Hun kom seg etter en C. diff, så tok datteren det også

Del på PinterestChristina Fuhrman og datteren hennes, Pearl. Bilde av Mat Matlack

  • Nesten en halv million mennesker i USA får Clostridium difficile (C. diff) hvert år.
  • Hvem vi er 15 000 dør av infeksjon hvert år, ifølge Centers for Disease Control and Prevention.
  • Infeksjon med C. diff kan forårsake livstruende tykktarmsbetennelse.
  • Antibiotika og fekal transplantasjon kan behandle C. diff.

Tre måneder før bryllupet hennes i 2012 ble Christina Fuhrman innlagt på sykehus på grunn av alvorlig diaré.

«Den dagen jeg begynte å føle meg dårlig, holdt jeg utdrikningslag for bestevennen min. Vi var på båttur og… jeg var sliten og pleide å gå på do ofte. Det gikk fra … å ha hyppige store avføringer til å raskt bli så syk at jeg desimerte deler av tarmene mine, sa Fuhrman til Healthline.

Under hennes første besøk hos primærlegen ble Fuhrman fortalt at hun mest sannsynlig hadde et virus som ville forsvinne i løpet av noen dager.

Men siden hun opplevde økte smerter og hyppigere diaré i løpet av noen uker, rådet legen henne til å besøke legevakten.

På sykehuset fikk han diagnosen Clostridium difficile (C. diff), en bakterie som kan forårsake livstruende tykktarmsbetennelse.

«C. diff var en sykdom som rammet eldre mennesker, så det var ikke det første legene tenkte på med meg. Faktisk, på sykehuset testet de meg for kolera før C. diff, sa Fuhrman.

Dr. Bruce E. Hirsch, behandlende lege og assisterende professor i Infectious Diseases Division of Northwell Health, sier C. diff er en spesiell infeksjon.

«I motsetning til andre infeksjoner hvor en bakterie invaderer kroppen og forårsaker betennelse og kroppen bekjemper den og antibiotika hjelper til med å drepe den, C. diff finnes i tykktarmen. Det forblir inne i tykktarmen og produserer giftstoffer. Disse giftstoffene forårsaker intens betennelse i tykktarmen,» sa Hirsch til Healthline.

Betennelsen forårsaker alvorlig diaré, som setter en person i fare for dehydrering.

Dette var tilfellet med Fuhrman. Etter diagnosen ble hun innlagt på sykehus i 4 dager og behandlet med antibiotika. Imidlertid, 2 dager etter antibiotikakuren, C. diff er tilbake.

«Jeg ble satt på antibiotika og ute i 7 måneder, og så snart jeg dro, kom han rasende tilbake,» sa han.

Hun ble også satt på avføring i 5 dager av gangen, noe som gjorde at hun ikke kunne spise mat eller drikke vann. Han fikk næring og væske via en IV.

«Jeg ble innlagt seks ganger i minst en uke hver gang, og jeg måtte gå til GI-legen for å få væske når jeg ikke var på sykehuset fordi jeg var så dehydrert,» sa Fuhrman.

Hun rakk så vidt bryllupet sitt og tilbrakte bryllupsreisen på enerom.

«Jeg var så spent på å gifte meg og ønsket å føle meg vakker, i stedet hadde jeg denne grusomme nedverdigende sykdommen. Jeg tilbrakte så mye tid på sykehuset at jeg måtte bestille sløret og øredobber fra sykehussengen. Å kjøpe en kjole var ekstremt vanskelig fordi jeg var så svak, sa hun.

Hva er årsakene C. diff?

Mens C. diff var assosiert med sykehus og helseinstitusjoner, sier Hirsch at leger ser at flere og flere mennesker får det i samfunnet.

«Det er C. forskjellig i lokalmiljøet, og ser ut til å være mer utbredt enn tidligere år, sa han.

Men bare fordi en person blir utsatt for det, betyr det ikke at de vil utvikle en C-infeksjon. diff eller kolitt, sier han Jason Tetro, mikrobiolog og gjest hos «Fantastisk vitenskapsshow. «

«C. diff kan være en del av tarmen vår for livet uten å forårsake noen problemer. Men hvis du tilfeldigvis har en sjanse til å vokse, som i tilfellet med lavt mangfold, kan du få problemer. Hvis typen C. diff bør også være resistent mot antibiotika, du må møte en lang og tøff kamp, ​​sa Tetro til Healthline.

Hirsch er enig og forklarer at balansen mellom bakterier og andre organismer i tykktarmen bestemmer om C. diff vil skape problemer.

«Hvis C. diff er utsatt for tykktarmen til en person som nettopp har tatt bredspektrede antibiotika, lokale bakterier har redusert betydelig, og C. diff kan ta av og produsere giftstoffer og forårsake infeksjoner. Men hvis en person har en sunn balanse av bakterier – hvis tarmmikrobiomet deres er sunt og normale bakterier er tilstede – så C. diff har ikke evnen til å kolonisere», sa han.

Fuhrman mener han var mottakelig for infeksjoner fordi han tok antibiotika foreskrevet av tannlegen.

«Jeg begynte å ha symptomer på C. diff en uke etter å ha tatt antibiotika etter tannarbeidet mitt, «sa Fuhrman. «Jeg var den typiske amerikanske antibiotikabrukeren. Legen min ville gitt meg et antibiotika i tilfelle, og jeg ville ta dem.

Hirsch sier at antibiotikumet klindamycin ofte foreskrives for tannprosedyrer fordi det er effektivt for å drepe bakterier inne i munnen som kan forårsake infeksjoner.

«Selv om ethvert antibiotika kan forårsake C. diff, klindamycin er en av antibiotikaene som har størst risiko for å forårsake C. diff fordi det skader og dreper så mange viktige sunne bakterier, og etterlater den nedre mage-tarmkanalen åpen for angrep hvis du blir utsatt for C-kimen. diff, sa Hirsch.

Som infeksjonslege sier han at han bruker antibiotika for å behandle pasienter hver dag og mener de er et kraftig verktøy, men de kan også undertrykke de sunne bakteriene kroppen trenger.

«Det er et spørsmål om økologisk balanse. Konstant å gi et antibiotika bare for å være sikker og for å sikre at det ikke er en alvorlig bakteriell infeksjon er ikke lenger et levedyktig konsept, fordi vi er avhengige av de sunne bakteriene som menneskekroppen har utviklet sammen … for å være sunn, «sa Hirsch.

Som medlem av styret i Peggy Lillis Foundation, det fungerer også for å spre ordet om at selv om antibiotika er livreddende, må de brukes riktig.

«Min tilnærming til antibiotika er at de bare brukes når fordelen med antibiotika oppveier risikoen og at de mest målrettede antibiotika skal brukes og de skal brukes for kortest mulig tid,» sa Hirsch.

Hva er behandlingsalternativene for C. diff?

Kort tid etter Fuhrmans bryllup gjennomgikk hun en fekal transplantasjon. Denne prosedyren innebærer overføring av avføring fra en frisk donor til mage-tarmkanalen til en person som er infisert med C. diff. Overføring av avføring gjenoppretter de gode bakteriene som mangler i tarmen.

Fuhrman sier at avføringstransplantasjonen tillot henne å bli fullstendig frisk.

«Han gjenbefolket tarmene mine. Jeg er bedre i dag enn da jeg tok disse antibiotikaene før infeksjonen, sa han.

Mens Hirsch sier at den første behandlingen for C. diff er antibiotikumet vancomycin, det sier at fekal transplantasjon er en effektiv type terapi generelt forbeholdt personer som Fuhrman som har hatt C. diff gjentar seg minst tre ganger.

«Omtrent 20-25% av personer som behandles med vancomycin kan ha tilbakevendende C. diff. I den omstendigheten sier retningslinjer for Infectious Diseases Society of America å bruke en utvidet kur med vancomycin. Hvis C. diff oppstår med tre eller flere forekomster, så forteller dette oss at friske bakterier ikke kommer seg og trenger støtte, «sa Hirsch.

I disse situasjonene hevder han at fekal transplantasjon kan overføre friske bakterier til den nedre mage-tarmkanalen.

C. diff kan fjernes fra miljøet?

En gang C. diff går inn i et miljø, sier Tetro at det er vanskelig å fjerne på grunn av dets evne til å produsere sporer.

«De er vanskelige å drepe og krever minst en 10 % blekeløsning for minst 10 minutters bløtlegging. De vanligste områdene for å finne sporer er badet og støv som har samlet seg på gulvene. Heldigvis ser det ut til at risikoen for andre mennesker avtar etter noen måneder, muligens på grunn av bedre hygiene og også behandling av den smittede, sier Tetro.

Fuhrman lærte dette på egen hånd da hans 22 måneder gamle datter, Pearl, ble syk med C. diff.

«Et år etter at jeg ble frisk, fødte jeg Pearl. Under [graviditeten] hadde vi bleket huset vårt og renset det så godt vi kunne. Vi vet ikke hvordan han fikk det, men det eneste vi kan tenke på er at han fikk det fra hjemmet vårt, sa Fuhrman.

Hirsch sier at Pearl kunne ha fått C. diff i begynnelsen, men det dukket ikke opp før måneder senere.

«Når vi blir født, har vi ikke reseptorene for C-toksiner. diff, derav koloniseringen av C. diff av et barns mage-tarmkanal er faktisk veldig vanlig, men forårsaker ikke sykdom før rundt 2 års alder, når kroppen utvikler en reseptor … og er i stand til å manifestere kolitt, «sa han.

På slutten av 2014 opplevde Pearl hyppig diaré, håret sluttet å vokse og hun ble uvanlig blek. Etter en rekke feildiagnoser tok moren henne med til legevakten, hvor hun fikk diagnosen C. diff.

«Hun var i fullstendig isolasjon uten mat eller vann i 5 dager, bare et drypp, og hun var livredd,» sa Fuhrman.

Etter å ha mottatt antibiotika og fortsatt å avslå, tok Pearls far henne til Mayo Clinic, det nærmeste sykehuset som ville utføre en fekal transplantasjon på et barn.

Behandlingen var vellykket. I dag er Pearl en frisk 6 år gammel jente.

Å øke bevisstheten om C. diff og bruk av antibiotika

Fuhrman initierte en blogg og ble med i pasientstøttegruppen Koalisjon av antimikrobielle motstandskjempere å dele historien sin og utdanne andre om superbugs og bruk av antibiotika.

Hun reiste også til Washington, DC, for å snakke med medlemmer av kongressen om viktigheten av superbugs og god ledelsespraksis.

«Disse superbugs ødelegger liv og ingen er unntatt fra dem. Målet mitt som mor er å utdanne andre mødre og omsorgspersoner for eldre og yngre mennesker til å praktisere god administrasjon og snakke med leger om [hvis] en resept er nødvendig,» sa Fuhrman.

Hirsch håper at publikum også vil forstå at probiotika og, enda viktigere, et sunt kosthold, kan bidra til å holde tarmen sunn og rustet til å bekjempe infeksjoner som C. diff.

«Det er mer enn 10 000 forskjellige typer probiotika på markedet. Mange av dem er ikke effektive eller nyttige, men noen er det, sa Hirsch.

Han sier fermentert mat inneholder sunne bakterier og anbefaler det kefirfermenterte melkeproduktet.

«Ernæring er et viktig begrep. Vi anbefaler 28 gram fiber per dag, men de fleste av oss gjør det ikke. Fiber er næring for våre sunne bakterier, og vi trenger å mate [sunne bakterier] for at de skal trives. Hvis de trives, trives vi, sa Hirsch.

«Å legge vekt på en god mengde fiber i kostholdet vårt, spesielt når du tar antibiotika, blir noen ganger oversett,» la han til.

Cathy Cassata er en frilansskribent som spesialiserer seg på historier om helse, mental helse og menneskelig atferd. Hun har en evne til å skrive med følelser og knytte kontakt med leserne på en innsiktsfull og engasjerende måte. Les mer om arbeidet hans her.