Hovne hender under graviditet: Naturlige behandlinger

Del på Pinterest

Bruk din bryllupsring på en halskjede fordi fingrene er for hovne? Du kjøpte en større slip-on sko fordi føttene dine er dekket med muffins på sidene midt på ettermiddagen?

Velkommen til graviditetens tredje trimester.

Mange kvinner opplever hevelse, også kjent som ødem, under avansert graviditet. Heldigvis er alt dette flytende oppbevaring for en god sak. Volumet av blod og kroppsvæsker øker 50 prosent Under graviditeten for å myke kroppen og sørge for behovene til ditt fremtidige barn. Den ekstra væsken hjelper deg også strekk for å ønske deg velkommen barnets vekst og åpne bekkenet articus ledd.

Hevelse er vanligvis ikke smertefullt, men kan være irriterende. Så hva du kan gjøre med det? Her er fem naturlige måter å finne lettelse.

1. Sov på venstre side

Du har sikkert blitt fortalt å sove på venstre side under graviditet, rett? Dette bidrar til å holde trykket ut av den nedre hule venen, den store venen som bærer det doggede blodet fra den nedre halvdelen av kroppen til den rette atmosfæren;.

Ligger på baksiden presset Cava-venen. Sove på venstre side holder vekten av barnet vekk fra leveren og fra Cava Vena.

Det er ikke farlig hvis du er ferdig med å sove fra tid til annen, men prøv å sove til venstre når det er mulig.

2. Hydrater

Det kan virke counterintuitive, men drikkepartier kan bidra til å redusere væskeoppbevaringsspillet systemet.

Noen kvinner finner det nyttig å svømme eller holde seg i vannet. Trykket på vannet Alle’Eksterne av kroppen kan bidra til å komprimere stoffet Alle’inne i kroppen. Dette kan hjelpe deg med å finne fanget væsker. Svømming er også en fantastisk øvelse under graviditet.

3. Klær intelligent

Støtte Strømpebukser eller kompresjonstrømper kan bidra til å forhindre føttene og anklene fra hevelse. Pass på at du bærer dem om morgenen før føttene er hovent.

Ikke bruk noe som er ankel eller håndleddstrening. Noen sokker som ikke er stramme om morgenen, skaper en dyp blåmerke på slutten av dagen.

Selv komfortable sko hjelp.

4. Spis godt

Kaliummangel kan forårsake hevelse, deretter legge til bananer til handlelisten din. L’Overdreven saltinntak kan også føre til hevelse, og så gå sakte med natrium.

Følg et balansert kosthold rik på magre proteiner og frukt og grønnsaker rik på vitaminer og dårlig mat behandlet. For delikate diuretika, prøv disse matvarene:

 • selleri
 • artisjokker
 • persille
 • ingefær

Koffein kan forårsake flytende oppbevaring, selv om du alltid virker tisse umiddelbart etter å ha drukket kaffe. Men du begrenser sannsynligvis allerede # 8217; å ta koffein av andre grunner.

5. Gå til New Age

Kjølt kålblad kan bidra til å trekke ut overflødig væske og redusere hevelse. Løvetannen kan hjelpe kroppen til å metabolisere væsker. Du kan også te av koriander eller fennikel. Ta kontakt med legen din før du drikker en urtete for å sikre at det er trygt for graviditet.

Massasje føttene med sennep olje eller linfrø kan effektivt lindre hevelse.

Når du ser legen din

L’ødem er vanligvis ufarlig, men hvis hevelsen manifesterer seg veldig plutselig og sterk, kan det være et tegn på preeklampsi. Dette er en alvorlig tilstand. Hvis preeklampsien oppstår, vil hevelsen i hendene, føttene eller ansiktet trolig være ledsaget av en topp blodtrykk.

Annen Symptomer på preeklampsi å inkludere:

 • hodepine
 • kvalme
 • Han retched
 • Magesmerter og / eller skulder
 • Lumbal ryggsmerter
 • Plutselig vektøkning
 • Endringer i visjonen
 • Hyperreflexia
 • kortpustethet, angst

Hvis hevelsen bare er i et ben og kalven er rød, øm og biturisert, kan du ha en blodpropp. I begge tilfeller ring legen umiddelbart.

Carpal tunnel syndrom kan også være et problem når en overdreven fluid komprimerer median arm nerven. Denne nerven gir sensasjon til mediet, ALL’indeks og tommelen. Gjør en sjekk om du har smerte, nummenhet eller prikking i tillegg til hevelsen i hendene. La legen din vite om hendene dine er plutselig svake eller guff.

Ta bort

Ikke overraske deg hvis hevelsen forverres midlertidig etter fødsel. Kroppen din kjører for å kvitte seg med alt det ekstra væsken. Du kan føle deg ubehagelig nå, men innen noen få dager med fødsel, Edem relatert til graviditet, vil være et fjernt minne.