Hva betyr fargen på utflod?

Hva betyr utfloden din?

Hva er utflod

Væsken som skilles ut fra livmoren og fra kjertler i skjedeveggen danner det vi kaller utflod. Oppgaven til utflod er å rense skjeden for døde celler og bakterier. I tillegg holder det miljøet i skjeden friskt og stabilt.

Hva kan mye utflod bety?

Årsaken til utflod er ofte betennelse med sopp eller bakterier i skjeden (vaginitis/vaginose) eller i livmorhalsen (cervicitis). Bruk av spiral eller p-piller samt seksuell aktivitet øker likeledes mengden av utflod. Visse kreftformer i underlivet viser seg ved blodig utflod.

Hvordan skal Normal utflod se ut?

Hvordan utflod ser ut endrer seg litt, men tenk på en hvitaktig, gjennomsiktig, svakt lys gul eller lysebrun væske. Utflod skal lukte litt surt, som surmelk omtrent.

Hva betyr fargen på blodet?

Hudfargen bestemmes i hovedsak av fargen på blodet og graden av blodgjennomstrømning i huden. Det er oksygenrikt hemoglobin som gir rødfarge til huden. Lite blodfargestoff fører til blekhet. Dette kan skyldes enten lite hemoglobin i blodet (anemi) eller redusert blodsirkulasjon i huden.

Hva betyr kremete utflod?

Hvis utfloden er tyntflytende og lukter er det sannsynligvis snakk om en bakteriell ubalanse. Soppinfeksjon i underlivet gir grynete utflod som vanligvis ikke lukter. I tillegg gir soppinfeksjon ofte sterk kløe. Det er viktig å skille mellom disse to tilstandene, da de krever forskjellig behandling.

Hva er vanlig utflod?

I vid forstand er utflod utsondring av slim, materie eller blodblandet væske fra hvilken som helst av kroppens naturlige åpninger. En gjennomsiktig, ikke illeluktende utflod fra skjeden, for eksempel i forbindelse med eggløsningen, er vanlig.

Hvordan ser utflod ut ved eggløsning?

Rett etter menstruasjonen kan det være noen dager med lite utflod, og så vil det ofte komme litt mer fuktig eller rennende blank utflod. Når eggløsningen er veldig nære får man mer av det klassiske eggløsningslimlet. Dette er gjennomsiktig, og som er så seigt at man kan trekke litt i det.

Er det farlig å ha mye utflod?

Oppsøke lege

Ved endringer i utflod, som ikke medfører store plager, kan man fint vente noen dager før man kontakter lege. Ofte er det en forbigående ubalanse som ordner seg selv. Men ved påfallende endringer i utfloden, endringer som vedvarer over flere dager og/eller ledsagende symptomer skal man kontakte lege.

Er det normalt å ha utflod hver dag?

Akkurat som det er helt normalt for alle kvinner å ha utflod, er det altså også helt normalt å ha det hver dag. Imidlertid kan mengden av utflod også variere hos den enkelte person. Mens du en dag har mye utflod, kan du en annen dag ha veldig lite utflod. Det kommer helt an på hvor i din syklus du befinner deg.

Kan mye utflod være tegn på graviditet?

Økt utflod er et tidlig tegn på at man er gravid. Den kan gjerne bli litt tykkere og seigere enn når man ikke er gravid. Dette er normalt. Er utfloden økt og illeluktende ved graviditet, eller om fargen endres til brun, grønn, rosa eller gul, bør du ta det opp med jordmoren eller legen din.

Hva er Skjedebetennelse?

Skjedebetennelse, også kalt vaginitt, forekommer hvis man har økt mengde utflod og samtidig har vekst av f. eks. bakterier, virus eller sopp i skjeden. Man har normalt et surt miljø i skjeden med en pH mellom 3,8 og 4,2.