Hudprøver: Prosedyre, resultater og mer

Fordi hudtester er viktige

En hudeksamen tar sikte på å identifisere i mistenkte, vekst og andre endringer på huden. Formen, størrelsen, brettet, fargen og andre egenskaper av mistenkt vekst kan hjelpe legen din til å diagnostisere en underliggende medisinsk tilstand.

Hud eksamener er den beste måten å identifisere hud svulster tidlig. Og først er en hudkreft identifisert, det er lettere å behandle det. Det er viktig å kjøre automatiske kontroller regelmessig. Voksne bør også gjennomgå regelmessige hudeksaminer fra deres hudlege.

Hva du kan forvente under en hudeksamen

Hjemmets hudtester kan gjøres når som helst. Et bærbart speil og et speil i full lengde kan være nyttig for å se nakken, ryggen og skinken.

Områdene som viste regelmessig i solen, er mer sannsynlig å utvikle vekst. Imidlertid kan en mistenkt mole forekomme hvor som helst på kroppen. Derfor er det viktig at en hudlege utfører en fullstendig kontroll over kroppen.

Selv om huden tester med en’annen person kan være ubehagelig for noen, er de grunnleggende for tidlig diagnose av hudkreft. Du kan motta en beskjeden sykehusskjorter. Du kan velge å ikke score skinker eller kjønnsområdet, men hvis du har et sted eller en mistenkelig vekst, kan du få legen din sjekket. En grundig undersøkelse av huden, også kjent som hudundersøkelsen av den totale kroppen (TBSE), bør inneholde en inspeksjon fra hodebunnen til tærne.

Sørg for at du informerer legen din om bekymringsområder før eller under eksamen. Du bør også gjerne stille spørsmål om tegnene til å være oppmerksom på, om forebygging av hudkreft eller på noe annet aspekt av hudhelsen.

L’eksamen skal vare bare fra 15 til 20 minutter.

Hva skjer hvis legen din finner noe mistenkelig

Hvis legen din ser noe mistenkelig, kan det bruke et dermatoskop for å undersøke en nærmere og # 8217;. Et dermatoskop er i hovedsak en linse D’opplyst forstørrelse.

Hvis legen din mistenker at et poeng kan være kreftfremkallende, vil det sende det til biopsi. De vil fjerne en liten prøve av stoff fra mistenkt vekst og vil sende den til et laboratorium for analysen. Der vil en patolog studere stoffet for å avgjøre om han er kreft eller ikke. Denne prosessen tar vanligvis omtrent en uke.

Noen ganger må en mol eller et mistenkelig punkt ikke fjernes eller utsatt for biopsi. I stedet kan legen din ta et bilde og sette inn det i mappen din. Til din neste sjekk kan sammenlignes med å se om det er endringer i størrelse eller i form av punktet.

Hva kommer senere

Hvis en biopsi viser at stoffet er godartet, ikke C & # 8217, er ingenting å gjøre til din neste eksamen. Hvis laboratorie resultatene avslører hudkreft, vil behandlingsplanen avhenge av hvilken type kreft du har.

Mindre prosedyrer

Hvis du har en basal cellekarsinom, den vanligste typen hudkreft, eller en squamous cellekarsinom, har du noen alternativer. Små kreft lesjoner kan fjernes med en prosedyre som heter Curettage og ElectroDesiccation. Det er et spørsmål om å skrape vekst og deretter tørke eller brenne området med en varm nål. Denne prosedyren har A’forlengelse 95 prosent Healing Rate.

En større lesjon kan kreve en MOHS mikrografisk inngrep. I denne prosedyren er lærlaget som inneholder kreftvekst fjernet. Stoffet undersøkes på stedet for ytterligere kreftskilt. Hvis noen del av stoffet inneholder kreftceller, fjernes et annet lag og undersøkes på samme måte til ingen kreft er detektert.

De fleste invasive prosedyrer

Mohs kirurgi kan også brukes til å fjerne melanom, den mest alvorlige typen hudkreft. Imidlertid, L’Excision, som er en mer invasiv prosedyre, kan brukes hvis kreftvekst er dypere enn de øvre lagene i huden.

Hvis melanomet spredte seg til andre deler av kroppen, som lymfeknuter, er det nødvendig med mer dramatisk behandling. Du må kanskje ytterligere operere for å fjerne kreftvekst andre steder. Kjemoterapi eller strålebehandling kan også være nødvendig.

Kjenn dine alternativer

Uavhengig av diagnosen, bør du og legen din diskutere alle behandlingsalternativer. Informert om risikoen og fordelene med hvert alternativ. Hvis hudkreft er på et åpenbart sted, som ansiktet ditt, kan du også snakke med legen din av estetiske prosedyrer etter behandling eller opprinnelige behandlingsalternativer som kan gi mindre arr.

Nøkkelen er å finne og behandle hudtumorer så snart som mulig. Selv en potensielt farlig diagnose for livet som melanom har en nesten 100 prosent Healing rate hvis diagnostisert mens den fortsatt bare er i det øvre laget av huden.

Hvor ofte å gjennomgå screening

Din medisinske historie og risikoen for hudkreft bidrar til å bestemme frekvensen som du bør ha en tbse. Hvis du har høy risiko, eller hvis du har hatt en hudkreft i noe slag, bør du vurdere årlige screeninger.

Hvis du har ett av følgende forhold, anses du i større risiko for hudkreft:

  • Rødt hår og fregner
  • Mer enn 50 mol
  • En familiehistorie av hudkreft
  • En genetisk sykdom som gjør deg spesielt følsom for solen
  • Precancer betingelser inkludert pentinal keratose, forskyvning snø, personlig historie med hudkreft og basal eller squamous cellekreft
  • For mye eksponering for solen
  • Hyppige besøk til en solarium
  • I det minste en blære solbrenthet
  • Tidligere behandlinger, inkludert strålebehandling, immunosuppressiv behandling eller andre behandlinger mot kreft

Hvis du har hatt melanom, kan du trenge hudtester hyppigere enn en gang og # 8217; år. Snakk med legen din om hva som passer for deg. Pass på at du følger disse kontrollene, selv om du ikke ser noe under selvundersøkelsen.

Hudvulster er generelt enkle å identifisere i den første fasen. Men den eneste måten å ta dem snart er med vanlige hudtester.