Hårtap på Accutane og hvordan du kan hindre det

Forstå Accutane

Accutane var merkevaren som den sveitsiske multinasjonale av Roche Health-sektoren pleide å markedsføre Isotretinoin. L’Isotretinoin er et stoff for behandling av alvorlig akne.

Accutane ble godkjent av mat- og drugadministrasjonen (FDA) i 1982.

I 2009, etter at stoffet var knyttet til alvorlige bivirkninger som feil ved fødselen og sykdommen i Crohn, trakk Roche merkevaren fra markedet. Fortsett å distribuere generiske versjoner av isotretinoin.

De for tiden tilgjengelige merkevareversjonene av isotretinoin inkluderer:

  • absorbans
  • Amnesteem
  • Claravis
  • Myorisan
  • Zenatane

Hva sier forskningen om hårtap

Hårtap, som kan inkludere en reduksjon i antallet og tettheten av håret, er en uønsket sikkerhetseffekt av behandling med isotretinoin. EN 2013 studie har vist at dette håravfallet var midlertidig, selv om hårtynning kan fortsette selv etter behandlingsavbrudd.

Sekund American Osteopathic College of Dermatology (AOCD), Om lag 10% av Accutane-brukere opplever midlertidig hårtynning.

TIL 2018 Studio, Imidlertid oppdaget han at 8217; isotretinoin påvirker ikke kortsiktig hårvekst. Han konkluderte også med at hårveksten bare påvirkes når folk tar svært høye doser av stoffet.

Forhindre hårtap med Accutane

Folk som bruker isotretinoin, kan vedta tiltak for å begrense og muligens forhindre høst og # 8217; hårtynning.

Øk L’antagelse om vitaminer av gruppe B.

Ifølge en 2014 Studio, Behandlingen med isotretinoin kan forårsake mangel på vitaminer i gruppe B, spesielt folat (vitamin B-9).

Hvis en mangel oppstår, evaluer muligheten for å snakke med legen din om vitamin B-kosttilskudd eller for å øke folatrike matvarer. Dette inkluderer avokado, brokkoli og bananer.

Kjøp vitamin B kosttilskudd.

Reduserer stress

Stress kan spille en rolle i hårtap. Hvis du tar isotretinoin, kan stress potensielt gjøre symptomene på hårtap verre.

Vurdere l’ide å prøve anti-stress som meditasjon eller yoga. Les andre måter å lindre stress på.

Prøv l’hydrering

L’isotretinoin kan alvorlig tørke hår og hud. Dette kan føre til skjøre hår som bryter lett. Spør din hudlege en anbefaling for passende sjampo og balsam.

Unngå kjemiske behandlinger

Anser ideen om å avstå fra bleking, farging eller # 8217; bruk av andre kjemiske behandlinger hvis du tar isotretinoin. Mange av disse produktene kan svekke håret ditt, noe som kan forverre håret tynn.

Vær oppmerksom på børsting

Du kan unngå ytterligere skade på håret ditt ved å unngå å pusse dem mens de er våte. Rull fingrene i stedet.

Beskytt hodet ditt fra solen

Vurder ideen om å ha på seg en lue eller et skjerf når du er ute for å beskytte håret ditt fra UV-stråler av solen.

Juster doseringen

Snakk med legen din for å justere doseringen slik at medisinen fortsatt effektivt trekker akne, men ikke forårsaker hårtap.

Ta bort

Hvis du tar isotretinoin for å behandle alvorlige typer akne (som L & # 8217, nodular akne), kan du føle tynning av hår som en bivirkning.

Hårtap er sannsynligvis midlertidig og håret skal begynne å gjenvinne når du forstyrrer legemiddelinntaket.

Du kan også vedta noen størrelser for å hindre eller begrense hårtap forårsaket av isotretinoin. Forebyggende tiltak kan omfatte å unngå solen, øke folatet, fuktighet og juster doseringen.

Snakk med legen din eller dermatologen for å se om du kan foreslå andre handlinger som kan løse dine bekymringer.

Spørsmål og svar: Alternativer til Accutane

Spørsmål:

Hva er noen behandlinger for alvorlig kviser som ikke vil forårsake hårtap?

Dena Westphalen, PharmD

TIL:

ved hjelp av salisylsyre, L’Azelainsyre eller emne Benzylalkohol kan være effektive behandlinger for akne som ikke forårsaker hårtap. Disse kan generelt kjøpes på disken, eller høyere styrker er tilgjengelig på resept.

Antibiotika Noen ganger er de foreskrevet sammen med disse aktuelle behandlingene for å drepe overflødig hud bakterie, Men antibiotika anbefales generelt ikke alene. En reseptbelagte gel kalt Dapsone (Aczone) kan også være en «8217; alternativ som ikke forårsaker hårfall, men kan kurere akne;.

Healthline Medical Team Svar representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.