Hva betyr hvit utflod?

Hva betyr kremete utflod?

Hvis utfloden er tyntflytende og lukter er det sannsynligvis snakk om en bakteriell ubalanse. Soppinfeksjon i underlivet gir grynete utflod som vanligvis ikke lukter. I tillegg gir soppinfeksjon ofte sterk kløe. Det er viktig å skille mellom disse to tilstandene, da de krever forskjellig behandling.

Hvordan ser frisk utflod ut?

Utflod, også kjent som fluor vaginalis, vaginalutflod eller vagnialsekret er vannklar til lys gul væske fra skjeden med frisk lukt. Det er normalt at det kommer litt væske fra skjeden, men ved infeksjoner i skjeden og livmorhalsen forandrer denne væsken seg, og utseende, lukt, mengde og konsistens endres.

Hvordan ser utflod ut ved eggløsning?

Rett etter menstruasjonen kan det være noen dager med lite utflod, og så vil det ofte komme litt mer fuktig eller rennende blank utflod. Når eggløsningen er veldig nære får man mer av det klassiske eggløsningslimlet. Dette er gjennomsiktig, og som er så seigt at man kan trekke litt i det.

Hva forteller utfloden deg?

Takket være utflod holdes livmorhalsen og slimhinnene i god stand. De er også den beste ryktesprederen – de forteller når det er eggløsning, når mensen er på vei eller om noe ikke er helt i stand.

Hva betyr forskjellig utflod?

Utflod fra skjeden som lukter vondt, klør eller kommer i unormale mengder er ikke normalt og kan skyldes blant annet infeksjon eller betennelse. I vår veiviser kan du lese mer om ulike årsaker til unormal utflod og når du bør ta kontakt med lege.

Hva betyr rød utflod?

Blir utfloden brunaktig, kan det tyde på at det er blod i den. – Dette kan skje dersom man har sopp vaginitt eller klamydiainfeksjon.

Hva er rosa utflod?

Rosa utflod kan være i forbindelse starten av en menstruasjon, når litt av det friske blodet blandes med vaginalsekret. Kan også komme ved mellomblødninger. Orange utflod kan være tegn på infeksjon men også en helt ufarlig ubalanse i bakteriefloraen.

Har man utflod etter overgangsalderen?

Alle kvinner i alle aldre opplever å ha utflod – det er ganske normalt. For de fleste dukker utfloden opp et par år før pubertetsstart og fortsetter videre i livet flere år etter overgangsalderen.

Hva er Skjedebetennelse?

Skjedebetennelse, også kalt vaginitt, forekommer hvis man har økt mengde utflod og samtidig har vekst av f. eks. bakterier, virus eller sopp i skjeden. Man har normalt et surt miljø i skjeden med en pH mellom 3,8 og 4,2.

Hvor lang tid bruker en sædcelle opp til egget?

Etter eggløsning følger egget egglederen ned til livmoren. Hvis du har samleie i denne perioden, vil spermier i store mengder (i starten opptil 300 millioner) svømme oppover fra skjeden, gjennom livmorhalsen, inn i livmoren og ut i egglederne. Dette skjer i løpet av 5 til 10 minutter.

Hvordan er utfloden etter befruktning?

Økt utflod

Like etter befruktningen blir skjedeveggene tykkere, og kombinert med økt cellevekst i slimhinnene vil dette medføre mer utflod.