Hudkultur: Formål, prosedyre og risiko

COS’er en hudkultur?

En hudkultur brukes til å teste bakteriene som påvirker huden, neglene eller neglene. Det kan kalles mucosa kultur hvis det innebærer slimhinner. Dette er de våte fôrene ALLE’interiør av noen områder av kroppen, som munnen og nesen.

Fordi en hudkultur utføres?

Legen vil foreskrive en hudkultur for å lete etter bakterier, virus eller sopp som forårsaker hud- eller spikerproblemer. For eksempel kan du ha:

  • utslett som synes å være smittet
  • Poppet åpent som ikke helbreder riktig
  • soppinfeksjon

Noen forhold som kan be om en hudkultur inkluderer:

  • impetigo, en vanlig hudinfeksjon forårsaket av Streptococcus eller Staphylococcus bakterier
  • Foten av # 8217; atlet
  • Diabetisk fotsår
  • herpes

Legen vil forklare formålet med testen før du trekker en prøve. Pass på at du stiller spørsmål på den tiden.

Risiko for en hudkultur

En hudkultur presenterer ikke risiko. Legen vil vanligvis samle prøven med en steril bomullspinne. Hvis du har en’nagelinfeksjon av føttene dine, kan de kutte et utvalg av neglene dine. Da vil de sende prøven til et laboratorium for analysen.

Det kan være noen mindre risikoer hvis legen din bestemmer deg for at du må samle en prøve av huden ved hjelp av en separat prosedyre, kjent som kutan skadebiopsi. For denne testen vil en liten prøve av huden din bli fjernet kirurgisk. Først av eksamen, snakker med legen din i metoden som vil bruke til å samle prøven og eventuelle tilknyttede risikoer.

Hvordan forberede seg på en hudkultur

Du trenger ikke å gjøre noe før du har en hudkultur. I de fleste tilfeller vil legen bare bruke en bomullspute for å samle en prøve. Dette krever ikke noe forberedelse fra deg.

Hvis legen din trenger å utføre en biopsi, kan du gi deg noen enkle å følge instruksjonene før testen.

Hvordan en hudkultur utføres

En hudkultur er en rask og enkel prosess som kan utføres på et sykehus eller lege studio.

Hvis legen sampler et åpent sår eller et «-sår» -sår, vil det ta en battuuff av steril bomull og vil forsiktig flyte til # 8217; interessert område. Hvis du har en abscess eller en blære, kan legen din bestemme deg for å starte den eller kutte den. Dette vil tillate dem å samle en prøve av pus eller væske alle & # 8217;.

Hvis legen din vil ha en prøve av neglene eller føttene, kan det bare kutte en del av # 8217; neglen. Dette gjøres på samme måte som du kutter neglene dine hjemme.

Etter at legen har samlet prøvene, er du fri til å gå.

Dine prøver vil bli pakket og sendt til et laboratorium, hvor det meste av arbeidet utføres. Der vil teknikerne teste for å finne ut om bakterier, sopp eller virus kan forårsake symptomer. Disse testene kan ta mer tid hvis de involverer spikerprøver.

Etter en hudkultur

Etter en hudkultur kan du umiddelbart spille dine normale aktiviteter. Legen vil sende prøvene til testlaboratoriet.

På slutten av testene, vil laboratoriet sende resultatene til legen. Legen din vil ringe deg for å diskutere resultatene eller lage en oppfølgingsavtale. Behandlingsalternativene avhenger av resultatene, inkludert hvis testene viste tegn på bakterier, sopp eller virus.

Vanligvis er testresultatene tilstrekkelig nøyaktige for å bestemme den spesifikke filamentet av virus, sopp eller bakterier som forårsaker symptomer. Dette vil hjelpe legen din til å velge det beste behandlingskurset.

Ta bort

Hvis du merker symptomene på en mulig hud eller spikerinfeksjon, snakk med legen din. Du kan ha en’bakteriell, viral eller soppinfeksjon. Legen kan bruke en hudkultur for å bestemme årsaken til symptomene. Denne testen er enkel og lav risiko. Det er ikke nødvendig å kjøre spesielle skritt for å forberede og generelt komme tilbake til dine daglige aktiviteter så snart det er ferdig.