Hva cos & # 039; er en angiom til kirsebær: årsaker, behandling og fjerning

Hva er angiomene av kirsebær?

De røde molene eller angiomene av kirsebær, er vanlige hudvekst som kan utvikle seg på de fleste områder av kroppen. De er også kjent som Sinyl Angiomas eller Campbell de Morgan flekker.

De er vanligvis funnet på folk i alderen 30 år eller eldre. Samlingen av små blodkar All’Interiør i en Cherry Angioma gir dem et rødlig utseende.

Denne typen hudvekst er generelt ikke grunn for bekymring, med mindre de ofte bløder eller endres i størrelse, form eller farge. Snakk med legen din dersom du bløder eller endres i # 8217; utseende. Disse kan være symptomer på hudkreft.

Hvor fysisk er det?

Del på Pinterest

En kirsebær angioma er ofte lys rød, sirkulær eller oval og liten form, vanligvis variable størrelser fra et presist punkt omtrent en fjerdedel tommer i diameter. Noen kirsebær angiosi virker jevn og uniform med huden, mens andre virker litt hevet. Svært ofte vokser de på bysten, armene, bena og skuldrene.

Blødning kan oppstå hvis angioma er riper, gnidd eller kuttet.

Hva forårsaker angiomas av kirsebær?

Den nøyaktige årsaken til de røde molene er ukjent, men det kan være en genetisk faktor som gjør at noen mennesker er mer sannsynlig å kontrakt dem. De var også knyttet til graviditet, eksponering for kjemiske stoffer, visse medisinske forhold og klima.

Det ser ut til å være en sammenheng mellom angiomer av kirsebær og alder. De begynner ofte å vises når enkeltpersoner når 30 år og synes å øke i størrelse og nummer med alderen. En studere Han bemerket at over 75% av folkene i alderen 75 år har dem.

Hvordan angiomene av kirsebær blir behandlet?

Du vil sannsynligvis ikke trenge å behandle en angiom av kirsebær, men du har muligheter hvis du vil fjerne den for estetiske grunner.

Du må kanskje fjerne den hvis du er i A’område som kan treffes enkelt, noe som kan føre til vanlig blødning.

Det er noen vanlige prosedyrer for å fjerne røde moles.

Elektrokauterisering

Denne kirurgiske behandlingsmetoden innebærer forbrenning av angiomet ved hjelp av en elektrisk strøm som tilbys av en liten sonde. For denne prosedyren vil du også ha en jordingspute plassert et sted på kroppen din for å male resten av kroppen din fra en «8217; elektrisitetsbølge.

Cryochirurgy

Cryosurgery inkluderer frysing av # 8217; angiom med flytende nitrogen. Den ekstreme kulde vil ødelegge den. Denne metoden er kjent for å være en rask og relativt enkel prosedyre.

Bare en behandlingsøkt er nødvendig, slik at kryokirurgiske funksjoner og flytende nitrogen vanligvis sprayes bare i ca. 10 sekunder. Såret krever ikke mange behandlinger senere.

Laser kirurgi

Denne typen operasjon inkluderer bruk av en pulserende fargestoff laser (PDL) for å eliminere kirsebær angioma. PDL er en konsentrert gul laser som avgir nok varme for å ødelegge lesjonen. Denne metoden er rask og utføres som en poliklinisk prosedyre, noe som betyr at du ikke trenger å bli på sykehuset om natten.

Avhengig av hvor mange angiomer du har, kan det hende du trenger fra en til tre behandlingsøkter. Denne operasjonen kan forårsake små blåmerker, som kan vare opptil 10 dager.

Barbering dell ‘# 8217; overdreven

Denne prosedyren innebærer fjerning av # 8217; angioma fra den øvre delen av huden. L’Beard Oscirm er et alternativ til invasiv kirurgi som ville føre til kutting av skade eller vekst og bruk av poeng, eller suturer, for å lukke såret.

Hvis angiomer fjernes med en av disse metodene, er helbredelse sjeldent, men alltid mulig.

Når du ser etter medisinsk behandling for kirsebær angiomer

Hvis du oppdager endringer i # 8217; utseendet til en rød mol, fikse en avtale med legen din. Det er viktig å undersøke hvilken som helst type lesjon eller vekst når utseendet endres eller hvis diagnosen er ukjent. Legen din vil kunne utelukke alvorlige forhold, for eksempel hudkreft.

Legen din kan bestemme seg for å utføre en biopsi, som innebærer å fjerne og # 8217; undersøkelse av en liten prøve av’hele lesjonen, for å diagnostisere eller ekskludere andre forhold.

Angiomer av kirsebær og langsiktige prospekter

En kirsebær angioma vil ikke gå bort alene, men det er også lite sannsynlig at du forårsaker problemer. Fra tid til annen kan det bløde hvis det er irritert.

Imidlertid er en rød mol som endres i størrelse, form eller farge alltid en grunn til bekymring og bør undersøkes av den grunnleggende legen eller dermatologen.

Lignende forhold

Spørsmål:

Hvilke andre forhold kan forårsake røde flekker eller blødninger i huden?

TIL:

De røde områdene i huden er en vanlig bekymring. Spiderens angiomas kalles på grunn av forgreningen av små blodkar langt fra sitt lille røde senter. Disse er ofte sett med hormonelle endringer i kroppen. Rosacea manifesterer seg vanligvis på kinn og ansikt. Det kan byttes for akne og forverres ofte av solen. Telangiectasia danner fra skjøre blodkar som er nær huden. Disse områdene er mye større enn edderkoppen angiomer og kan være et tegn på en alvorlig helsetilstand. Det er viktig at enhver endring i huden er evaluert av legen.

Judi Marcin, Mdanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.