Hodepine på toppen av hodet: årsaker, døve, venstre side og høyre side

Beskrivelse

Hodepine er aldri morsomt, og alle slags hodepine kan produsere sine unike symptomer. Hodepine som forekommer på toppen av hodet, kan føre til at følelsen av å ha en tung vekt posisjonert på toppen av hodet.

Identifiser nøyaktig hvilken type hodepine du lever er grunnleggende for å finne riktig behandling og få lettelse.

Hva forårsaker hodepine på toppen av hodet ditt?

Flere forskjellige forhold kan forårsake hodepine over hodet, inkludert:

Spenning hodepine

Spenningshodepine er den vanligste årsaken til hodepine som oppstår på toppen av hodet. Forårsake et konstant trykk eller smerte rundt hodet, noe som kan virke som et smalt bånd rundt hodet.

Du kan også høre nakkesmerter og nær baksiden av hodet eller templene. Smerten er døve og pulser ikke, og det er ofte mye mindre alvorlig enn den ene av’migrene. Selv om disse hodepine er irriterende, er mange mennesker med spennings hodepine i stand til å gjenoppta normale aktiviteter.

Mer informasjon om spennings hodepine.

Migrene

Migrene forårsaker også hodepine på toppen av hodet, selv om det også kan vises eller bevege seg på den ene siden av hodet eller på baksiden av nakken. Migrene kan forårsake en sterk knapp smerte, sammen med symptomer som:

 • kvalme
 • kalde hender
 • Aure
 • Følsomhet for lys og lyd

Migrene kan advares på høyre eller venstre side av hodet, men de er vanligere på venstre side.

Mer informasjon om # 8217; migrene.

Søvnmangel Hodepine

Søvnmangel Hodepine kan påvirke noen, selv om det vanligvis ikke lider av hodepine. De kan skyldes en utilstrekkelig eller avbrutt søvn og generelt forårsaker døve smerte kombinert med en tyngde eller trykk på den øvre delen av hodet.

Finn ut mer om hvordan søvnmangel påvirker kroppen din.

Hodepine fra kald stimulering

Hodepine fra kald stimulus, vanligvis kjent som & # 8220; hjernefrysing & # 8221; det forekommer raskt og føltes nær toppen av hodet. De vil være seriøse og generelt varer bare noen få sekunder.

Mer informasjon om hjernens blokker.

Kronisk hodepine

I noen tilfeller kan kronisk hodepine ligner en spennings hodepine og forårsaker smerte nær toppen av hodet. Som spenning hodepine, disse kan skyldes stress. De kan også være forårsaket av vedvarende sterke lyder, dårlig søvn eller andre utløsende faktorer.

Mer informasjon om kronisk hodepine.

Occipital neuralgia

Occipital neuralgia oppstår når nerver som beveger seg fra ryggraden til hodebunnen, er skadet, irritert eller komprimert. De kan forårsake smerte på baksiden av hodet eller en følelse av spenning som ligner på et bånd rundt den øvre delen av hodet.

Andre symptomer inkluderer:

 • Sjokk av smerte som ser elektrisk støt
 • kjedelig ache
 • Symptomer som øker med bevegelse

Mer informasjon om Occipital Neuralgia.

Sjeldne årsaker til hodepine på toppen av hodet

Selv om sjeldne, disse årsakene er medisinske nødsituasjoner.

Reversible Cerebral Vasokonstriksjonssyndrom (RCVS)

Dette er en sjelden tilstand der blodkar i hjernen smal, utløser en sterk hodepine & # 8220; til Tuono Rhombus & # 8221; nær den øvre delen av hodet.

Denne tilstanden kan forårsake hjerneslag eller blødning i hjernen og andre symptomer inkluderer alvorlig svakhet, kramper og sløret syn.

Hodepine hypertensjon

Hypertensjon hodepine oppstår når et alvorlig høyt blodtrykk øker trykket i skallen. Denne hodepine er karakteristisk, du føler at du har trukket håret i en hestehale på toppen av hodet.

Du kan føle en støy & # 8220; hissing & # 8221; Under hodepine; Smerte er alvorlig og sender ofte folk til beredskapsrommet. Andre symptomer kan inkludere forvirring, kortpustethet eller sløret syn.

Mer informasjon om hodepine fra hypertensjon.

Hvilke muskler er skyldige?

Hodepine i den øvre delen av hodet, spesielt hodepine av spenning og migrene, er vanligvis forårsaket av noen få muskler.

Den første er en gruppe muskler som kalles sub-sivile muskler, som er ansvarlige for bevegelsen mellom den første og andre vertebraen i nakken og hodeskallen. Disse musklene kan bli avhandling på grunn av faktorer som sliping av tenner, øye tretthet eller dårlig holdning. Dette alene kan utløse hodepine fra spenning og migrene. Hvis disse musklene blir for avhandling, kan de komprimere den occipitale nerven, noe som forårsaker occipital neuralgia.

Splenius Cervicus og Splenius Capitus muskler, som løper langs nakken, kan også forårsake hodepine på toppen av hodet hvis de er for avhandling. Spenningen i disse musklene kan også forårsake stiv nakke eller nakkesmerter, så vel som hodepine.

Hvordan hodepine på toppen av hodet blir behandlet?

Den første forsvarslinjen mot hodepine vil bestå av benk smertestillende som paracetamol (Tylenol), som effektivt kan redusere symptomene på hodepine. For hodepine eller # 8217; obstinert migrene, du kan prøve tylenol eller excedrin ekstra styrke migrene. Ikke ta begge medisiner sammen, siden de begge inneholder paracetamol. Ta for mye kan forårsake overdose.

Sov mer, redusere stress og opprettholde en god holdning (selv fra å sitte) kan bidra til å forhindre dannelsen av mange typer hodepine. Invester i en ergonomisk stol hvis du sitter på et skrivebord.

Hvis du tror at overdreven avhandling muskler er årsaken til hodepine, kan legen din gi deg råd til å regelmessig konsultere en massasje eller en kiropraktor.

Hvis hodepine er hyppige eller mer alvorlige, kan legen din foreskrive medisiner eller utvikle en personlig behandlingsplan. Behandlinger som varierer i henhold til den underliggende årsaken:

 • Spennings hodepine kan behandles med foreskrevne analgetika hvis det er alvorlig nok.
 • Behandling av migrene kan føre til narkotika både forebyggende og umiddelbar lindring. Triptans kan foreskrives for å begrense blodkarene og redusere smerte. For å hindre migrene, beta-blokkere, kan antidepressiva og antiepileptiske stoffer brukes.
 • Occipital neuralgi kan behandles med fysioterapi, massasje, varme pakker, antiinflammatoriske stoffer og mysterium. Antiepileptiske stoffer kan brukes til forebyggende formål.
 • Reversible Cerebral Vasokonstriksjonssyndrom kan løses uten behandling, men kalsiumkanalblokkere kan bidra til å redusere hodepine forårsaket av tilstanden (selv om de ikke reduserer risikoen for hjerneslag).
 • Hypertensive hodepine, som vanligvis forekommer i en farlig tilstand kalt hypertensiv krise, krever umiddelbar nødbehandling for å redusere risikoen for hjerneblødning, hjerneslag eller andre alvorlige forhold. Narkotika vil bli administrert for å senke blodtrykket så raskt som mulig; Dette gjøres vanligvis gjennom en drypp. For å forhindre hodepine fra hypertensjon, følg et lavt natrium diett, gjør fysisk trening regelmessig og ta blodtrykk medisiner foreskrevet av legen din.

Hvis legen din foreskriver en behandling som ikke virker for deg, eller hvis du har problemer med bivirkningene av stoffet, la det vite det. Det er ofte flere behandlingsplaner og medisiner du kan prøve for forskjellige hodepine.

Når skal du se en lege

Mild hodepine kan administreres hjemme og er generelt ingen grunn til bekymring. Noen symptomer indikerer at du bør gjøre en avtale med legen din for å diagnostisere hodepine, skape en behandlingsplan og potensielt kontroller de underliggende forholdene. Disse symptomene inkluderer:

 • Endringer i hodepine modeller, inkludert type smerte, posisjon, tyngdekraften eller frekvensen
 • hodepine som vil bli verre gradvis
 • hodepine som forstyrrer normal rutine eller daglige aktiviteter
 • Hodepine som ikke løser behandlingen, inkludert tellerbehandlinger

Noen symptomer assosiert med hodepine kan indikere en medisinsk nødsituasjon på en & # 8217. Ring 911 eller gå til beredskapsrommet hvis du finner:

 • En sterk, plutselig hodepine som kom ut av ingenting og forårsaker en svekkende smerte
 • forvirring eller dårlig oppmerksomhet til det punktet hvor du sliter med å forstå talen eller hva som skjer
 • nummenhet, svakhet eller lammelse på den ene siden av kroppen; Dette inkluderer ansiktslammelse
 • Sløret eller vanskeligheter å se på å se
 • Vanskeligheter med å snakke, som kan inkludere verbale lidelser eller forvirret språk
 • Vedvarende kvalme eller oppkast som varer mer enn fire timer
 • balansere problemer som gjør det vanskelig å gå
 • svime av
 • anfall
 • Torcicollo kombinert med høy feber