Hva cos & # 039; er blodprøven av distribusjonsbredden av røde blodlegemer (RDW)?

Cos’er en RDW blodprøve?

L’Rød blodcellefordeling bredde blodanalyse (RDW) måler mengden variasjon av røde blodlegemer i volum og størrelse.

Du trenger røde blodlegemer for å bære oksygen fra lungene til hver del av kroppen din. Uansett hvilken utenfor normal bredde eller volumområde av røde blodlegemer indikerer et mulig problem med kroppsfunksjon som i sin tur kan påvirke oksygen som når forskjellige deler av kroppen.

Men med noen sykdommer, kan du likevel ha en vanlig RDW.

Normale røde blodlegemer opprettholder en standard størrelse på Fra 6 til 8 mikrometer (μm) diameter. Din RDW er høy hvis størrelsesområdet er bredt.

Dette betyr at hvis de røde blodcellene i gjennomsnitt er små, men du har også mange små celler, vil din RDW være høy. På samme måte, hvis i gjennomsnitt er dine røde blodlegemer, men du har også mange veldig store celler, din RDW vil være høy.

Av denne grunn er RDW ikke brukt som en isolert parameter når en komplett emochromocytometrisk undersøkelse tolkes (CBC). Snarere gir det mening nyanser i bakgrunnen av hemoglobin (HGB) og medium corpuskulær verdi (MCV).

Høy RDW-verdier kan bety at du har mangel på næringsstoffer, anemi eller andre grunnleggende forhold.

Fordi RDW-testen utføres?

RDW-testen brukes til å diagnostisere typer anemi og andre medisinske forhold, inkludert:

 • Thalassemie, som er arvelige blodsykdommer som kan forårsake alvorlig anemi
 • sukkersyke
 • hjertesykdom
 • Hepatiske sykdommer
 • kreft

Denne testen utføres vanligvis som en del av en komplett emochromocytometrisk undersøkelse (CBC).

CBC bestemmer typer og antall blodceller og forskjellige andre blodegenskaper, for eksempel blodplatemålinger, røde blodlegemer og hvite blodlegemer.

Disse testene bidrar til å bestemme din tilstand av generell helse og i noen tilfeller å diagnostisere infeksjoner eller andre sykdommer.

Legene kan også vurdere RDW-testen som en del av en CBC hvis du har:

 • Anemi symptomer, som svimmelhet, blek hud og nummenhet
 • Mangel på jern eller vitamin
 • En familiehistorie av en blodsykdom, som den seglenes anemi
 • betydelig blodtap fra kirurgi eller traumer
 • En sykdom som påvirker røde blodlegemer har blitt diagnostisert
 • en kronisk sykdom, som hiv eller l’hjelpemidler

Hvordan forbereder du på testen?

Før en blodprøve RDW, kan du bli bedt om å raskt, avhengig av hvilke andre blodprøver som bestilte legen din. Legen din vil gi deg noen spesielle instruksjoner før testen.

Testen selv krever ikke mer enn 5 minutter. En helsevesenet vil ta en prøve av blodet ditt fra en vene og vil holde den i et testrør.

Når testrøret er fylt med blodprøven, er nålen fjernet og trykket og en liten bandasje påføres inngangsstedet for å stoppe blødningen. Blodtestrøret ditt vil da bli sendt til et testlaboratorium.

Hvis blødning på nettstedet til’kontinuerlig nål i flere timer, kontakt lege umiddelbart.

Hvordan RDW-resultater tolkes?

TIL jevnt intervall For fordelingen av røde blodlegemer er bredden fra 12.2 til 16.1% hos voksne kvinner og fra’11.8 til 14.5% hos voksne menn. Hvis du får en score utenfor dette området, kan du ha mangel på næringsstoffer, en infeksjon eller en annen lidelse.

Men selv på normale nivåer av RDW, kan du likevel ha en medisinsk tilstand.

For å motta en korrekt diagnose, må legen undersøke andre blodprøver, som for eksempel mediumkorpet volumtest (MCV), som også gjør en CBC, for å kombinere resultatene og gi en anbefaling av nøyaktig behandling.

I tillegg til å bidra til å bekrefte en diagnose hvis kombinert med andre tester, kan RDW-resultater bidra til å bestemme hvilken type anemi du måtte ha.

Høye resultater

Hvis din RDW er for høy, kan det være en «8217; indikasjon på mangel på næringsstoffer, for eksempel mangel på jern, folsyre eller vitamin B-12.

Disse resultatene kan også indikere makrocytisk anemi, når kroppen din ikke produserer nok normale røde blodlegemer og cellene som produserer er større enn normalt. Dette kan skyldes en folat eller vitamin B-12-mangel.

Dessuten kan du ha mikrocyttanemi, som er mangel på normale røde blodlegemer, og dine røde blodlegemer vil være mindre enn normalt. L’jernmangelanemi er en vanlig årsak til mikrochitisk anemi.

For å hjelpe deg med å diagnostisere disse forholdene riktig, vil legen din utføre en CBC-test og sammenligne delene av RDW- og MCV-testen for å måle volumet av røde blodlegemer.

En høy MCV med høy RDW oppstår i noen makro-politiske anemier. En lav MCV med høy RDW oppstår i mikrocytisk anemi.

Normale resultater

Hvis du mottar en vanlig RDW med en lav MCV, kan du ha en anemi på 8217, noe som skyldes en kronisk sykdom, som forårsaket av en kronisk nyresykdom.

Hvis ditt RDW-resultat er normalt, men du har en høy MCV, kan du ha aplastisk anemi. Dette er en blodsykdom hvor beinmarg ikke produserer nok globuler, inkludert røde blodlegemer.

Bass

Hvis din RDW er treg, er det Ingen hematologisk lidelse Assosiert med et lavt RDW-resultat.

Outlook

L’anemi er en behandlingsbar tilstand, men kan forårsake potensielt dødelige komplikasjoner hvis de ikke er tilstrekkelig diagnostisert og behandlet.

En RDW-blodeksamen kan bidra til å bekrefte testresultatene for blodsykdommer og andre forhold dersom de kombineres med andre tester. Imidlertid må legen nå en diagnose før du innfører behandlingsalternativene dine.

Avhengig av alvorlighetsgraden av tilstanden din, kan legen anbefale vitamintilskudd, narkotika eller endringer i kostholdet.

Hvis du begynner å vise uregelmessige symptomer etter RDW eller L & # 8217 blodundersøkelse; Jeg starter legen umiddelbart.