Hudpleie i silikon: nødvendig eller unødvendig og er trygt?

Del på PinterestMotivet av Lauren Park

Mens korstoget for renere skjønnhetsprodukter fortsetter, er ingrediensene for hudpleie som en gang ble ansett som standarder med rette spurte.

Ta parabener, for eksempel. Nå som vi vet at konserveringsmidlene en populær tid også er potensielt kreftfremkallende endokrine forstyrrer, fjerner skjønnhetsmerkene dem fra deres formuleringer og stikker lim og nr. 8220; uten parabener & # 8221; i det hele tatt. Det samme for ftalater, sulfater, formaldehies og en hel serie andre potensielt farlige ingredienser.

Mens de fleste eksperter støtter fjerning av parabener, ftalater, sulfater og mer fra hudpleie, en gruppe ingredienser som gjorde lister & # 8220; gratis fra & # 8221; Det er fortsatt under diskusjon: Silikoner.

På den ene siden av # 8217; emnet, det er de som sier at silikoner gjør huden sunnere uten å faktisk bidra til sin generelle helse.

Fra # 8217; andre side er det de som sier at silikoner ikke er teknisk skadelig, så ikke C’det er ikke noe galt med å holde dem i hudpleieprodukter.

Hvilken side er vitenskap? Vel, begge. Fyr. Det er komplisert.

Først av alt, hva silikonene er nøyaktig?

Silikoner er en gruppe halvvæske stoffer avledet fra silika & # 8221;, Dott. Joshua høyttaler for mening, En hudlege sertifisert av styret i Zeichner Dermatology i New York City, sier til Healthline. Silica er den viktigste komponenten i sanden, men dette betyr ikke at silikoner faller under paraplyen & # 8220; naturlig & # 8221;. Silica må gå gjennom en betydelig kjemisk prosess for å bli silikon.

Silikoner er best kjent for sine okklare egenskaper, som er en elegant måte å si som danner et lignende belegg til en barriere på huden som er motstandsdyktig mot både vannet og vannet;. Zeichner sammenligner det med en & # 8220; pustende film & # 8221;.

«Brukt medisinsk, silikon har vist seg å hjelpe Heal sår og forbedre arrene& # 8220; sier Dr. Deanne Mraz Robinson, Dermatologist sertifisert av Rådet og medlemmet i Healthline Advisory Committee. & # 8220; har lenge vært brukt i brennhetene fordi de kan helbrede og beskytte unikt mens de tillater såret på & # 8216; puste ‘& # 8221;.

I utgangspunktet forhindrer deres okklusive natur tårene i å samhandle med det ytre miljøet, slik at såret forblir i sin lille & # 8220; boble & # 8221; helbredelse.

De har også en unik konsistens, som gir hudpleieprodukter en jevn følelse og # 8221; sier Zeichner. Dette oppsummerer den viktigste rollen som silikoner i Sera og fuktighetsgivende kremer: Tilrettelegger søknaden, de gir en fløyelsaktig konsistens og forlater ofte kjøttfull og glatt hud, takket være den filmjakken.

Så fordi folk ikke liker folk?

Ærlig talt, alt dette høres ganske bra. Så uh, fordi folk ikke liker silikoner? Det er noen grunner.

L’Emnet: Fordelene med silikoner er bare overfladisk

Bedømmelsen: Med mindre du har å gjøre med et åpent sår på ansiktet, gir silikoner ikke noen konkret hudfordel. I kosmetiske produkter gir de hovedsakelig en fin carrier base & # 8221; sier Mraz Robinson. Tenk på tette og falmede fuktighetskremser og kremer.

Silikoner glatte grove områder og holder fuktighet. Så, mens silikonmontert fuktighetskrem og fuktighetsgivende kremer kan gjøre ansiktet ditt som din hyggelige og hyggelige akkurat nå, ikke bidra til langsiktig helse og forbedring av huden din. Så snart du vasker bort produktet, vasker du fordelene.

Emne: Disse ingrediensene er vanskeligere å vaske og forbli fast i porene

Dommen: Silikoner er hydrofobe & # 8221; sier Mraz Robinson. Bare sette: de avviser vannet; vann.

Av denne grunn ruller silikonbaserte produkter ikke lett. Rengjøringsmetoden for oljen har vært praktisk oppfunnet for å fjerne silikonpartikler fra porene. Så, hvis du sprer silikonene nå, og så, vender det med olje eller dobbel renslighet før du går til sengs for å holde din frie og klare hudfarge.

L’Emne: Fordi utbrudd

Bedømmelsen: Det viser seg at C & # 8217 er en ulempe i de okklusive silikoneregenskapene. Selvfølgelig holder de ut miljømessige angripere, men de blokkerer også noen ikke-store stoffer.

& # 8220; For akne trendpasienter kan silikoner virke som en & # 8216; barriere’og fangstolje, smuss og døde hudceller, forverret akne & # 8221; sier Mraz Robinson.

Dermatologer hevder at hvis du vanligvis er utsatt for utbrudd, bør du ikke ha problemer. Hvis porene dine allerede har en tendens til hover, kan det være en god ide å hoppe over silikonene.

L’Emne: Silikoner rotete med produktstratifisering

Bedømmelsen: Vifte av rutinene i 10 faser, eller til og med av rutinene i tre faser, hvis det er for dette: Sett ned silikonserumet og sakte bakover. Silikoner kan forhindre følgende ingredienser fra å nå huden, noe som gjør noe påført et silikonprodukt nesten ubrukelig.

& # 8220; sitter på overflaten av huden og tillater ingredienser [nedenfor] å trenge inn i å skape en beskyttende barriere på hudoverflaten & # 8221; forklarer Mraz Robinson. Dette kan i teorien være stor som det siste trinnet i rutinen, men bruk av silikoner først i rutinen din, kan presentere et problem.

L’Emne: De er i utgangspunktet bare fyllstoffer

Bedømmelsen: Selv om de fleste silikoner har vist seg å være sikker på den aktuelle applikasjonen, har det også blitt vist at jeg er «8230; Massevis av fluff.

& # 8220; Generelt, liker jeg å unngå inaktive ingredienser, eller ingredienser & # 8221; Fyllstoffer og # 8221; sier Mraz Robinson. & # 8220; For daglig bruk vil jeg si for å unngå dem når det er mulig, men for spesifikk bruk av forhold, som for eksempel den aktuelle helbredelsen av sår, ikke vær redd.& # 8221;

L’Emne: Silikoner er ikke økologiske

Bedømmelsen: Selv om alle emnene som er nevnt ovenfor, ikke er tilstrekkelig til å la deg si farvel til silikoner, kan dette være: Silikoner er bioakkumulerende. Når de er skyllet i avløpet, bidrar de til slamforurensning Akkumuleringen Oceans and Courses D’vannOg ikke kollapse i hundrevis av år.

Hvordan vite om silikoner er i hudpleieprodukter

Hver dag gir flere og flere merker opp silikoner, så den enkleste måten å sørge for at hudpleieproduktene dine er fri for fyllstoffer, leter etter A’etikett du sier & # 8220; uten silikon & # 8221; O & # 8220; uten silikoner & # 8221; (eller noe mer kreativt-modifiseringsvariasjon av det samme).

Du kan også skanne Dell’liste over ingredienser på baksiden av produktpakken. Alt som ender i -cone eller -siloxan er en silikon.

Andre vanlige navn for silikon i kosmetikk inkluderer:

  • Dimiticone
  • ciclomethikon
  • cyklosasiloxano
  • Cetearil Meticone
  • cyklopentasiloxan

Du trenger virkelig å unngå silikoner?

Det er absolutt ikke nødvendig å inkludere silikoner i hudpleie rutinen. Men ifølge dermatologer er det ikke helt nødvendig å eliminere dem, i det minste for huden din.

Hvis du er bekymret for grønn, naturlig eller fortsatt øko-kompatibel hudpleie, skjønt? Gå uten silikon, stat.

Jessica L. Yarbrough er en registrert forfatter i Joshua Tree, California, hvis arbeid finnes på Zoe Report, Marie Claire, Self, Cosmopolitan og Fashionista.com. Når han ikke skriver, skaper du naturlige potioner for hudpleie for sin linje med hudpleieprodukter, Illuum.