Hud Candidiasis: Årsaker, symptomer og behandling

Så’er candidiasis av huden?

Ulike typer bakterier og sopp lever og vokser på huden din. De fleste av dem er ikke farlige. Kroppen din krever de fleste av dem å utføre normale funksjoner. Men noen kan forårsake infeksjoner når de begynner å multiplisere på en ukontrollabel måte.

Candida sopp er en av disse potensielt skadelige organismer. Når en overdreven ærlig vekst utvikler seg på huden, kan du oppstå en infeksjon på 8217;. Denne tilstanden er kjent som hud candidiasis eller kutan candidiasis.

Hud Candidiasis forårsaker ofte dannelse av en rødt og pruriginøs utslett, mer vanlig i hudfolder. Dette utslett kan også spre seg til andre områder av kroppen. Selv om symptomene ofte er irriterende, kan de vanligvis behandles med bedre hygiene og kremer eller antifungal pulver.

Hva er symptomene på huden candidiasis?

Hoved symptomet på huden candidiasis er en’utslett. L’utslett forårsaker ofte rødhet og intens kløe. I noen tilfeller 8217; infeksjon kan forårsake sprekker og hudirritasjon. Blæren og pustler kan også forekomme.

L’utslett kan påvirke ulike deler av kroppen, men det er mer sannsynlig å utvikle seg i brettene i huden. Dette inkluderer områder under armhulen, alt, mellom fingrene og under brystet. Candida kan også forårsake negleinfeksjoner, neglelett og munnhjørner.

Andre forhold som kan ligne huden Candidiasis inkluderer:

 • ringorm
 • urticaria
 • herpes
 • Hudsykdommer relatert til diabetes
 • Kontakteksem
 • seborrheic dermatitt
 • eksem
 • psoriasis

Hva er årsakene til candidiasis av huden?

Hud Candidiasis utvikler seg når huden er smittet av Candida. En liten mengde ærlig sopp lever naturlig på huden. Når denne typen sopp begynner å multiplisere ukontrollert, kan det imidlertid forårsake en & # 8217;. Dette kan oppstå på grunn av:

 • varmt vær
 • Gran klær
 • Lav hygiene
 • Lite hyppige undertøy endres
 • fedme
 • L’bruk av antibiotika som dreper harmløse bakterier som holder Candida under kontroll
 • L’bruk av kortikosteroider eller andre stoffer som virker på immunforsvaret
 • Et immunsystem svekket etter diabetes, graviditet eller A’annen medisinsk tilstand
 • Ufullstendig tørking av fuktig eller våt hud

Candida sopp trives og vokse i varme og fuktige områder. Dette er grunnen til at tilstanden ofte påvirker områder der hudfolder er tilstede.

Barn kan også utvikle huden Candidiasis, spesielt på skinker. En bleie har en tendens til å gi et ideelt miljø for Candida.

Hudens candidiasis er vanligvis ikke smittsom. Men folk med svekket immunsystem kan utvikle tilstanden etter å ha rørt huden til en infisert person. De med et kompromittert immunsystem har også mer sannsynlig å utvikle en alvorlig infeksjon på grunn av candidiasis.

Hvordan huden candidiasis er diagnostisert?

Legen din vil nok være i stand til å lage en diagnose ved å bare utføre en fysisk undersøkelse. Under eksamen, vil posisjonen til utslettet ditt og utseendet på huden din inspisere posisjonen til hudutslettet og # 8217;.

Legen kan også ønske å utføre en hudkultur før du gjør en diagnose av hud candidiasis. Under en hudkultur vil legen gni en bomullspute på det berørte området og samle en lærprøve. Prøven vil da bli sendt til et laboratorium som skal testes for tilstedeværelsen av Candida.

Hvordan huden Candidiasis blir behandlet?

Hud Candidiasis kan vanligvis forhindres med hjemmemedisiner, hvorav den viktigste er en korrekt hygiene. Vask huden regelmessig og tørk det nøye kan forhindre at huden blir for våt. Dette er grunnleggende for å holde Candida infeksjoner i Bay.

Det er mange endringer i livsstilen du kan gjøre både for å hindre og behandle en infeksjon på 8217;.

Nyttige tips

 • Raskt endre våte klær, som badedrakter eller svette treningsdresser.
 • Sokker og undertøy endres regelmessig.
 • Bruk brede klær.
 • Bruk en delikat og parfyme såpe på de berørte områdene.
 • Legg til probiotika til kostholdet ditt.
 • Reduser mengden sukker i kostholdet ditt.

Fordi unormale blodsukkernivåer kan bidra til utviklingen av Candida-infeksjoner, hold blodsukkernivået under kontroll kan også bidra til å lindre symptomene. Du kan være i stand til å senke blodsukkeret ved å redusere mengden sukker i kostholdet ditt og gjøre trening i 30 minutter minst tre ganger i uken. Hvis du har diabetes, er det viktig å fortsette å følge legenes instruksjoner fordi du kanskje må begynne å motta orale legemidler eller en større mengde insulin.

I alvorlige eller vedvarende tilfeller av candidiasis kan legen anbefale bruk av en antifungal krem ​​eller pulver som kan påføres huden. Bench Antifungal Creams som ofte anbefales inkluderer Clotrimazole (MyCellex), Miconazolo (Monistat) og Tioconazole (Vagistat). Denne typen behandling kan drepe Candida og redusere spredningen av «8217; infeksjon.

Legen kan foreskrive en antimpikotisk krem ​​som Nistatina eller Ketokonazol hvis benkbehandlingene ikke er effektive. Hvis infeksjonen allerede har spredt seg i kroppsområder, som halsen eller munnen, kan det være nødvendig å ta en antifungal oralt for å eliminere den.

Hud candidiasis hos barn

Den kutane candidiasis (eller candidiasis tilstede på hud, negler eller hår) er en vanlig hendelse i nyfødte og barn.

Candidosis relatert bleiedermatitt er en av de hyppigste candidiasis-infeksjonene hos barn. Dette utslettet er typisk rødt med en veldefinert kant og varer normalt mer enn tre dager. Behandlingen inkluderer hyppig endring av babyens bleie og muligheten for å ha på seg brede klær over bleie. Nistatina Antifunina kan foreskrives.

Den orale dalen er en annen vanlig begivenhet hos nyfødte og barn under 6 måneder. Symptomer kan inkludere sprukket hud i hjørnene av munnen og hvite flekker på leppene, tungen eller alle innvendige kinnene. Legen din kan foreskrive en antifungal medisinering som brukes på barnets munn flere ganger om dagen.

Hvis Candidiasis-infeksjonen ikke behandles, kan den komme inn i blodet og spre seg. Kontakt legen din dersom du tror at barnet ditt har candidiasis.

Tilleggsinformasjon: Oral Valley »

Hud candidiasis hos barn

Selv om sunne barn har et sterkt immunsystem, A 2010 studio Han fant ut at hastigheten på aktuelle soppinfeksjoner blant barn raskt øker. Barn utvikler noen ganger candidiasisinfeksjoner etter å ha mottatt antibiotika som omhandler en og annen tilstand. Barn suger inches kan være tilbøyelige til å utvikle candidiasis infeksjoner på innsiden eller rundt den ungueale sengen.

Hvis barnet ditt har 9 måneder eller mer og lider av gjentagende hudinfeksjoner eller lilje av dalen, kan dette indikere et helseproblem som ligger til grunn, for eksempel HIV eller et annet problem med immunforsvaret. Enda større barn med hyppige eller alvorlige hudinfeksjoner bør testes for diabetes.

Hva er perspektivet for noen med hud candidiasis?

Hud Candidiasis forsvinner vanligvis med behandling og de fleste fortsetter helt uten komplikasjoner. Hvis behandlet, løser Candidiasis vanligvis innen en eller to uker. Uten en medisinsk resept kan utvinning ta noen dager noen dager noen dager, avhengig av infeksjonens alvorlighetsgrad.

Selv med behandling er det mulig at 8217; infeksjonsavkastning i fremtiden. Folk med et kompromittert immunsystem, spesielt de menneskene utsatt for kjemoterapi og de med hiv eller aids, driver en mye høyere risiko for candida eller potensielt dødelige infeksjoner. Hvis du blir utsatt for kjemoterapi, eller du har L’HIV eller # 8217; AIDS og utvikle sterk hals smerte, hodepine eller høy feber, bør du kontakte legen din umiddelbart.

Q&TIL

Spørsmål:

Hvilke naturlige rettsmidler er mer effektive mot kutan candidiasis?

TIL:

Noen av de mest effektive naturlige aktuelle rettsmidler som kan brukes til å behandle en liten kutan infeksjon fra Candida, inkluderer epleeddik, kokosolje, hvitløk og mele olivenolje. Disse er billige, enkle å bruke og har minimal bivirkninger.

Det er imidlertid alltid en god ide å teste dem først på et lite område for å verifisere en allergisk reaksjon eller følsomhet. Fordi jeg & # 8220; gode bakterier & # 8221; bidrar til å holde candida under kontroll, orale probiotika kan være nyttig i forebygging og behandling av candida infeksjoner, spesielt de som er forårsaket av # 8217; bruk av antibiotika. Yoghurt med & # 8220; liv og aktive avlinger & # 8221; De inneholder probiotika som kan være effektive for dette.

Candida Cleanse er et spesielt kosthold som sterkt begrenser sukker, raffinert mel, frokostblandinger, meieriprodukter, L’alkohol og bearbeidet mat. Det tillater hovedsakelig grønnsaker og aromatiske urter. Det er ingen vitenskapelig bevis på at rengjøringen av kandidatet er effektivt i behandlingen av Candida-hudinfeksjoner. Imidlertid kan et mindre restriktivt og mer bærekraftig kosthold som begrenser sukker og bearbeidede matvarer, ha mange helsemessige fordeler, inkludert å bidra til å regulere blodsukker og vekt. Dette kan bidra til å redusere risikoen for overdreven vekst av Candida i og på kroppen. Det er nok å ikke overdrive grensene oppmuntret av et rensende kosthold mot candida.

Moderering er vanligvis den beste løsningen for å leve en sunn livsstil. Og, hvis naturlige rettsmidler mislykkes, kontakt legen din. De fleste Candida-hudinfeksjoner kan behandles med enkle aktuelle behandlinger som har minimal risiko eller bivirkninger.

Laura Marusinec, Mdanswers representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.