Hud elastisitet: hva er cos & # 039; og 13 måter støttet av vitenskap for å forbedre den

Del på Pinterest

Tapet av hudens elastisitet er en naturlig del av aldringsprosessen. Du har kanskje lagt merke til det for første gang da du ble rigging eller krøllet øynene dine. Du har litt flyttet øyelokksiden og huden din hoppes ikke som før.

L’hud elastisitet er hudens evne til å forlenge og gå tilbake til sin opprinnelige form. Tapet av hud elastisitet er kjent som elastose. L’elastisk gjør det ser flaccid, krøllet eller koriacea.

Hudområder utsatt for solen kan kontrakt den solenerne elastosen. Disse delene av kroppen kan virke mer endret enn de beskyttede fra # 8217; soleksponering. L’Solar elastose kalles også pentinal elastose.

L’hud elastisitet kan forbedres. I denne artikkelen skal vi behandle årsakene til elastosen og vi vil gi mulige løsninger.

Fordi de endringer i & # 8217?

Huden er den større kroppen av kroppen. Det er også ditt skjold mot elementene. Med en alder av alderen begynner huden deres naturlig å vise effekten av tiden.

I tillegg til å miste kollagen, begynner huden også å miste elastinet, et protein som gir huden å forlenge muligheten til å gå tilbake. L’Elastin ligger i bindevevet i laget av huddermis.

Miljøårsaker og livsstil kan forringes og akselerere elastose. De inkluderer:

  • Soleksponering
  • forurensning av luften; luft
  • knappe ernæring
  • røyk

Selv et raskt og omfattende vekttap kan forårsake elastisk.

13 måter å forbedre eller gjenopprette L’hud elastisitet

Det er måter å forbedre hudens elastisitet på, sammen med sitt generelle utseende. De inkluderer:

1. Kollagen kosttilskudd

Kollagen er et protein som er tilstede i hudens bindevev. Det er noen tester at oral hydrolyserte kollagen kan absorberes gjennom tarmen og transporteres til huden gjennom blodet.

I en liten studere, Et oral kollagen peptid supplement, vitamin C, hibiscus sabdariffa ekstrakt og aristotelia chilensis ekstrakt (macqui berry) ble administrert til studio deltakere i 3 måneder. En betydelig forbedring av elastisiteten og kompaktiteten i huden, er observert i deltakerne, fra 4 uker.

En egen studere oppdaget at en næringsdrikk som inneholder kollagen og andre ingredienser, som hyaluronsyre, øker hudens elastisitet i stor grad.

Disse resultatene er lovende, men det er viktig å huske at andre fordelaktige ingredienser også har blitt brukt i hver studie. Flere data på kollagen kosttilskudd er nødvendig for å bestemme deres virkelige evne til å reintegrere L’hud elastisitet.

2. Retinol og retinoider

Retinol er en form for vitamin A. Det finnes i benk-top hudpleieprodukter (OTC), for eksempel øye sera og ansikts kremer. Det er ikke så kraftig som reseptbelagte retinoider. C’Dato som indikerer at den aktuelle retinolen kombinert med vitamin C er effektiv i reintegrering av LE’hud elastisitet.

Reseptbelagte retinoider øker produksjonen av kollagen i huden. Inkludere tretinoin og retina-a. Mange studier De demonstrerte den foreskrevne retinoider effektiviteten for å redusere og reversere effekten av fotoalderen.

3. Hyaluronsyre

L’Hyaluronsyre er en naturlig substans som hovedsakelig er i bindevevet i huden. Hans oppgave holder fuktigheten og holder huden smurt.

L’Hyaluronsyre løper ut med ultrafiolett (UV) eksponering for ultrafiolett stråler og med aldring. L’bruk av fremtredende serum eller kremer med hyaluronsyre kan hjelpe huden til å finne en del av sin naturlige elastisitet. Også l’inntak av kosttilskudd som inneholder hyaluronsyre kan være nyttig.

4. Genisteine ​​Isoflavoner

Genisteine, en type soya Isoflavon, er et fytoøstrogen. Fytoøstrogener er forbindelser med vegetabilsk opprinnelse som virker som østrogen i kroppen.

Genistin var viste Studioer for å forbedre hudens elastisitet hvis det tas oralt. Det kan også være til nytte hvis det brukes lokalt. Ytterligere studier er nødvendig for å bestemme getteinapplikasjoner for å forbedre hudens elastisitet og hudpleie generelt.

5. Hormon erstatningsterapi (TOS)

Selv om dataene er tutt’annet enn konklusjon, har forskningen oppdaget at ulike typer hormonutskiftningsterapi har Fordeler for L’hud elastisitet Tap forårsaket av # 8217; aldring og overgangsalder. De inkluderer:

  • Transdermal østrogen
  • Transdermal østrogen kombinert med vaginal progesteron
  • Oral østrogener kombinert med vaginal progesteron

Erstatningshormonbehandling kan være et nyttig behandlingsalternativ, men det er ikke for alle. Finn ut mer om HRTs fordeler og risiko her.

6. AMAMELIDE EXTRACT

L’AMAMELIDE er et vanlig innenlands produkt for hudpleie. Det er også en vanlig ingrediens i kosmetikk og hudpleieforberedelser.

en in vivo studere fant at amamelidekstraktet, spesielt av Virginian Hamamelis, var effektiv for å korrigere elastosen, redusere rynker og øke den generelle kompaktiteten i huden.

7. Kakao smaksaler

Hvis du spiser mørk sjokolade, er din skyldige glede, denne potensielle korreksjonen av huden; hud elastisitet er for deg.

TIL studere oppdaget at den daglige ta kakao flavules, en sjokoladeforbindelse, forbedrer hudens elastisitet og reduserer rynker. Kakao-smaksalene er naturlige mat flavonoider funnet i kakao bønnen.

Ikke alle sjokolade inneholder høye nivåer av kakao-smaker. Søk etter sjokolade som inneholder ca 320 milligram kakao-smaker, som er mengden som brukes i studioet.

8. Laserbehandlinger

Laserterapi behandlinger brukes til å behandle mange medisinske forhold.

en studere undersøkt kombinasjonen av to laserterapi teknikker & # 8211; Fraksjonell ikke-ablativ laser (NAFL) og intens pulserende lysterapi (IPL) & # 8211; Utfør samme dag for å studere deltakerne.

Disse prosedyrene har en positiv effekt på hudtonen og produksjonen av ny kollagen. Studien fant at kombinasjonen av disse terapiene har gitt en betydelig økning i elastisiteten og hudtonen og hudtonen. Andre studier De fant positive resultater fra # 8217; bruk av fraksjonerte lasere på huden.

9. DEXPANTENOL CREAM (PANTHOVERM)

DEXPANTENOLEN (PANTOTOTHEN SYRE) er en medisinert fuktighetsgivende krem ​​som brukes til å behandle grov, skumlet eller tørr hud. utdanning De fant nyttig for å bevare huden elastisitet.

10. Kjemisk peeling

Kjemisk peeling er prosedyrer utført av en hudlege for å gjenoppstå og revitalisere huden. Det er tre typer: lys, middels og dyp.

Kjemisk peeling kan redusere elastose og effekten av foto-aldring, samt øke kollagenproduksjonen. Du og din hudlege kan bestemme hvilken type peeling som er best for deg.

11. Dermabrasion

Dermabrasion er en dyp utfyllingsteknikk som brukes til å fjerne de ytre lagene i huden. Det er gjort av en dermatolog og kjører vanligvis på ansiktet.

12. Blodplate plasma injeksjon

Litt studere Først at blodplaten (PRP) plasmainjeksjon (PRP) direkte i nedre øyelokk reduserer den pentinale elastosen i det området. Ulike månedlige injeksjoner har vært nødvendig i en periode på 3 måneder. Injeksjonene ble rapportert som minimalt invasiv og smertefri.

1. 3. Kroppsreparasjon kirurgi

En betydelig vektøkning kan få det til å miste sin elastisitet. Etter vekttap, kan huden ikke være i stand til å gjenopprette, forårsaker overflødig og slank hud.

Det er mer sannsynlig å oppstå hvis vekttap er ca 100 pounds eller mer. I noen tilfeller kan huden bli fjernet kirurgisk. De typiske områdene i kroppen der huden er fjernet, inkluderer mage, armer og lår.

Forslag for å hindre hud elastisitet tap

Livsstilsendringer er den beste løsningen for å begrense elastosen.

Begrense solens eksponering

Overeksponering til UV-stråler reduserer hudens elastisitet og forårsaker den for tidlig hudens aldring. L’bruk av solbeskyttelse har vært viste For å stoppe denne prosessen. L’Bruk av solbeskyttelse vil ikke forbedre elastosen, men det vil stoppe ytterligere skade.

Legg til antioksidanter i kostholdet ditt

En diett rik på antioksidanter, som vitamin C, vitamin E, karotenoider og lycopen, kan bidra til å holde huden og generell helse og helse.

Det er viktig å huske at selv det sunneste dietten ikke vil være tilstrekkelig til å motvirke fotohodet på grunn av solen. Ta antioksidant kosttilskudd eller følg en diett rik på antioksidanter er en god start, men vil ikke erstatte solkrem.

Slutt å røyke

Folk som røyker har mindre hud elastisitet enn de som ikke gjør det. Røyking begrenser blodkarene, reduserer blodstrømmen og begrenser kapasiteten til næringsstoffer og oksygen for å nå huden.

Har også vist at giftstoffer i sigaretter skader elastin og kollagenfibre. Slutte å røyke bidrar til å redusere skaden på sigarettrøyk på huden, så vel som på resten av kroppen.

L & # 8217;

Huden mister naturligvis en del av sin evne til å strekke seg og gjenopprette med aldring. L’Soleksponering og vaner, som røyking, kan akselerere denne prosessen.

Det er mange vellykkede behandlinger for å forbedre L’hud elastisitet. Livsstilsendringer, som å ha solkrem, kan hjelpe deg med å senke og minimere effektene dine.