Hodepine i perioden: årsaker, behandlinger og mer

Del på Pinterest

Fluktuasjonen av hormoner under menstruasjonssyklusen kan føre til mange endringer. Og som noen kvinner kan du møte hodepine i denne perioden i måneden.

Ulike typer hodepine kan oppstå under syklusen. En fyr er en spennings hodepine, ofte forårsaket av stress, som føles som et smalt band rundt pannen. Eller du kan utvikle hodepine etter syklusen på grunn av tap av blod og en dråpe i jernnivået.

Men blant de forskjellige typer hodepine som kan oppstå under syklusen, synes en hormonell hodepine og en & # 8217 menstrual migrene å være den vanligste. Den underliggende årsaken er den samme for begge, men deres symptomer varierer.

Her er hva du trenger å vite om hodepine forårsaket av hormoner og måter å stoppe throb.

Våre initiativer

En hormonell nivå forandring kan utløse en hormonell hodepine og en’menstrual migrene. Hormoner regulerer mange av kroppens funksjoner.

Kvinner som har hodepine under syklusen, kan utvikle en før syklusen, under syklusen eller etter syklusen.

Hodepine kommer fra endringen i østrogen og progesteronnivåer. L’østrogen er et kvinnelig kjønnshormon. Reise gjennom blodet ved å sende meldinger til forskjellige deler av kroppen.

Østrogenivåene øker i midten av menstruasjonssyklusen. Dette krever frigjøring av et egg. Progesteron er et annet viktig hormon. L’økte nivåer av dette hormonet hjelper anlegget av et egg i # 8217; livmor.

Etter eggløsningen (frigjøringen av et egg fra # 8217; eggstokken), reduseres hormonelle nivåer. Østrogen og progesteronnivåene er i det minste før syklusen. Det er denne reduksjonen som gjør noen kvinner mer utsatt for hodepine.

Du kan ha et hormonhodepine andre ganger. Noen kvinner har mer hodepine i overgangsalderen eller perimenopause på grunn av en dråpe i hormoner.

Graviditet kan også utløse hodepine fordi hormonelle nivåer kan variere i ni måneder.

Hormonal hodepine vs. menstrual migrene

Mens en hormonell hodepine og en «8217; menstrual migrene skyldes både flytende hormoner, gjelder forskjellen mellom de to alvorlighetsgraden av smerte i hodet.

En hormonell hodepine kan være mild til moderat og forårsake irriterende smerte eller puls. Det er irriterende og ubehagelig, men kan ikke forstyrre din daglige rutine.

A’menstrual migrene, D’annen del, kan være ødeleggende. I følge Nasjonalt grunnlag for hodepine, L’menstrual migrene påvirker ca 60% av kvinnene.

Hvis migreneangrepene forekommer regelmessig, kan du være utsatt for menstrual migrene.

A’menstrual migrene er forskjellig fra en’normal migrene som det vanligvis ikke er knyttet til A’aura. L’Aura refererer til blinkende lys, zigzag linjer eller andre sensoriske opplevelser som noen mennesker opplever før et migrene angrep.

En’menstrual migrene er preget av en sterk puls som kan starte fra den ene siden av pannen og flytte til # 8217; andre. Tyngdekraften kan gjøre det vanskelig å holde øynene åpne, jobbe eller til og med tenke.

Andre symptomer

Symptomer assosiert med A’menstrual migrene inkluderer:

 • kvalme
 • Han retched
 • Sovende følsomhet
 • følsomhet for intens lys

Med en hormonell hodepine og A’menstrual migrene, kan du også manifestere typiske menstruasjonssymptomer, inkludert:

 • ekstrem tretthet
 • Felles smerte eller muskel ømhet
 • Styp eller diaré
 • Mat Cravings
 • Stemningsendringer

Behandlinger

Behandling for en hormonell hodepine og A’menstrual migrene avhenger av tyngdekraften.

Første linjealternativer

Bench smertestillende midler er ofte effektive. Disse stoffene kan også lindre spenningshodepine og hodepine forårsaket av et lavt jernnivå.

Narkotika for å stoppe smerte og # 8217; betennelse inkluderer:

 • ibuprofen
 • Napossene Natrium
 • aspirin
 • acetaminofen

Koffein er et annet effektivt middel for hormonell hodepine. Spise sjokolade og drikke te eller drikke som inneholder koffein kan lindre ditt ubehag. Faktisk inneholder noen rusmidler for premenstruelt syndrom koffein som en ingrediens.

Gå sakte med koffein, skjønt. Koffein skaper avhengighet og forbruker for mye under syklusen kan forårsake fysisk avhengighet. Brått avbryt koffeinen etter at syklusen kan utløse hodepine fra avholdenhet.

Neste nivåalternativer

Avhengig av alvorlighetsgraden av «menstrual migrene, kan benk-top-stoffer ikke gi de ønskede resultatene. Du kan eksperimentere med medisinene nevnt ovenfor, men du må kanskje ha hormonbehandling hvis symptomene ikke forbedres.

Administrasjonen av denne terapien før menstruasjonssyklusen kan bidra til å balansere hormonelle nivåer. Legen kan anbefale ytterligere østrogen (østradiol) for å korrigere en ubalanse.

Hvis du bruker hormonell prevensjon, hopper du over placebo-uken, kan også hjelpe deg med å balansere dine hormonelle nivåer og stoppe menstrual migrene.

Du kan også spørre din triptani lege. Det er en klasse med rusmidler designet for å behandle gravmigrene. Disse stoffene virker ved å stimulere serotonin. Dette bidrar til å redusere betennelsen og begrense blodkarene, stoppe eller forebygge migrene.

Andre reseptbelagte legemidler som brukes til å behandle migrene;

 • opioid
 • glukokortikoider
 • Dihydroergotamin og ergotamin

I tilfelle av alvorlig oppkast eller kvalme med menstrual migrene, spør legen din om å foreskrive anti-kvalme.

Husholdningsartikler

Sammen med tradisjonelle stoffer, kan noen hjemmemedisiner lindre en akutt følelse og knapp og hjelpe deg med å håndtere en hormonell hodepine.

Kald terapi

Vikle en ispakke i et håndkle og bruk det på pannen (10 minutter opp, 10 minutter ut). Kald terapi kan redusere betennelsen og redusere følelsen av smerte.

Avslapping øvelser

Øvelser som meditasjon, yoga og dyp pusting kan slappe av muskler, redusere spenningen og forbedre symptomene på hodepine.

Lære å slappe av, du lærer deg også hvordan du kontrollerer forskjellige funksjoner i kroppen din, for eksempel hjertefrekvens og blodtrykk. Mindre muskelspenning og stress kan redusere alvorlighetsgraden av hodepine.

Akupunktur

Akupunkturen inkluderer innføring av små nåler i forskjellige trykkpunkter i hele kroppen. Stimulerer frigivelsen av endorfiner, som er hormoner naturlig produsert av organismen for å hjelpe deg med å takle stress og smerte.

Nok hvile

Sover for lite kan gjøre hodepine verre. Prøv å sove minst fra syv til ni timer hver kveld. Forbedre søvnmiljøet for en bedre hvile. Slå av TVen og lysene og hold en behagelig temperatur i rommet.

Erfaring med vitaminer

Sekund Mayo Clinic, Vitaminer som vitamin B-2, koenzym Q10 og magnesium kan redusere alvorlighetsgraden av migreneangrep. Snakk med legen din før du starter et supplement, spesielt hvis du er gravid, eller du er for øyeblikket å ansette stoffer.

Masse terapi

Masseterapi kan fremme muskelavslapping og redusere spenningen bak, rygg og nakke. Det kan også redusere alvorlighetsgraden og hyppigheten av spenningshodepine og migreneangrep.

Når skal du se en lege

Kontakt lege hvis du har hyppig og sterk hodepine i løpet av syklusen. Legen kan diskutere muligheten for hormonbehandling eller foreskrive narkotika.

Du bør også konsultere en lege for enhver hodepine som presenterer følgende symptomer:

 • mental forvirring
 • anfall
 • Dobbeltsyn
 • nummenhet
 • Vanskeligheter med å snakke

Disse hodepineene kan ikke være relatert til syklusen, men heller til en alvorlig medisinsk tilstand.

Bunnlinjen

Mange kvinner opplever hormonell hodepine og menstrual migrene, men lettelse er tilgjengelig. Du kan selv gardin med counter medisiner og hjemme rettsmidler. Hvis symptomene blir verre eller ikke bedre, kontakt legen din for å diskutere andre alternativer.