anlegget, er nivåene på Nivåene på’progesteronhormonet begynner å øke. L’progesteron økning forårsaker uterin belegging fortykkelse.

Ideelt sett når det befruktede egget kommer i # 8217; livmor som et blastocystembryo, vil belegget være ganske ofte implantert.

Samlet sett, fra punktet til eggløsningen ALL’anlegget, denne prosessen kan be om en eller to uker. Hvis du har en 28-dagers syklus, tar dette deg faktisk til 28, vanligvis dagen jeg ville starte syklusen.

Det er på dette punktet at de fleste kvinner kan ta hensyn til ideen om å gjennomgå en graviditetstest hjemme for å se om det er gravid.

Hjem Graviditetstester (urinprøve) fungerer ved å reagere med et hormon som er tilstede i urin kjent som human chorionisk gonadotropin (HCG). Også kjent som & # 8220; Graviditetshormon & # 8221; L’hcg øker med graviditet fremgang.

Husk noen ting når du utfører en graviditetstest hjemme:

Først av alt varierer testene i deres følsomhet. Noen kan kreve større mengder enn HCG for å få et positivt resultat.

For det andre produserer kvinner hcg på variable hastigheter når de forblir gravid. Noen ganger kan en graviditetstest gi et positivt resultat en dag etter en savnet periode, mens andre kan ta en uke etter en savnet periode for å vise et positivt resultat.

Post-conception bekymringer

Conception betyr ikke alltid at en graviditet vil skje og vil bli fullført.

Noen ganger kan en kvinne ha en spontan abort under graviditet før embryonale planter eller umiddelbart etter. Kan ha en «8217 blødning knyttet til den spontane abort i den perioden som syklusen forventer og aldri innser at unnfangelsen fant sted.

Ulike forhold kan oppstå, som et ødelagt egg. Dette er når et befruktet egg er implantert i # 8217; uterus, men utvikler seg ikke over. På en ultralyd, en lege kan observere en blank gestasjonssekk.

Sekund American College of obstetrikere og gynekologer, Det anslås at 50% av alle tidlige aborter skyldes kromosomale anomalier. Hvis sæd og # 8217; egg ikke har 23 kromosomer hver, kan embryoen ikke vokse som forventet.

Noen kvinner kan gjennomgå et graviditetstap uten et notat. Dette er forståelig nok vanskelig for alle involverte fag. Dette betyr imidlertid ikke at en kvinne ikke kan bli gravid igjen i fremtiden.

Hva betyr noe som oppfatning i in vitro befruktning?

In vitro fertilisering (IVF) er en assistert reproduksjonsteknologi som inkluderer spermutnyttelsen for å befrukt et egg i et laboratoriemiljø. Dette skaper et embryo.

En lege plasserer deretter embryoen i # 8217; livmor, hvor den er ideelt stimulerende og en graviditet vil forekomme.

I tilfelle naturlig graviditet, bruker legene ofte den estimerte datoen for unnfangelsen til å estimere fødselsdatoen for et barn. Dette ville ikke være nøyaktig for en person som krysser in vitro befruktning, fordi unnfangelsen (egg som befruktes sperma) foregår i et laboratorium.

Legene kan bruke forskjellige metoder for å estimere utløpsdatoen for en IVF-graviditet. De bruker ofte datoen da eggene er blitt befruktet (et embryo ble dannet) eller når embryoene ble overført.

Både i den naturlige og assisterte oppfatningen, er det viktig å huske at mens en frist kan gi deg en dato for å planlegge, føder få kvinner utløpsdatoen.

Faktorer som størrelsen på et barn som måler og synes å være å utvikle, kan være bedre måter å gjette l’et barns svangerskapsalder mens graviditeten utvikler seg.

L & # 8217;

Mens oppfattelsen refererer teknisk til en enkelt spermatozon som gjødter et egg, C’er mye mer i å bli gravid enn å bli gravid.

Hvis du har spørsmål om faser av unnfangelse eller på din evne til å bli gravid, snakk med legen din.

Hvis du ikke er gravid etter et år med ubeskyttet samleie (eller seks måneder hvis du er mer enn 35 år), spør informasjon om potensielle årsaker og behandlinger som kan øke sjansene for unnfangelse og graviditet.