HPV og rapporter: Hva å vite og hvordan du snakker med partneren

Forstå HPV

HPV refererer til en gruppe på over 100 virus. Om lag 40 stammer betraktes som en «8217; seksuell overføringsinfeksjon (STI). Disse typer HPV overføres via kjønnshuden til hudkontakt. Dette skjer vanligvis gjennom vaginal, anal eller oralsex.

L & # 8217; HPV er den vanligste TSE i USA. Nesten 80 millioner amerikanere For tiden har de en virusstamme. Hvert år, 14 millioner Flere amerikanere er smittet.

Nesten alle seksuelt aktive amerikanere Det vil ha HPV på et bestemt tidspunkt i sitt liv. Og alle som er seksuelt aktive, er i fare for å få tak i viruset eller spre det til en partner.

Du kan ha L & # 8217; HPV uten å vise symptomer i flere år, om noen gang. Når symptomene vises, presenterer de seg vanligvis i form av vorter, som for eksempel kjønnsvorter eller vorter i halsen.

Svært sjelden kan HPV også forårsake livmorhalskreft og andre tumorer av kjønnsorgan, hode, nakke og hals.

Fordi HPV kan gå ubemerket for så lenge, kan du ikke innse at du har TSI til du har hatt flere samleie. Dette kan gjøre det vanskelig å vite når du har blitt smittet for første gang.

Hvis du finner ut at du har HPV, bør du jobbe med legen din for å behandle en plan D & # 8217;. Dette inkluderer generelt å snakke med diagnosen seksuelle partnere.

Slik snakker du med partneren din til HPVs & # 8217;

Å snakke med partneren din kan forårsake mer angst og bekymring for diagnosen. Disse nøkkelpunktene kan hjelpe deg med å forberede diskusjonen og sørge for at du er din partner forstå hva som kommer etter.

1. Utdanne deg selv

Hvis du har spørsmål om diagnosen din, vil du sannsynligvis også din partner ha noen. Ta deg tid til å lære mer om diagnosen din. Finn ut om din belastning anses som høy eller lav risiko.

Noen stammer kan aldri forårsake problemer. Andre kan sette deg i større risiko for kreft eller vorter. Kjenn COS & # 8217; Er viruset, hva som må skje, og hva det betyr for din fremtid, kan hjelpe deg to unngår unødvendig frykt.

2. Husk: Du gjorde ikke noe galt

Ikke føl deg fristet til å unnskylde deg for din diagnose. L & # 8217; HPV er svært vanlig, og hvis du er seksuelt aktiv, er det en av de risikoen du kjører. Dette betyr ikke at du eller din partner (eller tidligere partnere) har gjort noe galt.

Partnere har en tendens til å dele virusstammen blant dem, noe som betyr at det er nesten umulig å vite hvor infeksjonen har begynt.

3. Snakker til rett tid

Ikke skjul din partner med nyheter på en tid upassende, som du handler eller gjør lørdag morgen provisjoner. Programmet litt «bare for deg to, fri for distraksjoner og forpliktelser.

Hvis du er bekymret for å svare på partnerens spørsmål, kan du spørre din partner om å nå en avtale av legen din. Der kan du dele nyhetene dine, og legen din kan hjelpe deg med å forklare hva som skjedde og hva som vil skje fremover.

Hvis du føler deg mer behagelig å fortelle din partner før en avtale med legen din, kan du planlegge en oppfølgingsdiskusjon med legen din når partneren din kjenner din diagnose.

4. Utforsk dine alternativer

Hvis du har gjort søket ditt før denne diskusjonen, bør du føle deg fullt utstyrt for å fortelle din partner hva som kommer senere. Her er noen spørsmål å vurdere:

  • En av dere trenger en slags behandling?
  • Hvordan du oppdaget infeksjonen din?
  • Din partner bør testes?
  • Hvordan kunne infeksjon påvirke din fremtid?

5. Diskuter din fremtid

En HPV-diagnose bør ikke være slutten på forholdet ditt. Hvis partneren din er opprørt eller sint på diagnosen, husk deg selv at du ikke gjorde noe galt. Du vil kanskje ha litt tid før partneren din absorberer nyhetene og behandler hva det betyr for din fremtid sammen.

Selv om HPV ikke har kur, er dets symptomer herdbare. Holde kontrollen av helsen din, observere de nye symptomene og håndtere ting som du oppstår, kan hjelpe deg to til å leve et sunt og normalt liv.

Kast myttene på HPV og intimitet

Når du forbereder deg på å møte diagnosen din med en partner, er det en god ide å lære mer vanlige myter på HPV og hvordan de har feil.

Dette vil hjelpe deg og din partner bedre å forstå risikoen din, dine alternativer og din fremtid. Det vil også hjelpe deg med å forberede deg på spørsmål du kan få din partner.

Myte # 1: Alle HPV-infeksjoner fører til kreft

Det er rett og slett feil. På over 100 HPV-stammer, bare en liten håndfull er forbundet med kreft. Selv om det er sant at HPV kan forårsake forskjellige typer kreft, er dette en svært sjelden komplikasjon.

Myte nr. 2: A & # 8217; HPV-infeksjon betyr at noen ikke var trofaste

A & # 8217; HPV-infeksjon kan forbli søvnig og forårsake null symptomer i uker, måneder, til og med år. Fordi seksuelle partnere ofte deler viruset mellom dem, er det vanskelig å vite hvem som er smittet hvem. Det er veldig vanskelig å få den opprinnelige infeksjonen tilbake til opprinnelsen.

Myte # 3: Jeg vil ha HPV for resten av livet mitt

Selv om det er mulig å oppleve gjentakelser av vorter og unormal vekst av cervical celler for resten av livet, er det ikke alltid slik.

Du kan ha en episode av symptomer og ikke lenger har et annet problem. I dette tilfellet kan immunforsvaret ditt være i stand til å eliminere infeksjonen helt.

Hvis du har et kompromittert immunsystem, må du kanskje møte mer gjentakelse enn folk hvis immunsystem er ellers sterk og fullt funksjonell.

Myte # 4: Jeg bruker alltid kondomet, så jeg kan ikke ha HPV

Kondomer bidrar til å beskytte mot mange seksuelt overførbare sykdommer, inkludert HIV og gonoré, som deles gjennom kontakt med kroppsvæsker. HPV kan imidlertid deles gjennom en intim hudhudkontakt, selv når en kondom brukes.

Hvis du er seksuelt aktiv, er det viktig å gjennomgå screening for HPV som angitt av legen.

Myte # 5: En normal screening STI vil oppdage HPV hvis det er # 8217;

Ikke alle screening tsi tester inkluderer HPV som en del av & # 8217; standard testliste. Legen din kan ikke utføre testen for HPV, med mindre du viser tegn på en mulig infeksjon.

De mulige tegnene inkluderer vorter eller tilstedeværelsen av unormale cervical celler under en PAP-test. Hvis du er bekymret for infeksjonen, bør du diskutere anbefalingene fra HPV-testen med legen din.

Bli testet

Hvis partneren din deler sin positive diagnose med deg, kan du spørre deg om du bør bli testet også. Tross alt, jo mer du vet, bedre kan du være forberedt på fremtidige problemer og bekymringer.

Men å få en HPV-test er imidlertid ikke så lett som å teste andre seksuelt overførbare sykdommer. L & # 8217; Unik HPV-test godkjent av US Food and Drug Administration er for kvinner. Og rutinemessig HPV-screening anbefales ikke.

HPV-screening utføres i samsvar med ASCCP Retningslinjer, Hos kvinner over 30 år i kombinasjon med PAP-tester, eller hos kvinner under 30 år hvis pappa viser unormale endringer.

Pap tester utføres vanligvis hvert tredje eller fem år for normale screeningsintervaller, men kan utføres oftere hos pasienter med cervikal dysplasi, unormal blødning eller endringer i den objektive undersøkelsen.

HPV-screeningen utføres ikke som en del av en MST-screening uten indikasjonene ovenfor. Denne testen kan hjelpe legen med å avgjøre om det skal gjennomgå ytterligere diagnostiske tester for livmorhalskreft.

Fikse en avtale med legen din eller besøk fylkets helseavdeling for å diskutere anbefalingene for screening av & # 8217; HPV.

Slik forhindrer du infeksjon eller overføring fra HPV

L & # 8217; HPV kan være utbredt gjennom intim lærkontakt. Dette betyr at bruken av kondom ikke kan beskytte mot # 8217; HPV i alle tilfeller.

L & # 8217; Den eneste virkelige måten å beskytte deg eller din partner fra en & # 8217; HPV-infeksjon er å avstå fra seksuell kontakt. Det er imidlertid sjelden det ideelle eller til og med realistiske i de fleste relasjoner.

Hvis du eller din partner har en høyrisikostin, må du kanskje diskutere alternativene med legen din.

Hvis du bor i et monogamisk forhold, kan du dele viruset frem og tilbake til det blir sovende. På dette tidspunktet kan kroppen din ha bygget en & # 8217; naturlig immunitet mot den. Du og din partner kan fortsatt trenge rutinemessige eksamener for å sjekke om komplikasjoner.

Hva kan du gjøre nå

HPV er den Mer vanlig i Amerika. Hvis du har blitt diagnostisert med det, kan du være sikker på at du ikke er den første personen som står overfor dette problemet.

Når du oppdager diagnosen, bør du:

  • Spør legen din om symptomer, behandling og prospekter.
  • Gjør forskning ved å bruke Pålitelige nettsteder.
  • Snakk med diagnosen din.

Smarte strategier for å snakke med dine partnere, både nåværende og fremtid, kan hjelpe deg med å være ærlig om diagnosen din, mens du tar vare på deg selv.