Hva avslører en hjerneskanning på & # 039; ADHD

Utfordringene i diagnosen av’ADHD

Testen for oppmerksomhetsunderskuddsforstyrrelse og hyperaktivitet (ADHD) er ikke så enkelt som en blodprøve eller en pharyngealbuffer. For å diagnostisere ADHD, vil en lege spørre deg og lærere i sønnen din for å fullføre en undersøkelse eller en sjekkliste på sønnen din. Sjekklisten dekker atferdssituasjoner som en vanskelighet med konsentrasjon eller impulsivitet. Noen barn kan også støtte verbale eller skriftlige tester.

L’ADHD kan manifestere seg annerledes i hvert berørt barn, noe som gjør det vanskeligere å bestemme diagnosen. Noen barn har ikke typisk atferd som uoppmerksomhet. Andre kan ha forskjellige symptomer, for eksempel endringer D & # 8217, obsessiv-tvangs stemning eller tendenser.

Noen leger begynte å bruke nye metoder for å diagnostisere ADHD. Siden L’ADHD er en forstyrrelse av nevrologisk utvikling, høyteknologiske hjerneskanninger basert på blodstrøm og på Hjernebølge-aktiviteten kan bidra til å gi informasjon om denne tilstanden.

Men disse skanningene virker virkelig? Fortsett å lese for å se hvilken forskning og nåværende vitenskap på hjerneskanning og l’ADHD.

Ser inne i hjernen

Noen forskere mener at evalueringer og kliniske tiltak ikke er pålitelige. Resultatene kan ofte variere basert på leger, kulturer og land. Å se på bilder av bølger og hjernemodeller er en mer mål måte å evaluere ADHD.

A’funksjonell magnetisk resonansbilde (FMRI) kan hjelpe forskere sammenligne folks hjernefunksjon med og uten ADHD. Akkurat som et elektrokardiogram (EKG) viser hjerteaktiviteten til hjertet, viser en funksjonell magnetisk resonans hjernen i aksjon. Siden ADHD er en nevrologisk utviklingsforstyrrelse, er det fornuftig å undersøke hjernens aktivitet. Anomalier i strukturell og funksjonell tilkobling av hjernens nett er konstant forbundet med ADHD;.

Men det er ikke mange studier som ser på hjernens aktivitet og # 8217; ADHD. Forskere prøver fortsatt å forstå den beste aktiviteten eller modellen for å lete etter i disse skanningen.

Hvilke hjerneskanning viser

Det er mange forskjellige maskiner og metoder for å skanne hjernen som forskere bruker til å studere hjernen med ADHD. Noen av disse inkluderer:

  • Computerized Single-Photon Emission Tomography (SPECT)
  • Positron Emission Tomografi (PET)
  • Funksjonell magnetisk resonans (FMRI)

En pilot studere Han sammenlignet den cerebrale magnetiske resonansen av ungdommer med ADHD til de uten. Modellene av grå materie rangert grundig rundt 79.3% av deltakerne som tidligere hadde blitt diagnostisert med ADHD;.

Undersøk funksjoner og # 8217; hjernens aktivitet

De Nasjonalt institutt for mental helse Han fant ut at noen deler av hjernen i mennesker med ADHD modnes langsommere enn de uten ADHD. Denne forsinkelsen skjer hovedsakelig i frontal lobe, den delen av hjernen som er ansvarlig for å kontrollere puls, konsentrasjon, Dell & # 8217, oppmerksomhet og planlegging.

Selv om enkelte deler av hjernen er forbundet med ADHD-atferd, kan selv hvordan hjerneleddene kommuniserer mellom dem, være viktige hos mennesker med denne tilstanden. Noen med ADHD kunne Forestilling Immazioni knyttet til kognitiv, atferdsmessig og motiverende operasjon. Dette betyr at det ikke bare ser på hjernestrukturen, men også hjerneaktiviteten under A’aktivitet kan gi ledetråder på årsakene til # 8217; ADHD.

Men mange leger stoler ikke på cerebral imaging skanninger for en diagnose av ADHD. Faktisk er mange av disse testene ikke pålitelige, gyldige eller godkjente.

Hvilken cerebral bildebehandling er tilgjengelig nå?

De Mat og Drug Administration (FDA) Godkjent en biologisk test for å diagnostisere ADHD hos barn i alderen 6 til 17 år. Det kalles Neba System (Neuropsykiatrisk EEG-basert Vurderingstøtte). Ta opp typen og antall hjernebølger som nerveceller avgir hvert sekund. Det er demonstrert at folk med ADHD har en tendens til å ha et høyere hjernebølgerforhold mellom de to vanlige hjernebølgene og # 8211; Theta og beta & # 8211; sammenlignet med folk uten ADHD. Men denne testen har ikke til hensikt å erstatte kliniske vurderinger. Resultatene må brukes sammen med medisinsk historie og pasientens fysiske evaluering.

Hvis NEBA-testen ikke indikerer en sjanse for ADHD, kan den ta legen til å evaluere pasienten for andre forhold som hodeskader, rusmisbruk og lidelser i’auditiv behandling. Disse forholdene kan også forårsake lignende symptomer på ADHD, inkludert endret og dårlig oppmerksomhetskapasitet. Så når det ikke er klart hvis symptomene skyldes # 8217; ADHD eller A’annen tilstand, kan en lege bruke informasjonen fra Neba Scans.

Kontroversen bak SPECT

Specs er når barnet ditt mottar en’injeksjon av et radioaktivt stoff. En lege observerer stoffet for å måle blodstrømmen og # 8217; hjernens aktivitet, ofte mens barn spiller en & # 8217;. Men det er ingen studier rapportert på’spekter effektivitet.

Faktisk er Spect Scanes ikke godkjent av FDA for diagnostikk. De er kontroversielle fordi de bare har en fil 54 prosent Følsomhet, noe som betyr at bare halvparten av tiden er nøyaktig. Selv om noen mennesker i det medisinske samfunnet kan bruke tilskrivet, er det ikke noe vitenskapelig bevis som er pålitelige eller nøyaktige.

Hva er grensene for hjerneskanning?

Cerebral Imaging Scanes kan være interessant fordi de ser ut til å tilby en sikker diagnose. Disse testene er imidlertid fortsatt nye med hensyn til deres bruk i # 8217; ADHD og har mange begrensninger. Disse testene er også dyre og kan potensielt utsette barn for stråling.

Mangel på følsomhet: Cerebral Imaging Scanes er ikke tilstrekkelig følsomme for å gi nøyaktige data leger for en enkeltperson. De fleste nøyaktighetsdata for hjerneskanning og # 8217; ADHD kommer fra Gruppeanalyse fra & # 8217;. Dette betyr at tilfelle av tilfelle, L’nøyaktighet av en hjerneskanning kan redusere. For L’ADHD, en diagnose gjelder for den enkelte, ikke til grupper.

Mangel på spesifisitet: De fleste cerebrale bildebehandlingstester ser på en persons hjerne med ADHD og noen uten. Disse testene kan ikke gi differensiell diagnose eller bidra til å identifisere andre forhold. Få Imaging Studios sammenligner hjernens aktivitet i flere lidelser.

Mangel på standardisering: Brain-skanningen er ikke klar for utbredt klinisk bruk. For øyeblikket er det ingen måte å gjennomføre en hjerneprøve på, noe som betyr at laboratorieforretninger kan variere. Resultatene av studien er ufullstendige uten informasjon om hva folk ble bedt om å gjøre mens de skanner hjernen.

For tiden er hjerneskanningene mer nyttige for forskningsformål enn å gjøre klinisk diagnose.

Fremtiden for # 8217; cerebral bildebehandling

Mange flere søk er nødvendig for å forstå rollen som # 8217; cerebral bildebehandling i diagnosen mental helse. Men bildemarkører kan begynne å komme seg mens forskere fullfører flere studier. Metodene som brukes i den nye utgaven av den diagnostiske og statistiske håndboken til psykiske lidelser (DSM-V) for å diagnostisere sykdommer, er ikke endelige og kan endres med L’fremveksten av nye studier. I fremtiden er det mulig at den cerebrale avbildningen kan brukes til å diagnostisere ADHD sammen med andre betingelser for mental helse.

Å lære mer: 7 tegn på ADHD »