Husholdningsartikler for å stoppe blødning

Beskrivelse

Selv små kutt kan bløde mye, spesielt hvis de er i en sensitiv posisjon som munnen din. I de fleste tilfeller er blodplater koagulært, danner en blodpropp for å avbryte blodstrømmen. Hvis du trenger å akselerere ting, kan noen hjemmemedisiner hjelpe blodet ditt til å koagulere og stoppe blødningen raskere.

Med kutt av en hvilken som helst størrelse eller dybde, er det første trinnet alltid å påføre trykk og heve. Deretter er det noen hjemmemedisiner som har blitt brukt over hele verden for å akselerere blodkoagulasjon og stoppe blødning fra små kutt. Men ikke alle disse rettsmidler støttes av avgjørende vitenskapelig forskning. Her er du rettsmidler som du kan prøve og hva forskningen sier om dem.

1. Påfør trykk og heve

Det første trinnet hvis du bløder er å påføre et avgjørende trykk på såret og løfte det over hjertet ditt. Du kan trene trykk med en ren klut eller gasbind. Uansett hva slags klut bruker for en pakke, så lenge det er rent.

Hvis blodfiltrene gjennom, ikke fjern tabletten. Fjern det for tidlig kan øke blødningen ved å bryte en blodpropp som dannes. I stedet legger du til mer enn typen komprimering du bruker, og fortsetter å påføre trykk.

Øker presset på såret i 5-10 minutter før du kontrollerer om blødningen er bremset eller avbrutt. Ellers trykk på trykk i ytterligere fem minutter. Hvis blødningen ikke er stoppet, ring legen din for råd.

Tilleggsinformasjon: Førstehjelp for å stoppe blødningene »

2. Is

L’isapplikasjon på et blødende sår, spesielt i munnen, er et populært hjemmemedisin for å stoppe blødning. Det bidrar også til å redusere hevelse. Det er imidlertid få vitenskapelige forskning for å støtte rette. EN Eldre studio Han fant ut at blødningstiden var lengre større var kroppstemperatur. D’annen del, lavere er kroppstemperatur, langsommere er blodkoagulasjonstid.

Modus D’bruk: Påfør en isbit innpakket i en gasbind direkte på såret. Ikke bruk is for å stoppe blødningen hvis det er blødning hvis kroppstemperaturen er høyere eller lavere enn normalt.

Les videre: Hvordan lage en kald pakke »

3. Du

Et populært middel for å stoppe blødning etter tannarbeid er å bruke en pose med våt te på det berørte området. Det antas at tanniner i te favoriserer blodkoagulasjon og har astringent ferdigheter. Tanniner er naturlige kjemikalier som gir te sin bitre smak.

Ifølge en 2014 Studio, Grønn te kan være den beste typen te som skal brukes etter tannutvinningen. Studioet fant at folket som påførte en gasbind med grønn teekstrakt til det blodige tannhulen har opplevd mindre blødning og transenasjon i forhold til de som påførte gaze alene.

D’bruk: urte eller koffeinfri te virker ikke. Du trenger tanniner med grønn eller svart te som inneholder koffein. Å bruke te til å stoppe blødning etter tannarbeid, vesen en pose med grønn eller svart te og pakk den i en gasbind. Biting med avgjørelse, men delikat L’te vikle eller holde det direkte mot kuttet i munnen i 30 minutter eller mer. For å bruke te til å stoppe blødning fra et eksternt kutt, trykk mot en pose med grønn eller svart te. Du kan holde den på plass med en tørr gasbind, som utøver konstant trykk og hevder kuttet over hjertet.

4. Achillea

Ulike arter av Achillea finnes over hele verden. De er kjent som Achillea-familien, som sies, tok sitt navn fra Achille, helten til den trojanske krigen som ble kjent i gresk mytologi. Legenden sier at Achilles brukte Achillea til å slutte å bløde i sårene i hans soldater under kampen. EN 2011 studie har testet en type Achillea-anlegg for å se hvor godt det kan bidra til å helbrede sår hos mus og rotter og oppdaget at det var effektivt.

Modus D’bruk: Achillea-pulveret oppnås ved å slipe gresset på tørket Achillea Powder. For å bruke Achillea-pulveret for å stoppe blødningen, dryss såret med Achillea pulver eller friske og våte matchblader og blomster, og påfør deretter trykk og løft såret over hjertet.

5. Amamel

Amamelidets astringentlige natur kan bidra til å stoppe blødning i små kutt og kutt. Astringents bidrar til å feste huden og sette den sammen, for å redusere blodtilførselen og fremme koagulasjon. Videre forskning er nødvendig for å demonstrere at astringents stopper blødning, men en 2007 studie oppdaget at salven ALLE’AMAMELIDE er en effektiv behandling for noen typer hudforstyrrelser.

Noen andre astringentplanter som kan stoppe blødningen, er Equisetus, plantain og rose.

Modus D’bruk: å bruke lovamelide til å bremse L’blødning, bruk en liten mengde på en gasbind eller en vikle og trykk på såret. L’Pure Amamelide, uten alkohol eller andre tilsatte ingredienser, finnes i de fleste apotek.

6. Vitamin C Pulver og sinkputer

Kombinasjonen av vitamin C-pulver og sinkputer kan stoppe langvarig blødning og oppmuntre til blodkoagulasjon etter tannekstraksjonen, ifølge A studere tilfelle. Studien fant at sprøyting av vitamin C pulver buffret på en gasbind og påføring av det til en blødende tannhulrom bidro til langsom blødning. Dryss pulveret direkte på blødningsgummiene til slutt stoppet blødningen av det lokale gingivalvevet. Når blødningen stoppet, ble kvinnen bedt om å oppløse en sink tablett i munnen. Dette forårsaket dannelsen av en blodpropp langs den indre overflaten av sin gingiva innen tre minutter.

D’bruk: Pass på at du bruker rent pulver vitamin C som ikke er blandet med sukker eller aromaer. Dryss pulveret direkte på blødningsgummiene, så suger en sinkletablett. Zink tabletter finnes i de fleste apotek i skarp av kaldt medisin.

Q&A: Kan være skadelig?

Spørsmål:

Det kan være skadelig å prøve rettsmidler som ikke har vist seg å stoppe blødningen eller er trygg for meg å prøve?

TIL:

Du bør aldri bruke noe som ikke har vist seg å stoppe blødning av noen grunner. Siden det er et åpent sår, blir kroppen din utsatt for forurensninger. L’Anvendelse av et ikke-bevist stoff på såret kan skape en rekke problemer. Kan øke blødningen, forårsake infeksjoner, irritere huden eller forårsake en allergisk reaksjon. Vær forsiktig: Hvis du ikke er sikker på at det vil hjelpe, ikke bruk det.

Debra Sullivan, PhD, MSN, RN, CNE, CoI-svar representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.