Hovne hender om morgenen: årsaker og behandlinger

Fordi jeg har hovne hender om morgenen?

Hvis du våkner med Hovne hender, Det finnes en rekke mulige forklaringer. Vi vil undersøke syv potensielle årsaker til denne tilstanden, og vi vil utforske behandlingsalternativene for hver.

1.Leddgikt

Hvis du har leddgikt, L’betennelse i ledd kan forårsake hevelse i hendene om morgenen. Ulike typer leddgikt kan forårsake hovne hender og hovne fingre om morgenen. Disse inkluderer:

  • L’slitasjegikt. Også kalt degenerativ felles sykdom, påvirker denne tilstanden brusken mellom leddene.
  • Leddgikt. Denne autoimmune sykdommen påvirker leddene og andre deler av kroppen.
  • Cervikal spondylosis. Denne vanlige tilstanden knyttet til alderen og # 8217; alderen treffer leddene i den cervical ryggraden (nakkeområdet); Det kan forårsake smerte til fingre og hevelse.

Behandling: Behandlingen av leddgikt fokuserer på lettelse av symptomer og forbedrer artikulær funksjon. I noen tilfeller anbefaler leger kirurgi som reparasjon eller felles erstatning. For noen mennesker kan fysioterapi (PT) bidra til å forbedre rekkevidden av bevegelse og styrke. Dessuten, avhengig av typen leddgikt, anbefaler leger ofte narkotika som:

  • smertestillende midler, inkludert acetaminofen (Tylenol) og Tramadol (Ultram)
  • narkotika, inkludert oksykodon (Percocet) eller Hydrokodon (Vikoprofen)
  • ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans), som reseptbelagte kraft eller # 8217; ibuprofen (advil) fra telleren (OTC) og naproxen Natrium (Aleeve)

2. Svangerskap

Når du er gravid, Kroppen din frigjør omtrent 50 prosent mer enn væsker og blod. Noen av de overskytende væskene og blodet kan fylle vevet i deg hender, Ankler og føtter.

Behandling: Generelt, hovne hender om morgenen på grunn av graviditet er ingenting å bekymre seg for. Men du bør snakke med legen din fordi det er muligheten for at det kan være en «8217 indikasjon på høye nivåer av protein og Høyt blodtrykk. I mange tilfeller er alt du trenger, å senke mengden natrium i kostholdet og øke mengden vann du drikker.

3. Skleroderma

skleroderma Det er en autoimmun sykdom som påvirker bindevevet. Det er ikke smittsomt eller kreftfremkallende. Et typisk tidlig symptom på sklerodermi er hevelsen i hendene og hovne fingre om morgenen. Denne hevelsen er forbundet med muskulær inaktivitet om natten.

Behandling: Fordi et mildt tilfelle kan bli mer alvorlig hvis det ikke er behandlet, er en «8217 nødvendig; tilstrekkelig medisinsk hjelp. I de fleste tilfeller vil legen gi råd til antiinflammatoriske stoffer. Legen kan også foreslå ergoterapi.

4. Grundige problemer

Hevelse på enden kan være et resultat av væskeansamling. Nyrene fjerner overflødig væske og toksiner for å rense kroppen. Hevelsen i hendene kan være et tegn på at nyrene ikke fungerer som de skal.

Behandling: Hvis hevelse er ledsaget av symptomer som uvanlig utmattelse, pust (Etter en minimal innsats) og å ha problemer med å tenke klart, kontakt legen din for en komplett diagnose.

5. Karpaltunellsyndrom

Hvis overdreven håndleddbruk har ført til en diagnose av Karpaltunellsyndrom, Legen har trolig anbefalt en splint for å begrense håndleddenees mobiliteter. Hvis du ikke bærer splint under søvn, kan håndleddene bøye seg på forskjellige måter som kan forårsake hevelse i hendene om morgenen.

Behandling: Bruk en splint om natten.

6. Kosthold

TIL Riknatrium diett Kan forårsake hevelse i hendene om morgenen.

Behandling: Reduser mengden natrium som forbruk.

7. Dårlig posisjon å sove

For noen mennesker er hovne hender om morgenen et tegn på søvnstilling. Hvis du sover på hendene og legger mesteparten av vekten din på din side, kan du våkne opp med hovne hender.

Behandling: Endre posisjonen din om natten.

Ta bort

Det er en rekke årsaker til hevelse i hendene om morgenen. Noen er enkle å reparere mens noen krever medisinsk behandling. Hvis hovne hender er en normal hendelse eller er ledsaget av andre symptomer, gjør en avtale med legen din.