Hva betyr kremete utflod?

Hva betyr slimete utflod?

Slimete og klar utflod skyldes mest sannsynlig at det er tid for eggløsning. Når du tar på utfloden kan du nærmest trekke tråder med den fordi den er så “seig”. Etter eggløsningen vil konsistensen på utfloden være tykkere.

Hvordan ser utflod ut ved eggløsning?

Rett etter menstruasjonen kan det være noen dager med lite utflod, og så vil det ofte komme litt mer fuktig eller rennende blank utflod. Når eggløsningen er veldig nære får man mer av det klassiske eggløsningslimlet. Dette er gjennomsiktig, og som er så seigt at man kan trekke litt i det.

Hvordan ser frisk utflod ut?

Din følgesvenn, rett og slett! Hvordan utflod ser ut endrer seg litt, men tenk på en hvitaktig, gjennomsiktig, svakt lys gul eller lysebrun væske. Utflod skal lukte litt surt, som surmelk omtrent.

Hva er uvanlig utflod?

Utflod fra skjeden som lukter vondt, klør eller kommer i unormale mengder er ikke normalt og kan skyldes blant annet infeksjon eller betennelse. I vår veiviser kan du lese mer om ulike årsaker til unormal utflod og når du bør ta kontakt med lege.

Hva betyr rød utflod?

Blir utfloden brunaktig, kan det tyde på at det er blod i den. – Dette kan skje dersom man har sopp vaginitt eller klamydiainfeksjon.

Har man utflod etter overgangsalderen?

Alle kvinner i alle aldre opplever å ha utflod – det er ganske normalt. For de fleste dukker utfloden opp et par år før pubertetsstart og fortsetter videre i livet flere år etter overgangsalderen.

Hvor lenge før eggløsning kommer slimet?

– Eggløsningsslimet kommer gjerne noen dager før og under eggløsning. Når slimet er borte, er eggløsningen over.

Hva er Skjedebetennelse?

Skjedebetennelse, også kalt vaginitt, forekommer hvis man har økt mengde utflod og samtidig har vekst av f. eks. bakterier, virus eller sopp i skjeden. Man har normalt et surt miljø i skjeden med en pH mellom 3,8 og 4,2.

Hvordan vet man at slimproppen har gått?

Slimpropp og fødsel

Da opplever mange at det kommer mer slim som utflod, ofte blandet med litt brunt, gammelt blod eller friskt blod. Hos noen kommer slimet ut litt og litt over tid, hos andre kommer en større mengde samtidig. Mange merker ingenting til slimproppen i det hele tatt, hos andre kommer alt ut på én gang.

Hvordan skal Normal utflod se ut?

Normal utflod er klar, melkehvit, svakt gulhvit eller eggehviteaktig. Utflod har en svak lukt, kanskje litt syrlig. Litt lukt er helt vanlig, men lukta er som regel ikke stram eller vond hvis alt er i orden.

Hvor lang tid bruker en sædcelle opp til egget?

Etter eggløsning følger egget egglederen ned til livmoren. Hvis du har samleie i denne perioden, vil spermier i store mengder (i starten opptil 300 millioner) svømme oppover fra skjeden, gjennom livmorhalsen, inn i livmoren og ut i egglederne. Dette skjer i løpet av 5 til 10 minutter.