Hva betyr det når det prikker i hendene?

Hvorfor prikker det i føttene?

Nummenhet, prikking, eller en følelse av tyngde under føttene, kan være et tegn på polynevropati: sykdom i nervesystemet. Diabetes og alkoholisme er to av årsakene til skader i nervesystemet. Nummenheten, prikkingen og den tyngende følelsen i føttene kan eventuelt spre seg oppover bena og også kjennes i hendene.

Hva er polynevropati?

Polynevropati betyr at flere av de perifere nervene i kroppen (særlig i føttene) ikke fungerer som de skal. Det vil si at de leder nervesignaler dårlig, nerveledningshastigheten er nedsatt. Tilstanden kalles også perifer nevropati.

Er nerver i klem farlig?

I de aller fleste tilfellene er det ikke farlige ting som må tas tak i. Symptomer i arm eller ben kan komme av et lokalt problem (muskel eller leddproblem i arm eller ben), et mer sentrert problem (armsmerter kan komme fra muskulatur i skulder) eller et sentralt problem (smerter som kommer fra ryggraden).

Hva er parestesi?

Parestesi er en hudfornemmelse som ikke skyldes ytre påvirkning. Disse fornemmelsene kan føles som brenning, stikking og prikking, kløe, nummenhet, maurkryping, varme eller kulde.

Hva betyr kløe i hånda?

Årsaker til håndkløe

Kløe på hendene på grunn av tørr hud er vanlig. Håndeksem er ikke uvanlig i yrker der hendene er utsatt for vann, kulde og varme eller såper, som kan gjøre huden irritert og tørr.

Hvorfor sover hendene?

Ulike skader kan forårsake nerveskade som gir slike symptomer, men dersom du opplever at slike lammelser kommer mens du sover, er årsaken vanligvis at nerven har kommet i klem. De fleste våkner av ubehaget, og ved å skifte stilling eller bevege armen litt, kommer følelsen tilbake.

Hvordan bli kvitt håndeksem?

Håndeksem behandles effektivt med kortison kremer der en vanligvis oppnår god bedring i løpet av et par uker med vekselvis bruk av (først) sterke, så middels sterke og svake kortisonpreparater. Dette smøres på 3-4 ganger daglig.

Hva er en nervesykdom?

Nervesykdommer er sykdommer som rammer hjerne og ryggmarg (sentralnervesystemet) eller de perifere nerver. Nervesykdommer kan ha mange årsaker, for eksempel forgiftninger, infeksjoner eller svulster. Læren om nervesykdommer betegnes nevrologi, og en nevrolog er en lege som er spesialist i nervesykdommer.

Hva er Liktær?

En liktå oppstår dersom huden har vært utsatt for trykk over lenger tid, som når du går med for trange sko, eller noe annet trykker mot huden. Da dannes det tykkere hud inntil det blir en forhorning. Den harde huden kan sitte på tærne, mellom tærne eller under føttene.

Hvordan kjennes nervesmerter ut?

Sykdomsbildet varierer betydelig. De første symptomene er ifølge Norsk Helseinformatikk ofte nedsatt hudfølelse og leddsans. Dette kan gi følelse av å ha puter under føttene, og det medfører ustø gange. I tillegg opplever enkelte smertefulle prikkinger.

Hvorfor får man polynevropati?

Det er mange årsaker til polynevropati. De vanligste er diabetes, alkoholmisbruk og arv (ved hereditær type), eller det kan være nevrotoksiske årsaker. Der man ikke kan identifisere årsaken, kalles sykdommen kryptogen.