Hold en sunn vekt med Crohns sykdom |

Å holde en sunn kroppsvekt kan være en utfordring når du har Crohns sykdom. Selv om maten ikke forårsaker vevet betennelse og skade på roten av Crohns sykdom, forbinder folk å spise til rehabilitasjoner og ofte unngå mat for å hindre ytterligere ulemper. Hopping måltider kan gi lettelse, men behovet for næring, spesielt av tilstrekkelige kalorier, kan ikke ignoreres. Underernæring og uforklarlig vekttap er svært vanlig hos mange pasienter med Crohn. Av disse og andre grunner bør du alltid jobbe med en dietiker for å lage et diettprogram som fungerer for deg. Behandlingen bør også inkludere vanlig kroppsvektovervåking og andre tester, om nødvendig, for å avgjøre om ernæringsmessige mangler oppstår.

Selv når din Crohn er i remisjon, kan du ha en lav kroppsvekt fordi kroppen din ikke riktig absorberer næringsstoffer. Du kan trenge ekstra kalorier i kostholdet ditt for å motvirke # 8217; ineffektiv absorpsjon av kalorier fra mat. Du kan også trenge en diett uten bestemte komponenter, for eksempel:

 • gluten
 • laktose
 • fruktose
 • Overskytende fiber

Behovet til hver person er annerledes, og derfor er det viktig å jobbe tett med helsepersonell for å behandle en personlig matplan.

Generelle retningslinjer for vektvedlikehold

Følgende retningslinjer, foreslått av Crohn og Colitt Foundation of America, kan lindre symptomene, hjelpe deg med å opprettholde en sunn kroppsvekt og forlenge sykdomsfremmelsen.

 • Drikk mye vann i løpet av dagen (i relativt små porsjoner).
 • Spis små porsjoner regelmessig i løpet av dagen.
 • Minimere eller eliminere rik fibermat, inkludert bønner, valnøtter, frø, rå grønnsaker og popcorn.
 • Unngå fettstoffer, inkludert stekte matvarer og krembaserte sauser eller smør.
 • Laktoseintolerante mennesker bør unngå meieriprodukter eller velge produkter som inneholder relativt lite laktose, som for eksempel hardpasta.
 • Ta kosttilskudd som angitt for å lagre nøkkelnæringsstoffer, for eksempel kalsium, vitamin D, vitamin B-12 og folsyre.
 • Hvis du vet fra erfaring at noen matvarer kan forårsake gass, sett dem inn i # 8217; liste & # 8220; mat til å unngå & # 8221;. Sannsynlig skyldig inkluderer krydret mat, kål, brokkoli, blomkål, bønner og fruktjuicer. Sitrusfrukter kan være spesielt problematisk.

L’Andre ende av spekteret

Lav kroppsvekt er et vanlig trekk ved Crohns sykdom, og folk som lider av denne tilstanden, kjemper ofte for å opprettholde en sunn kroppsvekt. Det er imidlertid også mange mennesker med Crohns sykdom som er overvektige.

Å være overvektige setter Crohn-pasienter med større risiko for komplikasjoner hvis de må gjennomgå kirurgi for å korrigere tarmproblemer. En studie på helbredelsesprosessen av sår publisert i Journal of Dental Research Det har vist at kirurgi på overvektige pasienter ofte krever mer tid til å helbrede og er mer sannsynlig å helbrede dårlig, sammenlignet med enkeltpersoner med en sunn vekt.

Enteral Nutrition Therapy

Legene har mange våpen i deres arsenal for å bekjempe Crohns sykdom. Kraftige stoffer for å redusere betennelse kan tillate noen mennesker å gå til remisjon. Eksempler er aminosaliklater og kortikosteroider. Andre kan dra nytte av narkotika som immunmodulatorer, antibiotika eller den nyeste klassen av narkotika kalt organiske terapier.

En annen tilnærming er enteral ernæring. Enteral ernæring innebærer innføring av en flytende næringsformel direkte inn i magen eller i # 8217; tarmene som bruker et rør som passeres gjennom et nesebor. Noen studier har vist at folk reagerer på både enteral ernæringsbehandling og farmakologisk terapi med kortikosteroider. Dette gjelder spesielt blant barn med Crohn.

Snakk med legen din hvis du er bekymret for din vekt eller hvis du tror at dietten din er for begrenset. De kan gi deg råd til en ernæringsfysiolog som vil hjelpe deg med å skape et personlig kosthold.

Spørsmål:

Hvordan er vedlikeholdet av en sunn vekt forskjellig hos barn med Crohn?

TIL:

Vekst og utvikling er ekstremt viktig i alle barn og kan være spesielt krevende når barnet har Crohns sykdom. Underernæring hos barn kan føre til langsiktige problemer, inkludert lavt statur, forsinkelse i pubertet og bein sykdommer. Alle barn med Crohns sykdom skal ha regelmessige vektmålinger, høyde, BMI og veksthastighet fra barnelege. Mange barn er dyktige selv uten symptomene på kronisk sykdom, så næringsrådgivning og 8217; incitament bør være en del av bistandsplanen for hvert barn. For at barn skal nå sine vekstmål, kan det være nødvendig med ytterligere ernæring gjennom nasogastrisk rør.

Healthline Medical Team Svar representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning.