Hormonal akne: hvorfor skjer og hvordan å behandle det

Hva det betyr å ha l’hormonal akne?

L’Hormonal akne er akkurat det det virker: Akne knyttet til fluktuasjoner av hormonene dine.

Selv om det typisk er forbundet med hormonelle svingninger under puberteten, kan L & # 8217 hormonal akne treffe voksne i alle aldre. Det er spesielt vanlig hos kvinner. En serie faktorer kan bidra til dette, inkludert menstruasjon og overgangsalder.

Det anslås det 50 prosent av kvinner fra 20 til 29 år lider av akne. Treff 25 prosent av kvinner i alderen 40 og 49.

Ekspertens meningene er motstridende når det gjelder hormonal akne. Selv om Mayo Clinic sier hormoner er generelt ikke en faktor i voksen akne, hormonelle ubalanser kan bidra til akne hos voksne med underliggende medisinske forhold.

I andre tilfeller kan voksne med akne ikke ha hormonelle problemer & # 8220; målbar & # 8221;. Dette kan gjøre diagnose og behandling vanskelig.

Fortsett å lese for å finne ut hva hormonal akne vises, hva årsaken og hvordan du eliminerer utbrudd.

Hva er egenskapene til den hormonelle akne?

Under puberteten, L’hormonal akne vises ofte i T-området. Dette inkluderer pannen, nesen og haken.

L’voksen hormonell akne danner vanligvis i den nedre delen av ansiktet. Dette inkluderer den nedre delen av kinnene og rundt kjeven.

For noen mennesker tar den hormonelle akne formen på hudormer, kviser og små kviser som kommer til hodet eller cyster.

Cysterene dannes i dybden under huden og kommer ikke til et hode på overflaten. Disse dossene er ofte ømme til berøring.

L’hormonal akne kan skyldes hormoninngang fra:

 • menstruasjon
 • Dell’polycystisk eggstokk
 • overgangsalder
 • Økt nivå av androgener

Spesielt kan disse hormonelle svingningene forverre akneproblemer ved å øke:

 • Generell hudbetennelse
 • Produksjon av olje (sebum) i porene
 • Piliferøse hudceller tilstoppet i hårsekkene
 • Produksjon av bakterier som forårsaker akne som heter Propionibacterium Acnes

Tilleggsinformasjon: Forholdet mellom stress og akne «

L’Overgangsalder Akne er en form for hormonell akne?

Mange kvinner begynner å oppleve overgangsalderen mellom 40 og 50 år. Dette medfører en naturlig nedgang i dine reproduktive hormoner, med konsekvent ende av menstruasjonen.

Noen kvinner lider av akne i overgangsalderen. Dette skyldes trolig en nedgang i østrogennivåer eller en økning i androgenhormoner som testosteron.

Du kan fortsatt lide av menopausal akne selv om du bruker erstatningshormonære terapier (TOS) for å avlaste overgangsalderen. Dette skyldes at noen TOS bruker en tilstrømning av # 8217; Progestinhormonet for å erstatte østrogen og progesteron som kroppen din mister. L’Introduksjon av dette hormonet i systemet kan forårsake hudbrudd.

I de fleste tilfeller kan reseptbelagte legemidler klargjøre L’overgangsalder akne. Noen kvinner kan lykkes med å bruke naturlige behandlingsmetoder. Snakk med legen din Hvilke alternativer kan være egnet for deg.

Tradisjonelle behandlinger for hormonal akne

Med mindre din hormonelle akne er mild, har Counter Products (OTC) vanligvis ikke lykkes.

Dette skyldes at hormonal akne vanligvis tar på seg form av cystiske fremspring. Disse Dossi dannes i dybden under huden, utenfor rekkevidde av de fleste aktuelle stoffer.

Oral medisiner kan handle fra # 8217; interiør mot utsiden for å balansere hormonene og lette huden. Vanlige alternativer inkluderer orale prevensjonsmidler og anti-androgene stoffer.

Orale prevensjonsmidler

Orale prevensjonsmidler som er brukt som brukes til behandling av akne, inneholder etinylestradiol pluss ett av følgende:

 • DROSPIRENONE
 • NORGETIMATE
 • Noretindrone

Sammen, disse ingrediensene måler hormoner som kan bidra til akne. Dette kan være spesielt nyttig under hormon topper, som under eggløsningen.

Orale prevensjonsmidler kan ikke være et alternativ for deg hvis du har en historie med blodpropper, hypertensjon eller brystkreft. Også, du bør ikke ta dem hvis du røyker.

Tilleggsinformasjon: Hvordan prevensjonen påvirker akne »

Anti-androgenic Drugs

Anti-androgenic Drugs virker ved å redusere androgen mannlig hormon. Både menn og kvinner har naturlige nivåer av dette hormonet. For Androgen kan imidlertid bidra til problemer med akne som forstyrrer pilifiseringsfollikler som regulerer hudceller og økende oljeproduksjon.

Selv om spironolaktonen (Aldactone) hovedsakelig brukes til å behandle høyt blodtrykk, har anti-androgene effekter. Med andre ord, det kan forhindre at kroppen din produserer mer androgen og la dine hormonelle nivåer stabilisere seg.

Retinoider

Hvis din hormonelle akne er mild, kan du kanskje bruke topiske retinoider. Retinoider kommer fra vitamin A.

Mange kremer, geler og retinoidkrem er tilgjengelig på disken. Men du kan konsultere legen din for en foreskrevet styrkeformulering. Et foreskrevet produkt er ofte den mest effektive måten å holde huden hele tiden ren.

Hvis du legger til en topisk retinoid i ditt regime, er det viktig å bruke solkrem daglig. Retinoider kan øke risikoen for solbrenthet.

Hvordan behandle hormonal akne naturlig

I noen tilfeller kan vegetabilske behandlingsalternativer brukes til å fjerne mild hormonell akne.

Naturlige behandlinger er generelt uten bivirkninger noen ganger forårsaket av reseptbelagte alternativer. Men de kan ikke være like effektive. Forskning på naturlige alternativer mangler, og på dette tidspunktet har det ikke vist seg at ingenting gir resultater. Snakk med legen din om potensielle risikoer og for å sikre at behandlingen ikke samhandler med stoffene du tar.

Te tre olje

L’Oil Dell’Tea Tree virker ved å redusere betennelsen som kan bidra til akne. En studere oppdaget at 5% av oljen Dell’Emnet Tea Tree Lettet symptomer i deltakerne med mild til moderat akne.

L’Oil Dell’Tea Tree er tilgjengelig i mange hudpleieprodukter, som vaskemidler og tonics. Du kan også bruke Melaleuca Essential Oil som behandling på stedet.

Du bør alltid fortynne essensielle olje av Meleuca med en vektorolje før & # 8217;. Populære vektoroljer inkluderer kokosnøtt, jojoba og oliven. Den generelle regelen er å legge til ca. 12 dråper oljebærer til hver enkelt eller to dråper essensiell olje.

Det er også viktig å kjøre en lappstest på huden før du bruker den fortynnede Melable Eater. For å gjøre dette, påfør L’fortynnet olje Alle’underarm. Hvis irritasjon eller betennelse ikke forekommer innen 24 timer, bør det være trygt å bruke andre steder.

Alfa hydroksy syre

Hydroksy-syrene (AHA) er vegetabilske syrederivater, hovedsakelig fra sitrusfrukter. Ahas kan bidra til å fjerne overflødige døde celler som hindrer porene. Som en bonus kan ahas hjelpe deg med å minimere utseendet på akne arr.

L’AHA finnes i mange masker og benchmarks. Som med retinoider, kan AHAS øke hudfølsomheten. Du bør alltid ha på seg solkrem når du bruker AHA-produkter.

Grønn te

Grønn te er kjent for å redusere kroppen betennelse. For en mer helhetlig tilnærming, bør du vurdere å drikke noen få kopper om dagen, så vel som å praktisere ditt aktuelle hudpleie regime. Du kan finne et stort utvalg av grønn te her. Lotioner og geler som inneholder minst 2% grønn teekstrakt kan være nyttig.

Sjekk ut: honning og kanel kan kurere akne l & # 8217? »

Hormonal akne: diett å gjøre og ikke å gjøre

Den nøyaktige rollen mellom diett og hormonell akne er ikke helt klar. Noen matvarer kan bidra til å forhindre akne, spesielt matvarer som bekjemper betennelsen.

Antioxidantrike vegetabilske matvarer kan bidra til å redusere betennelse og fremme klarere hud. Omega-3 fettsyrer kan også redusere hudbetennelsen.

I motsetning til populær tro, forårsaker junk food alene ikke akne;. Men overdoing med visse matvarer kan føre til en økning av betennelsen.

Du kan vurdere følgende for å begrense:

 • sukker
 • Meieriprodukter
 • Raffinerte karbohydrater, som hvitt brød og pasta
 • rødt kjøtt

Tilleggsinformasjon: Anti-Acne Diet »

Cos’andre jeg kan gjøre for å eliminere hormonell akne?

For å eliminere hormonal akne og holde den i sjakk, er det viktig å etablere en passende hudpleie rutine.

Du burde

 • Vask ansiktet ditt om morgenen og igjen om kvelden.
 • Ikke bruk mer enn en mengde av en ert av ethvert produkt for akne for L & # 8217;. Bruk for mye kan tørke huden og øke irritasjonen.
 • Bruk solkrem hver dag.
 • Bruk bare ikke-komedogene produkter for å redusere risikoen for hindrede porer.

Outlook

Selv om den nøyaktige timingen for hormonal akne varierer fra person til person, kan det være proaktivt kan forhindre relaterte utbrudd. Vanligvis tar det seg fra åtte til 10 uker For en ny behandlingsplan for akne full effekt.

Hvis din akne vedvarer, snakk med legen din eller dermatologen til en langsiktig behandlingsplan. Du kan gjennomgå ditt nåværende regime og inkorporere flere behandlinger for å maksimere resultatene dine.

Les videre: En guide for å ta vare på huden din »