Homer Fracture: Typer, årsaker, behandling og helbredende tid

Forstå din homer

L’Homer er den lange beinet i overarmen. Strekker seg fra skulderen til albuen, hvor den forbinder # 8217; Ulna og beinene i radioen i> 8217; underarmen. En brudd på Homer refererer til noe brudd i dette beinet.

Smerter fra en brudd på humerus strekker seg ofte til skulderen eller albuen, avhengig av hvor pause er plassert, og gjenoppretting kan vare i flere uker.

Fortsett å lese Finn ut mer om de forskjellige typer frakturer Dell’Homer og hvor lenge de tar for å helbrede.

Hva er de forskjellige typene?

Det er tre typer brudd Dell’Humerus, avhengig av pause:

  • Proximal. En brudd på # 8217; proximal humerus er en pause i den øvre delen av # 8217; Homer nær skulderen.
  • Midt tre. En brudd på # 8217; homer av medianstangen er en brudd i sentrum av den hellige.
  • Distal. De distale bruddene på Homer forekommer i nærheten av albuen. Denne typen er vanligvis en del av en mer kompleks albue lesjon og noen ganger innebærer noen løse beinfragmenter.

Hva årsaken?

Enhver sterk slag eller skade på armen kan forårsake en brudd på humerus, men noen er mer sannsynlig å forårsake visse typer. For eksempel kan avbrutt høsten med en spennende arm ofte forårsake brudd på median og proksimale diafysusser av homer. En høy effekt kollisjon, som en bilulykke eller en fotball fotball, er mer sannsynlig å forårsake en brudd på den distale humerus.

Frakturene i humerus kan også være patologiske frakturer, som oppstår som følge av en tilstand som svekker beinene. Dette gjør at beinene dine mest sårbare for forstyrrelser av daglige aktiviteter som normalt ikke vil forårsake skade.

Ting som kan forårsake patologiske frakturer av humerus inkluderer:

  • L’osteoporose
  • Bein kreft
  • Cyster eller bein tumorer
  • Beninfeksjon

Hvordan det blir behandlet?

Behandlingen av en brudd på humerus avhenger av flere faktorer, inkludert typen brudd og / # 8217; Mulig tilstedeværelse av løse benfragmenter. For å bestemme den beste behandlingen, vil legen begynne med å utføre en armradiograf. De kan også få deg til å gjøre noen bevegelser med armen din. Dette vil hjelpe dem med å avgjøre hva slags brudd du har, og hvis du har andre skader.

I mange tilfeller, frakturene i’proksimal og median humerus krever ikke kirurgi fordi de ødelagte endene vanligvis forblir nært. Dette gjør det lettere for Humerus helbrede alene. Du vil imidlertid fortsatt ha på deg en Guardian eller en splint for å hindre at armen beveger seg og stabiliserer skulderen, om nødvendig. Av og til er kirurgi med plaketter, skruer, auksjoner eller noen ganger erstatning av skulderen med bruk av en protese nødvendig.

De mest alvorlige distale eller proksimale eller medianfrakturene krever vanligvis kirurgi. Det er to viktigste tilnærminger som kirurgen kan bruke:

  • Pins og skruer. Hvis du har en åpen brudd, som innebærer et stykke bein som stikker til huden, vil kirurgi være nødvendig for å rengjøre de ødelagte ender og kunne bruke pinner, skruer og plater for å holde i posisjon de ødelagte ender av homer.
  • Bein. Hvis en del av’beinet har gått tapt eller har blitt sterkt knust, kan kirurgen trekke et stykke ben fra en og en annen kroppsområde eller en donor og legge den til homeren. I noen tilfeller kan legene til og med bruke et kunstig materiale for å skape et nytt stykke ben.

Uansett om du trenger kirurgi, vil legen din trolig foreslå at du fortsetter med fysioterapi. Dette vil hjelpe deg med å lære øvelser og bevegelser du kan utføre for å styrke armmuskulaturen din og finne din bevegelsesfrihet.

Hvor mye det tar å helbrede?

Healing Times varierer sterkt avhengig av hvilken type brudd du har. Hvis du har en brudd som ikke krever kirurgi, må du ha på en’sele for xnumx-xnumx uker. Proximal frakturer krever generelt kortest mulig tid, mens distale frakturer krever mer.

I tilfelle kirurgi, kan det være nødvendig å ha på en kritt, en splint eller en verge i flere uker. I løpet av denne tiden må du følge legen regelmessig slik at de kan evaluere helbredelsen av frakturen.

For alvorlige frakturer kan det være nødvendig å gjennomgå røntgenstråler hvert par uker i et par måneder. De fleste er i stand til å gå tilbake til det normale aktivitetsnivået innen få måneder. Noen ganger er fysioterapi eller ergoterapi nødvendig for å gjenopprette tapt mobilitet av leddene.

Hva er perspektivet?

De fleste frakturer av Dell’Homer helbreder til slutt uten å forårsake langsiktige helseproblemer. For en mer flytende gjenopprettingsprosess, kontakt legen din så snart du merker symptomene på en brudd. Du kan også forbedre sjansene for å gjenopprette raskt med legen din anbefalte behandling, inkludert fysioterapi eller øvelser for å gjenoppbygge styrke og fleksibilitet.