Hutchinson tenner: bilder, årsaker, behandling, forebygging

Hutchinsons tenner er et tegn på medfødt syfilis, som oppstår når en gravid mor overfører syfilis til barnet hennes i livmor eller fødsel.

Tilstanden er tydelig når de permanente tennene til et barn går inn. Insistene og molarene tar et trekantet utseende eller ligner en pinne. De er bredt fordelt og kan ha en svekket emalje.

Hutchinsons tenner er en del av det som kalles & # 8220; Hutchinsons Triad & # 8221; som involverer tenner, ører og øyne. Tilstanden tar sitt navn fra Sir Jonathan Hutchinson, en engelsk kirurg og syfilis spesialist, som jobbet på London Hospital på slutten 1800 sekunder.

Fortsett å lese Finn ut mer om Hutchinsons tenner, inkludert bilder, utseendet på de første symptomene, de forskjellige behandlingsalternativene og hva du kan gjøre for å forhindre denne tilstanden.

Bilder av Hutchinson’s Tenner

Del på PinterestHutchinson tenner i det lille barnet.Del på PinterestHutchinson tenner i nyfødte.

Årsaker til Hutchinsons tenner

Årsaken til Hutchinsons tenner er L’eksponering for syfilis (A’bakteriell infeksjon) før eller under fødsel.

Syfilis regnes som en «8217; seksuell overføringsinfeksjon (STI). Den ofte Start som en pest på huden på kjønnsorganene, rektum eller munn. L’Infeksjon sprer seg derfor gjennom slimhinnen eller hudkontakten med disse sårene.

Sifilide sår kan være indolor i de tidlige stadiene av infeksjonen. Faktisk innser noen mennesker ikke det for år. Ytterligere symptomer kan omfatte:

 • En’utslett i hele kroppen
 • Flu-lignende symptomer (feber, muskel smerte, ondt i halsen)
 • hårtap

Disse symptomene kan gå og komme med tiden.

Barn har størst risiko for å utvikle Hutchinsons tenner og andre symptomer hvis moren har syfilis for mindre enn to år. I så fall øker risikoen hvis infeksjonen ikke ble behandlet før Uke 18 gravid.

L’Displayet kan skje mens barnet fortsatt er i # 8217; uterus gjennom moderkaken eller under prosessen med fødsel selv.

Hutchinsons tenner symptomer

Mens baby jenter alle’start kan ikke vise tegn på eksponering for syfilis, symptomer har en tendens til å utvikle seg som de vokser opp. Berørte barn kan oppleve Hutchinsons triad, som inkluderer:

 • Dell & # 8217 problemer; internt øre (labyrintisk sykdom) som kan forårsake døvhet
 • Øyeproblemer (interstitial keratitt) som involverer betennelsen i hornhinnen
 • Tannanomalier (Hutchinson’s Tenner)

Du kan ikke merke Hutchinsons tenner til sønnen din er rundt Alder 5, Når permanent tenner begynner å vises. Denne tilstanden påvirker hovedsakelig sentrale snitt og permanente molarer.

Spesifikke funksjoner inkluderer:

 • Peg-formet med en halvmåneformet hakk
 • tynning eller misfarging av emaljen
 • Mindre tenner
 • Vidt fordelte tenner

Hvis du ikke er sikker på at barnets tenner vil vise disse funksjonene eller ikke, ta kontakt med barnets barneleger eller tannlege.

Behandle Hutchinsons tenner

For å ta vare på Hutchinsons tenner, besøk først din barnelege for en diagnose og narkotika, om nødvendig.

En blodprøve eller noen ganger en lumbal punktering kan bekrefte syfilis. Behandlingsalternativer inkluderer et penicillin-stroke. Hvis sykdommen er tilstede fra mer enn a år, Ditt barn kan trenge ekstra doser.

Skaden på tennene har allerede oppstått, kan ikke løses uten tannbehandlinger. Disse kalles dental restaureringer.

Det er flere alternativer for behandling av tenner:

 • Kroner. Disse er caps som tannleger legger på tenner for å gjøre dem mer normale når det gjelder størrelse, form og generell funksjon.
 • Broer. Disse falske tennene bidrar til å fylle mellomromene mellom tennene dine. Broer løser også biteproblemer og gjenoppretter de naturlige former i ansiktet og smilet.
 • Fyllinger. Tannfyllinger er en vanlig måte å fylle hulrom eller hull forårsaket av svekket emalje og andre problemer. De kan være laget av komposittmateriale (tannfarge), dental amalgam (sølv) eller gull.
 • Tannimplantater. En titan metallisk pin er kirurgisk plassert i # 8217; maksillærbenet til å fungere som en base for kroner eller broer. Systemene kan ikke plasseres til kjeften er helt utviklet. Dette er vanligvis i årene med sen ungdomsår eller unge voksne.

Snakk med tannlegen din hva behandlinger vil fungere bedre for barnet ditt. I tilfelle tvil om kostnader, kontakt ditt forsikringsselskap for å kjenne dekning.

Hindre Hutchinsons tenner

Den beste måten å forhindre at Hutchinsons tenner behandler syfilis før de blir gravid. Du kan eller ikke ha symptomer, så det er viktig å ta testen hvis C’er sjansen for at du kan få det.

Spesielt kan du ønske å ta testen for syfilis og andre seksuelt overførbare sykdommer hvis:

 • Du har en’andre TSI. Å ha en setter deg med størst risiko for å utvikle andre.
 • Du trente ikke trygt sex, og du hadde flere seksuelle partnere fra # 8217; siste test.
 • Du er gravid eller planlegger en graviditet.

Ellers er det viktig å bli behandlet før 16. uke gravid. Etter 18. uke, Sykdommen kan bli kurert, men barn kan fortsatt ha irreversible døvhet, øyeproblemer og beinproblemer og ledd, som Hutchinsons tenner.

Vanlig tannpleie

Når tennene er poppet, sørg for at du tar vare på dem, uavhengig av skjemaet de er funnet American Dental Association Anbefal følgende omsorg for tennene dine:

 • Børste to ganger om dagen med en fluorid tannkrem.
 • Bruk tanntråd hver dag.
 • Begrenser drinker og snacks som inneholder tilsatt sukker.
 • Vurder ideen om å bruke munnvann som inneholder fluor.
 • Kontakt en tannlege for vanlige avtaler.

Ta bort

Selv om Hutchinsons tenner ikke kan inverteres, er det viktig å behandle den underliggende årsaken & # 8211; Syfilis & # 8211; For å forhindre andre relaterte helseproblemer.

Når de faste tennene er skrek, kan du snakke med barnelege og tannlegen til din sønn av kosmetiske prosedyrer for å bidra til å rette tennene utseendet.

Hvis du er gravid eller du tenker på å bli gravid, sørg for at du tar syfilis-testen hvis du tror at du har blitt utsatt for deg, slik at du kan behandle infeksjonen så snart som mulig.