Hva cos & # 039; er den kroniske myeloid leukemi?

Beskrivelse

Leukemi er en type kreft som begynner i blodet eller vevet som danner blod. Det er mange forskjellige typer leukemi og behandling er forskjellig for hver. Kronisk leukemier vokser langsommere enn akutte leukemier, men kan være like farlig for livet.

Kronisk myeloid leukemi (LMC) kalles også kronisk myeloid leukemi, kronisk leukemi og kronisk granulocytisk leukemi.

Dette er en kreft i hvite blodlegemer. I LMC dannes blomstrene eller umodne hvite blodlegemer og multipliserer ukontrollert, unntatt alle andre typer nødvendige blodceller.

Symptomer på kronisk myeloid leukemi

Symptomene på LMC kan også være symptomer på en rekke andre forhold, noe som kan gjøre dem enkle å ignorere eller avvise. De inkluderer:

 • anemi
 • svakhet
 • tretthet
 • pust
 • nattlige svette
 • bein smerte
 • Vekttap
 • feber
 • Sense for & # 8220; Fullness & # 8221; eller hevelse i magen
 • Satience følelsen etter å ha spist, selv om bare en liten mengde

Symptomene alene vil ikke være tilstrekkelig til å diagnostisere LMC fordi de er vanlige i ulike typer kreft, så vel som i andre vanlige forhold.

Legen må gjennomføre en fysisk undersøkelse og laboratorietester for å bekrefte en diagnose. LMC kan påvirke kroppen din selv på andre måter, spesielt hvis du sender inn en kjemoterapibehandling.

Årsaker til kronisk myeloid leukemi

LMC er forårsaket av en genetisk mutasjon. Legene vet ikke hva som forårsaker opprinnelig mutasjon. Men de vet at den genetiske mutasjonen som fører til at LMC ikke overføres av foreldrene.

I # 8217; mannen er det 23 par kromosomer. I enkeltpersoner med LMC utveksles en del av kromosom 9 med et stykke kromosom 22. Dette gir et kort 22 kromosom og et veldig lang kromosom 9.

Ifølge Mayo Clinic kalles kort kromosom 22 Philadelphia kromosom og er tilstede i 90 prosent av pasienter med LMC. Genene til kromosomer 9 og 22 kombinerer for å danne BCR-ABL-genet som gjør at spesifikke blodceller kan formere seg ukontrollert, noe som forårsaker LMC.

Behandling av kronisk myeloid leukemi

Det er flere behandlinger for LMC. Din behandling kan variere avhengig av din helse- og sykdomsprogresjon.

Målrettede terapier

Målrettede terapier brukes vanligvis først i behandlingen av LMC. Dette er stoffer som angriper en bestemt del av kreftcellen for å drepe den.

I tilfelle av LMC blokkerer disse legemidlene proteinet produsert av BCR-ABL-genet. De kan inkludere imatinib, dasatinib eller nilotinib.

Kjemoterapi

Kjemoterapi inkluderer bruk av narkotika for å drepe tumorceller. Disse stoffene er systemiske, noe som betyr å reise gjennom hele kroppen gjennom blodet.

De kan administreres intravenøst ​​eller muntlig, avhengig av det spesifikke stoffet. Kjemoterapi er en vanlig kreftbehandling med bivirkninger som kan være intense.

Beinmargstransplantasjon

En benmargstransplantasjon (også kalt blodstamcelletransplantasjon) kan brukes når andre behandlinger har mislyktes. Dette skyldes at prosedyren er risikabel, og det kan være vanskelig å finne en tilsvarende donor.

I denne typen transplantasjon brukes kjemoterapi til å drepe kreftceller i beinmargen før sunne donorceller er infundert i blodet for å erstatte dem.

Bivirkningene av denne prosedyren varierer mye, men kan inkludere mindre ting, så som kuldegysninger og hurtighastigheter, eller større komplikasjoner, som anemi, infeksjoner og katarakt.

Disse behandlingene kan brukes alene eller i kombinasjon med hverandre. Les mer om hvordan behandlinger fungerer for LMC og snakk med legen din Hvilke behandlingsmuligheter er de beste for deg.

Diagnose av kronisk myeloid leukemi

Siden LMC generelt ikke forårsaker symptomer i sine første faser, blir kreft ofte oppdaget under en rutinemessig blodprøve. Når det er symptomer, er de generelt vanskelig å identifisere som forårsaket av LMC i stedet for fra A’annen helsetilstand.

Hvis testene antyder at du kan ha kreft, utføres en benmargs biopsi. Dette brukes til å få en benmargseksempel for å sende til et laboratorium for analyse. En spesiell nål med et rør vil bli satt inn i # 8217; iliac bein eller i brystbenet og et lite stykke benmarg vil bli håpet.

Når det er diagnostisert, vil testene bli utført for å se hvordan det oppfører kreft i kroppen din. Disse testene hjelper leger som forstår hvilke behandlinger som skal være mer effektive. De kan inkludere flere blodprøver og genetiske tester.

Imaging Tests, som for eksempel magnetisk resonans, en ultralyd og en TC, kan også brukes til å bestemme hvor kreft har spredt seg. Hvis du nylig har blitt diagnostisert med LMC, kan denne veiledningen hjelpe deg med å forstå diagnosen og hva du trenger å gjøre neste.

Prognose av kronisk myeloid leukemi

Prognosen for personer med diagnosen LMC er generelt god og forbedrer. De nye behandlingene er mer effektive for å målrette Tyrosin Kinase, proteinet som forårsaker LMC.

På samme måte finner storskala studier nye mer effektive behandlingsalternativer hvert år.

Faktorer som kan påvirke prognosen din inkluderer:

 • CML-fase
 • generell helse
 • blodplate telling
 • Hvis milten din er ingrossed
 • Mengde beinskader forårsaket av leukemi

Nyheten om en kreftdiagnose kan være vanskelig, selv om du blir fortalt at prognosen er god. Oppdag levetiden og prognoseforventningen etter en diagnose av LMC.

Faser av kronisk myeloid leukemi

LMC har flere trinn eller progresjonsstadier. Scenen der sykdommen er funnet, bestemmer den aktuelle behandlingen. Fasene er basert på antall blasts tilstede og inkluderer:

Den kroniske fasen

Dette er den første fasen av LMC. Du kan ha noen symptomer eller ingen. I denne fasen kan hvite blodlegemer fortsatt bekjempe infeksjoner i kroppen din.

Den akselererte fasen

På dette stadiet er antallet røde blodlegemer lavt og anemi kan forekomme (ikke nok jern i blodet).

Selv nivåene av blodplater er redusert, noe som kan forårsake blåmerker eller blødninger lett fordi blodplater bidrar til å danne blodpropper. Mengden av blasts øker. En ganske vanlig komplikasjon på dette punktet er en hovent milt, noe som kan forårsake magesmerter.

Krisen fase (blasts)

I denne avanserte fasen er det et stort antall blasts. Symptomene på dette stadiet er mer alvorlige og kan være farlige for livet.

Mer å vite om fasene i LMC kan hjelpe deg med å forstå behandlingsalternativene.

Overlevelse av kronisk myeloid leukemi

Andelen mennesker som bor fem år etter en diagnose av LMCer som behandles med imatinib er 90 prosent. Men det forventes at dette nummeret vil fortsette å forbedre siden flere og flere personer med LMC bruker nyere målrettede terapier.

De fleste med LMC forblir i kronisk fase. Hvis de ikke reagerer godt på behandling eller ikke tar behandling, kan de bytte til akselerert eller blastedfase.

L’Forventet levetid er kortere i disse påfølgende faser. Men noen helse- og livsstilsfaktorer kan også påvirke overlevelsesraten. Finn ut hva de er og hvordan du kan forbedre dem.

Forventet levetid for kronisk myeloid leukemi

Forbedringer i behandlingen av LMC betyr at forventet levetid forbedres hvert år.

I 1990 reduserte en diagnose av LMC forventet levetid for en 55 år gammel kvinne 24.9 år . I 2010 har imidlertid en diagnose av LMC redusert levetiden til 2.9 år .

Den økte økningen i forventet levetid er observert hos unge, selv om de eldre ser flere år.

Faktisk, i 2013, L’forventet levetid for LMC diagnose pasienter var det nærmeste som noensinne var ALLE «8217; forventet levetid for den generelle befolkningen. Hver fase av LMC påvirker # 8217; forventet levetid etter diagnosen. Lær hvordan. Et flott studio viste at 90% av befolkningen behandlet med imatinib var fortsatt i live etter 5 år. Også 8217; 89% på 6 år, 8217; 86% på 8 år og 8217; 83-84% overlevde 10 år.

Kosthold for kronisk myeloid leukemi

LMC kan påvirke generell helse, forårsaker tretthet og svakhet. Det kan også kompromittere immunforsvaret ditt, slik at du blir utsatt for virus og bakterier som kan gjøre deg syk. Kostholdet er en måte å øke energien på, støtte immunforsvaret ditt og øke ditt generelle trivsel.

Spis disse matene for å få flere næringsstoffer, vitaminer, mineraler og karotenoider i ditt daglige kosthold:

 • Integrert frokostblandinger og belgfrukter
 • Magre og magert kjøtt som fisk og fjærfe
 • Fra 5 til 10 porsjoner frukt og grønnsaker
 • Lavfett Meieriprodukter

Behandlinger for LMC kan påvirke appetitten. Men å følge et balansert kosthold er viktig når du gjennomgår behandlinger. Et sunt kosthold kan redusere bivirkninger og bidra til å holde immunsystemet sterkt. Disse forslagene kan hjelpe deg med å spise lettere under behandlingen.