Hva betyr det når man har mye utflod?

Hva betyr oransje utflod?

Orange utflod kan være tegn på infeksjon men også en helt ufarlig ubalanse i bakteriefloraen. Følg med på andre samtidige symptomer. Tynn, gråhvit og illeluktende utflod: lukter det plutselig fisk og utfloden endrer seg er det et karakteristisk tegn på tilstanden bakteriell vaginose.

Hva hjelper mot tørr skjede?

Egenbehandling ved tørr skjede
  1. Unngå dyp skylling av skjeden. …
  2. Unngå bruk av midler som kan irritere slimhinnene, som yoghurt, eddik og melkesyre.
  3. Bruk glidemiddel dersom du har tørr skjede og skal ha samleie.
  4. Reseptfri østrogenbehandling lokalt i skjeden hjelper ved å gjøre slimhinnen tykkere, mer smidig og fuktig:

Hva er Skjedebetennelse?

Skjedebetennelse, også kalt vaginitt, forekommer hvis man har økt mengde utflod og samtidig har vekst av f. eks. bakterier, virus eller sopp i skjeden. Man har normalt et surt miljø i skjeden med en pH mellom 3,8 og 4,2.

Når vet man at man er ferdig med overgangsalderen?

De fleste kvinner kommer i overgangsalderen i løpet av alderen 45-55 år. Overgangsalderen varer som regel i 1-2 år, men perioden kan variere fra noen få måneder og opptil 10 år.

Hvor ofte er det vanlig å ha utflod?

Normal utflod

Mengden er cirka to gram per døgn, men varierer med menstruasjonssyklus og er størst rundt eggløsningen på grunn av økt sekresjon fra kjertlene i livmorhalsen.

Er det farlig å ha mye utflod?

Oppsøke lege

Ved endringer i utflod, som ikke medfører store plager, kan man fint vente noen dager før man kontakter lege. Ofte er det en forbigående ubalanse som ordner seg selv. Men ved påfallende endringer i utfloden, endringer som vedvarer over flere dager og/eller ledsagende symptomer skal man kontakte lege.

Hvor lenge er det vanlig å ha utflod?

I Norge får jenter sin første menstruasjon (mensen) når de er mellom 9 og 18 år. Før du får mensen, er det vanlig å ha utflod i noen måneder. Dette er en melkeaktig væske som kommer fra skjeden.

Er gul utflod normalt?

Alle kvinner har litt utflod, det er helt normalt. Normal utflod er hvit eller klar og uten påfallende lukt, selv om noen synes den lukter litt syrlig. Når utfloden kommer i kontakt med luft farges den gul. Dersom utfloden begynner å lukte annerledes kan det være tegn på en bakteriell ubalanse i skjeden.

Hvordan skal Normal utflod se ut?

Normal utflod er klar, melkehvit, svakt gulhvit eller eggehviteaktig. Utflod har en svak lukt, kanskje litt syrlig. Litt lukt er helt vanlig, men lukta er som regel ikke stram eller vond hvis alt er i orden.

Hva er vanlig farge på utflod?

Skjeden renser seg selv. Ofte kan man se utfloden i trusa, og fargen kan variere fra hvit til litt gulere. Lukt varierer også og hos noen kan utfloden lukte litt surt, mens hos noen lukter den ikke noe. Før og etter mensen kan utfloden være litt brunaktig.

Hvorfor er jeg så tørr i underlivet?

Nedsatt østrogenproduksjon etter overgangsalderen er den vanligste årsaken til tørr skjede. Østrogenproduksjonen kan også bli nedsatt som følge av strålebehandling eller cellegift, ved fjerning av eggstokkene og etter fødsel/under amming. Tørr skjede kan også oppstå ved sykdommen Sjøgrens syndrom.