HPV i munnen: Symptomer, forebygging, diagnose og andre

Beskrivelse

De fleste seksuelt aktive mennesker vil kontrakt den menneskelige papillomavirus (HPV) på et tidspunkt i ens liv. HPV er den mer vanlig Seksuell overføringsinfeksjon (STI) i USA. Det er mer enn 100 HPV-typer, og mer enn 40 HPV-subtyper kan treffe & # 8217; kjønnsområde og hals.

L & # 8217; HPV sprer seg for skinn hudkontakt. De fleste kontrakterte HPV i kjønnsområdet gjennom samleie. Hvis du har oralsex, kan du trekke det i munnen eller i halsen. Dette er mer kjent som oral HPV.

Hva er symptomene på den orale HPV?

L & # 8217; HPV oral har ofte ingen symptomer. Dette betyr at folk ikke skjønner at de er smittet og har mindre sjanse til å vedta de nødvendige tiltak for å begrense sykdommen av sykdommen. I noen tilfeller er det mulig å utvikle vorter i munnen eller halsen, men dette er mindre vanlig.

Denne typen HPV kan bli til oropharyngeal kreft, som er sjelden. Hvis du har en gullkreft, danner kreftceller i midten av halsen, inkludert tungen, mandler og svelgede vegger. Disse cellene kan utvikle seg fra den orale HPV. De første symptomene på oropharyngeal cancer inkluderer:

 • Vanskelighetsgrad å svelge
 • Mal d & # 8217; konstante ører
 • Kaster blodet
 • Uforklarlig vekttap
 • Svelgede lymfeknuter
 • Konstant halsesår
 • Kinn nodules
 • Outscurions eller nodules på nakken
 • heshet

Hvis du merker et av disse symptomene, og du vet eller tror du har HPV, løser du umiddelbart en avtale med legen din.

Hva er årsakene til den orale HPV?

L & # 8217; HPV muntlig oppstår når et virus kommer inn i kroppen, vanligvis gjennom et kutt eller en liten tåre alle & # 8217; innsiden av munnen. Folk får det ofte ved å gjøre oralsex. Videre forskning er nødvendig for å bestemme nøyaktig hvordan folk kontrakter og overfører orale HPV-infeksjoner.

Statistikk på & # 8217; HPV oral

Om 79 millioner amerikanere har for tiden HPV og # 8217; 14 millioner Folk vil motta en ny diagnose bare quest & # 8217; år.

Om 7 prosent av amerikanere i alderen 14 og 69 år har oral HPV. Antallet personer som har den orale HPV har økt de siste tre tiårene. Det er mer vanlig hos menn enn hos kvinner.

Omtrent to tredjedeler av oropharyngeal tumors inneholder DNA Dell & # 8217; HPV. Den hyppigste subtypen av oral HPV er HPV-16. L & # 8217; HPV-16 regnes som en høyrisiko type.

Cancer Dell & # 8217; Orofaringe er sjeldent. Ca 1% av personer med HPV-16. Mindre enn 15.000 Folk kontrakt positive oropharyngeal tumorer ALLE & # 8217; HPV Hvert år.

Del på Pinterest

Hva er risikofaktorene for oral HPV;?

Risikofaktorer for Oral HPV inkluderer følgende:

 • Oralsex. L & # 8217; bevis antyder at en økning i «oral seksuell aktivitet kan være en risiko, med mest utsatt, spesielt hvis de røyker.
 • Flere partnere. Å ha flere seksuelle partnere kan øke risikoen. Ifølge Cleveland Clinic, som har mer enn 20 seksuelle partnere i løpet av livet, kan det øke sjansene for å kontrahere en oral HPV-infeksjon på 8217 20 prosent.
 • Røyk. Røyk har Status som vises For å bidra til å fremme HPV-invasjonen av HPV. Varm røykinnånding gjør deg mer sårbar for tårer og kutt i munnen din og er også en risikofaktor for utvikling av orale svulster.
 • Drikke alkohol. Forskningen har angitt at et høyt alkoholforbruk øker risikoen for HPV-infeksjoner hos menn. Hvis du røyker og drikker, kjør en enda større risiko.
 • Åpne munn kyss. Noen søk han sa at det åpne munnen kyss er en risikofaktor, da den kan overføres i munnen i munnen, men videre forskning er nødvendig for å avgjøre om dette øker risikoen for oral HPV.
 • Mann. Menn har større risiko for å motta en diagnose av oral HPV sammenlignet med kvinner.

L & # 8217; alder er en risikofaktor for oropharyngeal kreft. Det er mer vanlig hos eldre fordi det tar år å utvikle seg.

Hvordan diagnostisert L & # 8217; Oral HPV?

Ingen test er tilgjengelig for å avgjøre om du har munnen HPV. Tannlegen din eller legen kan oppdage skade gjennom en kreft screening, eller du kan først notere skader og gjøre en avtale.

Hvis du har skader, kan legen din utføre en biopsi for å se om lesjonene er kreftfulle. Sannsynligvis vil biopsi-prøvene også bli testet for HPV. Hvis HPV er tilstede, kan kreft være mer reaktiv for behandlingen.

Hvordan behandlet L & # 8217; HPV oral?

De fleste typer orale HPVer forsvinner før de forårsaker helseproblemer. Hvis du utvikler orale vorter på grunn av HPV, vil legen trolig fjerne dem.

Behandle vorter med aktuelle behandlinger kan være vanskelig fordi vorter kan være vanskelig å nå. Legen kan bruke en av følgende metoder for å behandle vorter:

 • Kirurgisk fjerning
 • kryoterapi, som er hvor vorten er frosset
 • interferon alpha-2b (intron a, roferon-a), som er en injeksjon på 8217;

Prognose i tilfelle HPV kreft

Hvis en gullkreft utvikler, er behandlingsalternativer tilgjengelige. Behandling og prognose avhenger av scenen og posisjonen til kreft og fra det faktum at det er forbundet med eller ikke med HPV;.

Positive HPV HPV-tumorer har bedre og mindre gjentatte resultater etter behandling i forhold til negative HPV-tumorer. Den oropharyngeal kreftbehandlingen kan inkludere radioterapi, kirurgi, kjemoterapi eller en kombinasjon av disse.

Hvordan kan du forhindre oral HPV;?

De fleste medisinske og tannlege organisasjoner anbefaler ikke screening for oral HPV. Livsstilsendringer er noen av de enkleste måtene å forhindre HPV. Her er noen forslag til forebygging:

 • Forhindre seksuelt overførbare sykdommer ved å praktisere trygt sex, hvordan du bruker kondom hver gang du har sex.
 • Begrenser antall seksuelle partnere.
 • Snakk med dine seksuelle sex-partnere, og spør dem L & # 8217; forrige gang de ble testet for ist.
 • Hvis du er seksuelt aktiv, bør du testes regelmessig for ists.
 • Hvis du er med en ukjent partner, unngå oralsex.
 • Når du har oralsex, bruk dental dammer eller kondomer for å hindre eventuelle seksuelt overførbare orale sykdommer.
 • I løpet av dine seks måneders sjekker av tannlegen, be dem om å se etter noe unormalt i munnen, spesielt hvis du ofte gjør oralsex.
 • Vill vanen med å søke etter noen anomalier en gang i måneden i munnen din.
 • Fakta vaksinerer mot HPV.

Vaksinasjon

Vaksinasjon mot HPV innebærer rekruttering av to injeksjoner fordelt på seks til 12 måneder L & # 8217; en fra & # 8217; en annen hvis du har en «8217; alderen mellom ni og 14 år. Folk i alderen 15 eller flere mottar tre injeksjoner i seks måneder. Du må få alle dine skudd slik at vaksinen er effektiv.

HPV-vaksinen er en sikker og effektiv vaksine som kan beskytte deg mot sykdommene relatert til HPV.

Denne vaksinen var tidligere kun tilgjengelig for folk opp til 8217; alder av 26 år. Nye retningslinjer hevder nå at folk i alderen 27 og 45 år som ikke tidligere er vaksinert for HPV; HPV er nå egnet for Gardasil 9-vaksinen.

I en 2017-studie ble det sagt at orale HPV-infeksjoner var 88 prosent Lavere blant unge voksne som fikk minst en dose av HPV-vaksinen. Disse vaksinene bidrar til å forhindre oropharyngeal tumorer relatert til HPV.