Husdyr og seriøse astma: Tips og mer

Hvis du lider av alvorlig astma, kan dine eksacerbasjoner være mer motstandsdyktige mot tradisjonelle stoffer for astmaen. Dette kan gjøre utløsere enda viktigere når det er mulig. Men hvis dyret av dyr er en av de viktigste utløsende faktorene i astma, kan dette inkludere kjæledyrene dine.

Dyrets hår består av små hudceller frigjort fra hunder, katter og andre kjæledyr som har hår eller fjær.

Du kan også være allergisk mot spytt, til avføringen og urinen til kjæledyret ditt. Disse kan utsenke mikroskopisk støv dispergert i luften, som deretter kan utløse astmaen og redusere den generelle lungefunksjonen.

Hvis kjæledyr forårsaker astma, kan du manifestere et av følgende symptomer:

 • Wheezing
 • pust
 • hoste
 • Thoracic undertrykkelse
 • nysing og løpende nese
 • nesetetthet
 • Kløende til hud og øyne

Noen eksperter Anbefaler å sette inn kjæledyr eller avstå fra / # 8217; vedta dem i det hele tatt.

Men selv om du tar den vanskelige beslutningen om å finne et nytt hjem for kjæledyret ditt, kan du fortsatt prøve astmasymptomer på grunn av håret i flere uker eller måneder senere.

Tar ytterligere forholdsregler, kan du kanskje klare graven astma som bor med kjæledyr. Finn ut hvordan du kan omfavne dine hårete kjære uten nødvendigvis å kompromittere lungefunksjonen.

Utpeke noen områder & # 8220; No-Pet & # 8221;

Som hovedregel skal kjæledyrene holde seg borte fra overflatene med stoffer på dem. Pet håret kan enkelt feste til disse typer overflater i ditt hjem.

Noen av disse områdene inkluderer:

 • Tepper
 • Tepper
 • møbler
 • bedding

Det kan være vanskelig å holde kjæledyrene dine vekk fra alle ovennevnte overflater, spesielt hvis ditt hjem er for det meste polstret. I stedet konsentrere deg om de områdene du kan sjekke, som soverommet ditt og alle sofaer i ditt opphold.

Selv om dyret av dyrene fortsatt kan bli spredt i # 8217; luft, minimere sin tilstedeværelse fra overflatene du setter deg ned og legger deg ned, kan bidra til å redusere skjermen.

Det er spesielt viktig å holde kjæledyrene dine ute av rommene der de tilbringer mesteparten av tiden, som soverommet ditt.

For større beskyttelse kan du plassere madrassen og putene i allergenbeskyttende fôr. Dette bidrar til å forhindre at dyrehår dispergeres i # 8217; luft for å holde seg til disse overflatene, noe som bidrar til å redusere mulighetene for rehabilizer av # 8217; astma.

Rengjør hjemmet ditt regelmessig

Utpeke soner & # 8220; forbudt til kjæledyr & # 8221; i ditt hjem kan hjelpe, men dyrehår vil fortsatt være i familien din. Derfor er det viktig å regelmessig rense huset, spesielt alle stoffene eller polstrede møbler som de kunne angripe.

På et minimum bør du gjøre følgende en gang i uken:

 • Vask sengetøy i varmt vann.
 • Vakuum Alle tepper og tepper. Bruk en støvsuger utstyrt med et HEPA-filter (høy effektivitet, spesiell luft) for ytterligere felle kjæledyr og andre allergener.
 • Vakuum polstret møbler, inkludert puter og kinn under.
 • Rengjør gulvene uten teppe, skjørtbrett og vegger.
 • Bruk en fuktig klut til å rengjøre møbler og andre overflater av huset. Ikke bruk duftende spray vaskemidler, siden respiratoriske symptomer kan ytterligere forverres.

Når du lider av alvorlig astma, kan det være nyttig å spørre en elsket å støv og passere støvsugeren for deg når du er borte fra hjemmet, om mulig. Dette reduserer eksponeringen for ethvert hår som kan dispergeres i luften under rengjøringsprosessen.

Hold kjæledyrene dine

I tillegg til å holde hjemmet rent, kan du minimere dyrehår mens du opprettholder kjæledyrene dine. Dette bidrar til å fjerne overflødige hår- og hudceller som kan bidra til hårdannelse i # 8217;.

Du kan ta et bad og pensel hunder og katter en gang i uken. Du kan ikke være i stand til å bade hamstere, fugler, kaniner og andre mindre dyr. Men du kan minimere håret ved å rense sine habitater minst en gang i uken.

Du må også regelmessig rengjøre alle arkene og lekene til din hårete venn. Ideelt sett kan du be om hjelp av en elsket å fullføre denne jobben for å minimere eksponeringen din så mye som mulig.

Endre behandlingsplanen din

L’Enkelt måte å vite om kjæledyrene dine forverres symptomene på astma på 8217, er å gjøre testen.

Allergologiske tester kan gi informasjon om dyrene som du er allergisk, hvis det er. Det er mulig å forvirre allergier mot kjæledyr til andre årsaker, for eksempel pulvermidd, mugg og pollen.

Videre vurdere å gjennomgå allergiske tester før du tar andre kjæledyr. Katter og hunder er de mest allergiske, men det er også mulig å være allergisk mot fugler og gnagere.

Dessverre er det ingen hypoallergeniske hunder og katter. Selv noen sakkløse raser avgir håret.

Hvis kjæledyrene dine faktisk forårsaker astma rehabilitering, kan du prøve de forrige trinnene sammen for å følge flyet ditt D’astma. Ta medisiner som angitt og snakk med legen din om de ekstra antihistaminer eller andre stoffer til behandlingsplanen din.

Hvis du skjønner at du trenger stoffene dine for rask lettelse mer enn 2 ganger per uke, Det kan være på tide å endre behandlingen.

Kontakt legen din dersom symptomene på # 8217; astma også forstyrrer daglige aktiviteter, for eksempel å gå med hunden, eller hvis rehancies holder deg våken om natten.

L & # 8217;

Å leve med kjæledyr når du lider av alvorlig astma, kan være vanskelig hvis du er allergisk mot dyrehår. Men det er skritt du kan adoptere for å minimere L’eksponering og forhindre at den påvirker lungefunksjonen så mye som mulig.

I tillegg til normale innenlandske rengjøringsmidler og kjæledyr, samarbeider legen din for å se om noen justeringer av stoffene dine for astma kan hjelpe.