Hva betyr utfloden din?

Hvorfor har jeg mye utflod?

Årsaken til utflod er ofte betennelse med sopp eller bakterier i skjeden (vaginitis/vaginose) eller i livmorhalsen (cervicitis). Bruk av spiral eller p-piller samt seksuell aktivitet øker likeledes mengden av utflod.

Hvilke infeksjoner kan man få i underlivet?

Underliv
  • Kløe i underlivet. Kløe i underlivet er ikke uvanlig og kan gi mye ubehag. …
  • Kjønnssykdommer. Klamydia, kjønnsvorter og herpes er kjente seksuelt overførbare infeksjoner (SOI). …
  • Urinveisinfeksjon hos voksne. Hvis du merker en brennende eller sviende smerte når du later vannet, kan det skyldes en urinveisinfeksjon.

Hva er Skjedebetennelse?

Skjedebetennelse, også kalt vaginitt, forekommer hvis man har økt mengde utflod og samtidig har vekst av f. eks. bakterier, virus eller sopp i skjeden. Man har normalt et surt miljø i skjeden med en pH mellom 3,8 og 4,2.

Hva betyr kremete utflod?

Hvis utfloden er tyntflytende og lukter er det sannsynligvis snakk om en bakteriell ubalanse. Soppinfeksjon i underlivet gir grynete utflod som vanligvis ikke lukter. I tillegg gir soppinfeksjon ofte sterk kløe. Det er viktig å skille mellom disse to tilstandene, da de krever forskjellig behandling.

Hva betyr forskjellige typer utflod?

Utflod endres i henhold til hvilken fase av menstruasjonssyklusen du er i. Når det er eggløsning, vil utfloden renske opp for sædcellene som kan komme på besøk. Da blir den gjennomsiktig, smidig og rikelig. Før mensen derimot er utflod ofte hvit, gulhvit eller ugjennomsiktig.

Hvordan ser utflod ut ved eggløsning?

Rett etter menstruasjonen kan det være noen dager med lite utflod, og så vil det ofte komme litt mer fuktig eller rennende blank utflod. Når eggløsningen er veldig nære får man mer av det klassiske eggløsningslimlet. Dette er gjennomsiktig, og som er så seigt at man kan trekke litt i det.

Hvor ofte er det vanlig å ha utflod?

Normal utflod

Mengden er cirka to gram per døgn, men varierer med menstruasjonssyklus og er størst rundt eggløsningen på grunn av økt sekresjon fra kjertlene i livmorhalsen.

Er det normalt å ha utflod hver dag?

Akkurat som det er helt normalt for alle kvinner å ha utflod, er det altså også helt normalt å ha det hver dag. Imidlertid kan mengden av utflod også variere hos den enkelte person. Mens du en dag har mye utflod, kan du en annen dag ha veldig lite utflod. Det kommer helt an på hvor i din syklus du befinner deg.

Hvor lenge er det vanlig å ha utflod?

I Norge får jenter sin første menstruasjon (mensen) når de er mellom 9 og 18 år. Før du får mensen, er det vanlig å ha utflod i noen måneder. Dette er en melkeaktig væske som kommer fra skjeden.

Hvorfor får man Eggstokkbetennelse?

Årsaker til egglederbetennelse

– Den vanligste årsaken er klamydiainfeksjon. Klamydia har ofte ingen symptomer, men på et punkt kan infeksjonen begynne å utvikle seg og det blir en eggstokkbetennelse, sier Steinert.

Hva er gardnerella infeksjon?

Bakteriell vaginose (BV) eller skjedekatarr, tidligere kalt gardnerella vaginitt. Bakteriell vaginose er en svært vanlig tilstand og den hyppigste årsaken til unormal utflod hos kvinner.