Hva betyr multifokal?

Hvor mye koster Linsebytte?

En synskorrigerende operasjon hos Memira koster fra 12 900,- per øye. Linsebytte koster fra 54 900,- for både øyne. Alt i forbindelse med din synskorrigerende behandling er inkludert i prisen du får presentert, fra medisiner, ekstra kontroller, vår trygghetsgaranti og eventuelt kompletterende behandlinger.

Hvordan fungerer multifokale linser?

Multifokale kontaktlinser er kontaktlinser med flere ulike styrker i én og samme linse. Vanligvis har de én styrke for å se på nært hold, én styrke for å se på avstand og én styrke for å se på mellomlang avstand.

Hva er en torisk linse?

Toriske kontaktlinser er laget spesielt for de med skjeve hornhinner. Linsen korrigerer en synsfeil som kommer av ujevnheter i krummingen på hornhinnen som på fagspråket blir kalt astigmatisme, men som vi til daglig referer til som nettopp skjeve hornhinner.

Hvem kan bruke progressive linser?

Progressvie linser passer til:

Deg med aldersrelatert langsynthet. Deg som har problemer med å se på nære avstander med de kontaktlinsene du har i dag. Deg som vanligvis bruker lesebriller eller progressive briller. Deg som vil ha friheten til å se godt på både avstand og nær uten briller.

Hva betyr ekstra styrke på linser?

AD (add): ekstra styrke i bifokale linser. Vanligvis mellom +1.00 og +3.00. AX (axis): Astigmatisme, skjeve hornhinner, verdi i grader (°), mellom 0° and 180°.

Hva koster RLE operasjon?

23 900 kr / øye
  • 23 900 kr / øye.
  • Kostnadsfri undersøkelse.
  • Kostnadsfri oppfølging.
  • Nødtelefon.
  • Kostnadsfri tilleggsbehandling ved behov i 10 år.
  • 15% rabatt på RLE ved alderssynthet.

Hvor mye koster Synsoperasjon?

Laseroperasjon for begge øynene koster om lag mellom 35.000 og 40.000 kroner i Norge dersom du velger den dyreste, men mest moderne metoden, den siste generasjon av Lasik-metoden kalt IntraLase eller Femtolase.

Hvor lenge varer et Linsebytte?

Over 98% av alle som har gjort et linsebytte, er helt fornøyd rundt ett år etter linsebyttet og opplever da at de ser så godt som de har forventet.

Er progressive linser bra?

Selv de med skjeve hornhinner kan bruke progressive linser. Progressive hjelper til med å korrigere presbyopi, også kalt alderssyn, som er en naturlig forringelse av synet som kommer etter 40. Hvis du for eksempel synes det er vanskelig å se godt på nært hold kan det være et tegn på at du trenger progressive linser.

Hva er addisjon på linser?

Addisjon (tilleggskorreksjon) beskriver hvor mye styrke kontaktlinsene må ha, i tillegg til avstandskorreksjon, for at du skal kunne fokusere på nært hold, for eksempel når du leser. Denne verdien er alltid positiv og som regel identisk for begge øyne.

Hvor lang tid tar det å venne seg til progressive linser?

Som regel går det raskt å venne seg til hvordan glasset fungerer. Forsøk å ha brillene på så mye som mulig i begynnelsen så vil det ta kortere tid å venne seg til dem. Obs: Tilvenningstiden for progressive glass kan ta opptil 3 uker.