Hva betyr fargen på utflod?

Hva forteller utfloden deg?

Takket være utflod holdes livmorhalsen og slimhinnene i god stand. De er også den beste ryktesprederen – de forteller når det er eggløsning, når mensen er på vei eller om noe ikke er helt i stand.

Kan utflod være brunt?

Normal utflod hos kvinner

Utflod kan opptre før puberteten, i den fruktbare periode og også etter overgangsalderen. Fargen kan variere fra glassklar til hvit og gul-grønt. Utflod kan være blodig, og hos noen kan fargen være brun.

Hva er Skjedebetennelse?

Skjedebetennelse, også kalt vaginitt, forekommer hvis man har økt mengde utflod og samtidig har vekst av f. eks. bakterier, virus eller sopp i skjeden. Man har normalt et surt miljø i skjeden med en pH mellom 3,8 og 4,2.

Er Skjedebetennelse farlig?

Bakteriell vaginose er en infeksjon i skjeden (skjedekatarr). Infeksjonen kan være plagsom, men er ikke farlig. Bakteriell vaginose behandles med antibiotika.

Hva betyr ulike typer utflod?

Endring i farge: Fargen kan bli mer hvit, gulere, grønn eller brunere. Lukt: Sur eller fiskeaktig lukt fra utfloden kan være et tegn på at noe er galt. Endring i konsistens: Både tykkere og mer klumpete, samt tynnere konsistens på utfloden kan være et tegn på at noe er galt. Endring i mengde utflod.

Hva betyr fargen på blodet?

Hudfargen bestemmes i hovedsak av fargen på blodet og graden av blodgjennomstrømning i huden. Det er oksygenrikt hemoglobin som gir rødfarge til huden. Lite blodfargestoff fører til blekhet. Dette kan skyldes enten lite hemoglobin i blodet (anemi) eller redusert blodsirkulasjon i huden.

Kan man være gravid med brun utflod?

Brun utflod når du er gravid

Brun utflod eller mindre vaginal blødning når du er gravid er ikke uvanlig og skyldes i mange tilfeller ikke at noe alvorlig er på gang som for eksempel en spontanabort. Likevel kan det være lurt å kontakte lege eller jordmor, spesielt ved blødning under svangerskapet.

Hva er vanlig utflod?

I vid forstand er utflod utsondring av slim, materie eller blodblandet væske fra hvilken som helst av kroppens naturlige åpninger. En gjennomsiktig, ikke illeluktende utflod fra skjeden, for eksempel i forbindelse med eggløsningen, er vanlig.

Kan utflod være hvitt?

Skjeden renser seg selv. Ofte kan man se utfloden i trusa, og fargen kan variere fra hvit til litt gulere. Lukt varierer også og hos noen kan utfloden lukte litt surt, mens hos noen lukter den ikke noe. Før og etter mensen kan utfloden være litt brunaktig.

Hvordan skal utfloden være?

Man merker det ved at det blir litt mer fuktig i trusa. Utflod er litt slimete, og det kan stivne og henge fast i kjønnshår og i trusa. Normal utflod er klar, melkehvit, svakt gulhvit eller eggehviteaktig. Utflod har en svak lukt, kanskje litt syrlig.

Hva betyr det når mensen blod er brunt?

Blod endrer farge hvis det blir liggende lenge. Da går det fra å være rødt til brunt. Dette skyldes en nedbrytning av stoffene som finnes i blodet. Det er derfor slik at blod som blir liggende litt i livmoren før det kommer ut er mer brunt.