Hodet rush: Årsaker og forebygging

Del på Pinterest

Hodetslagene er forårsaket av en rask dråpe i blodtrykk når de står opp.

De forårsaker vanligvis svimmelhet som varer i et par sekunder til et par minutter. Et hode løp kan også forårsake midlertidig svimmelhet, sløret syn og forvirring.

De fleste opplever sporadisk hodeblås. Jeg er generelt ingen grunn til bekymring. Men hvis hodet ditt raskt, kan det være et tegn på en grunnleggende medisinsk tilstand.

I denne artikkelen vil vi håndtere de potensielle årsakene til hodestrekene dine, og vi vil undersøke måtene du kan forhindre dem i å forekomme.

Cos’er akkurat et rush til hodet?

En header er en plutselig nedgang i blodtrykk når du står opp fra en liggende eller sittestilling. Det medisinske termen for dette er ortostatisk hypotensjon eller postural hypotensjon.

De Medisinsk definisjon av et hode løp er et fall av det systoliske blodtrykket på minst 20 mm Hg (millimeter kvikksølv) eller en dråpe av det diastoliske blodtrykket på minst 10 mm Hg innen 2-5 minutter fra oppreist stilling.

Når du står opp raskt, tiltrekker tyngdekraften blod til bena og blodtrykket faller raskt. Om 10 prosent 15 blodet ditt akkumuleres i den nedre delen av kroppen når du står opp.

Refleksjonene til kroppen din holder blodtrykket konstant når du står. For eksempel vil de pumpe mer blod og begrense blodkarene. Når disse refleksene ikke virker ordentlig, kan du prøve svimmelhet og svimmel av en tur til hodet.

Du kan også manifestere følgende symptomer når du står opp raskt:

 • tåkesyn
 • svakhet
 • utmattelse
 • kvalme
 • Palpitasjoner
 • hodepine
 • svime av

Du kan få rush til de isolerte hodene eller kan være et kronisk problem.

Hva kan føre til en tur til hodet?

Alle kan prøve en head-utslipp, men er spesielt vanlig hos mennesker over 65 år 18.2 prosent folk i denne aldersgruppen kan ha hodestreker.

Følgende betingelser kan potensielt føre til hodestrukturer:

 • aldring
 • dehydrering
 • Anemi (lavt antall røde blodlegemer)
 • Tap av blod
 • svangerskap
 • Hjerteventilproblemer
 • diabetes
 • Skjoldbruskkjertelforhold
 • varme
 • stikkontakt diuretic, narkotika eller beroligende midler
 • Noen stoffer, spesielt medisiner for å senke blodtrykket
 • Kombinere alkohol og narkotika
 • Langvarig sengestøtte
 • lidelser

Hvordan kan du forhindre hodet strekk fra?

Følgende livsstilsendringer kan hjelpe deg med å minimere hodeskuddfrekvensen. Men hvis hodet ditt rushes, er det forårsaket av en grunnleggende medisinsk tilstand, det er en god ide å besøke en lege. De kan diagnostisere tilstanden din og finne de beste behandlingsalternativene.

Hold deg hydrert

Dehydrering kan føre til hodestøtter selv i friske individer. Når du blir dehydrert, din Det totale volumet av blod kan redusere. Når det totale volumet av blodet minker, reduseres det totale blodtrykket.

Dehydrering kan også forårsake svakhet, svimmelhet og tretthet sammen med hodestreker.

Stå opp sakte

Hvis du ofte leder strekk, stå sakte fra en sittende og liggende stilling kan hjelpe. Dette gir de naturlige refleksene på kroppen din mer tid til å tilpasse seg blodtrykksendringer.

Unngå varme miljøer

Svette tungt kan få deg til å miste vann og elektrolytter og øke risikoen for å utvikle dehydrering. Regelmessig å levere væsker kan bidra til å forhindre hodestrukturer og andre dehydreringssymptomer.

Minimere L’alkoholinntak

L’Alkohol er et vanndrivende middel, noe som betyr at du mister væsker. Alkoholforbruket kan dehydrere og øke risikoen for å utvikle et løfteutslipp. Forbruket av rikelig med vann og elektrolytter med alkohol kan bidra til å minimere dehydrering.

Når du skal se en lege?

De fleste har opplevd sporadiske hodepakker. Hvis hodestøttene dine er forårsaket av dehydrering eller en langvarig sittende, sannsynligvis ikke alvorlig.

Men hvis du forekommer gjentatte hodestreker, er det en god ide å snakke med en lege for å se om hodestangene kan være forårsaket av en medisinsk tilstand.

Det er også en god ide å snakke med en lege hvis hodet skynd deg for å få deg til å snuble, falle, svake eller gi deg en dobbel visning.

Hvilke faktorer setter deg i fare for hodeskudd?

Alle kan oppleve sporadisk racinghodet. Noen faktorer kan imidlertid øke risikoen.

Medisinering

L’ta medisiner som lavere blodtrykk kan øke risikoen for å utvikle svimmelhet og fantastisk. Narkotika som kan forårsake hodestrukturer inkluderer følgende kategorier.

Langvarig sengestøtte

Hvis du holder deg i sengen i lang tid, kan du bli svak og føle et rush av hodet når du står opp. Å komme opp sakte fra sengen kan bidra til å holde blodtrykket stabilt.

Aldring

Aldring, refleksjonene som styrer kroppens evne til å stabilisere blodtrykket, begynner å jobbe mindre effektivt.

Selv om du ikke helt kan stoppe aldring, følg et sunt kosthold, gjør fysisk trening regelmessig og leve en sunn livsstil generelt kan hjelpe deg med å holde et sunt kardiovaskulært system.

Svangerskap

Hodet rushes er vanlige hos gravide kvinner. Hormonelle endringer forårsaker avslapning av blodårer og kan gjøre blodtrykket lavere. Mange kvinner merker deres blodtrykksfall i den første 24 uker gravid.

Sykdommer

En rekke forskjellige hjertesykdommer kan øke risikoen for lavt blodtrykk og utvikle feber til hodet. Disse inkluderer ventilproblemer og hjerteinfarkt. Også Parkinsons sykdom, diabetes og andre sykdommer som skadet nerver kan forårsake hodestreker.

Main takeaways

De fleste opplever sporadisk hode løp. Det er spesielt sannsynlig at du har hodet på hodet hvis du er mer enn 65 år gammel. Dette skyldes at kroppen din blir mindre effektiv for å regulere blodtrykket med aldring.

Hodet rushes er ofte forårsaket av dehydrering. Leverandør av væsker, spesielt under treningen, kan hjelpe deg med å forhindre hodeblås.

Sekund Mayo Clinic, L’gjennomsnittlig voksen mann trenger 15.5 kopper d’vann om dagen og den gjennomsnittlige kvinnen trenger 11.5 kopper om dagen. Hvis du bor i et varmt klima, må du kanskje drikke enda mer vann.

Hvis hodet ditt kommer igjen eller gjør deg svakt, er det en god ide å besøke en lege for å diskutere behandlingsalternativer.