Hva betyr Morton’s Glace for føttene dine

Del på Pinterest

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

L’Mortons Hallux, eller foten av Morton, beskriver tilstanden der din andre finger ser lengre ut enn Dell & # 8217;. Det er veldig vanlig: Noen mennesker der # 8217; de har og andre.

I noen mennesker, L’Mortons Alluxe kan øke mulighetene som storm ringer på fotplanten og andre smerter på føttene. La oss gi en titt som en torny. Merk, det er ikke det samme med neuromaen av Morton.

På fingeren på foten av Morton

Du kan fortelle om du har Morton’s Umbull bare å se på foten din. Hvis din andre finger stikker ut lenger Dell’Alluxe, CE L & # 8217, du har.

Det er også veldig vanlig. En studie Amerikanske universitetsstudenter fant det 42.2% hadde en lengre senere finger (45.7% av mennene og 40.3% av kvinnene).

L’Mortons Hallux er arvelig, som de fleste av funksjonene i beinstrukturen din.

Forskning tyder på at Mortons glace kan til og med være en fordel i # 8217; friidrett. En studie fra 2004 Sammenligningen mellom profesjonelle og ikke-idrettsutøvere-idrettsutøvere fant at profesjonelle idrettsutøvere hadde en tendens til å ha Mortons mest sammenlignet med idrettsutøvere.

De er ikke tærne

Del på PinterestIllustrasjon av Diego Sabogal

Dine metatarer er lange bein som kobler fingrene til baksiden av foten. De kurver mot # 8217; høye for å danne foten foten. Din første metatarsus er oftest.

I mennesker med Mortons globene er den første metatarssus kortere enn den andre metatarssus. Dette er det som gjør at din andre finger ser lengre ut enn den første.

Å ha et kortere metatarskap kan forårsake vektøkning på de andre tynnere metatarene.

Smerte med mortons hallux

Fordi Mortons Hallux er koblet til fotstrukturen, får noen mennesker som har Mortons Hallux-begivenhet på slutten smerte og smerter på foten. Det er forbundet med måten vekten fordeles på foten, spesielt på første og andre metatarsus.

DOV’Det er smerten

Du Kan prøve smerte og ømhet Ved foten av de to første metatarsalbenene i nærheten av buen din, og på hodet til den andre metatarsus i nærheten av din andrefinger.

Behandling for smerte på spissen av Morton

Legen vil først prøve å plassere et fleksibelt lager under Hallux og den første metatarsus. Formålet med dette øker lasten på # 8217; Alluce og på det punktet der den kobles til den første metatarsus.

Andre konservative behandlinger inkluderer:

 • Øvelser. Fysioterapi kan styrke og strekke musklene i foten.
 • Legemiddel. Bench fans, som L’Ibuprofen (Advil) og Naproxene (Aleve) kan bidra til å redusere smerte og hevelse. Legen kan også anbefale foreskrevet antiinflammatorisk.
 • Tilbehør til personlig sko. Personlige plantarer utarbeidet av en spesialist kan bidra til å justere foten og lindre smerte.

Hvis smerten fortsetter, kan legen anbefale kirurgi. Det er to vanlige typer kirurgiske prosedyrer:

 • Felles reseksjon. En liten del av en av fingerleddene er fjernet. Det tekniske begrepet for dette er Arthroplasty Dell’IntersalAngea Joint.
 • Arthrodesis. A & # 8217 er fjernet; hele tip artikulasjon og bein ender kan helbrede og rejoin. Det tekniske begrepet for dette er arthrodesis dell’IntersalGena Joint.

Ta vare på føttene dine

Noen enkle ting du kan gjøre for å ta vare på føttene dine og forebygge smerte inkluderer:

 • Bruk komfortable og tilhørende sko med god støtte.
 • Kjøp sko med et bredt og romslig tips. Unngå sko med tær.
 • Legg til en innersåle med støtte til buebøyen til skoene dine.
 • Anser polstring av & # 8220; hot spots & # 8221;, poengene i skoene der de gni, skape smerte eller er ikke helt polstret.
 • Ta regelmessig omsorg for callusene på tærne. Selv om gatene ikke nødvendigvis er skadelige fordi de danner for å beskytte føttene våre fra gjentatte trykk, er det viktig å hindre at en callus blir for tykk eller tørr.

Kjøp innleggssåler online og polstring designet for sko.

Morton og Morton Neuroma Alluxe

L’Mortons Alluxe er ikke det samme som Mortons neuroma (også kjent som Morton Metatarsalgia). Faktisk blir de to forholdene navngitt av to forskjellige Mortons!

Mortons neuroma tar sitt navn fra den amerikanske legen Thomas George Morton, mens Morton’s Glosse tar sitt navn Dudley Joy Morton.

Mortons neuroma er en smertefull tilstand som slår fotfabrikken. Mesteparten av tiden oppstår det mellom den tredje og fjerde fingeren, men kan også komme mellom den andre og tredje fingeren. Smerte kommer fra # 8217; fortykning av stoffet rundt en nerve.

Mortons store tå og andre fotforhold

En annen fotsmerter er noen ganger forbundet med spissen av Morton:

 • Hvis en lang ekstrafinger gni mot forsiden av skoene, kan det føre til dannelsen av et callus eller et callus på fotens spiss.
 • Gni fra en smal sko kan også fremme spissen av morton i en hammerhead, som er når halluxen er krøllet til innsiden og blir faktisk kortere. Når fingerpinnen skyver mot skoen, kan spissen muskel kontrakt og skape en hammerhead.
 • Strukturen til Mortons fot kan øke sjansene for at tærne blir røde, varme eller hovne når de knuses av en sko.
 • A’Ignuous Valgus på den første fingeren kan bevege Hallux, noe som gjør at du ser ut til at du har en lengre senere finger.

En av de mange typer tær

Forskjellene i lengden og formen på foten er observert i lang tid. Beviset på ulike former for foten finnes i gamle skulptur og fossil fingeravtrykk. Spissen av morton er bare en type fotform.

L’Mortons Hallux i historien

I skulptur og # 8217; gresk kunst, den idealiserte foten viste spissen av Morton. Av denne grunn kalles spissen av Morton noen ganger Punta Gresk.

Visste du? Frihetsgudinnen har spissen av en Morton.

Hvor vanlig er Mortons Hallux?

L’Mortons forekomst. Blant Ainu i Øst-Russland og Japan, 90 prosent Vis spissen av Morton.

I en gresk studie, 62 prosent av menn og 32 prosent av kvinnene hadde Mortons Hallux.

TIL Britisk podiater som ble en amatør arkeologen oppdaget at skjelettene på Celtics var mer sannsynlig å ha Mortons Hallux, mens de av angelsaksiske opprinnelsen ofte hadde en andre litt kortere finger enn den første.

Opprinnelsen til navnet

Begrepet kommer fra’American Orthopedic Dudley Joy Morton (1884-1960).

I en bok fra 1935 beskrev Morton en tilstand som heter Triad of Morton eller Mortons fotsyndrom som slo folk med kortest bigter og en lengre andrefinger.

Han trodde at dette betydde at fotfotfensen bærer en overvekt som normalt vil bli støttet av # 8217;. Dette kan føre til calli på den andre og tredje fingeren.

L & # 8217;

L’Mortons Hallux er ikke en sykdom, men en normal form av foten der den andre fingeren virker lengre enn den første.

Kan forårsake smerte hos noen mennesker. I svært alvorlige tilfeller kan en operasjon av forkorting av tærne anbefales.

Vanligvis kan konservative behandlinger løse smerten din. Noen ganger er behandlingen så enkel som å få et par mer komfortable sko. Ellers har fotleger et bredt utvalg av spesialistbehandlingsalternativer.