Hobby bak skuldrene dine: Årsaker, diagnose og behandlinger

COS’er en buffalo hump?

En hump bak skulderen, også kalt Buffalo Humpback, kan vokse når fettet samles bak halsen. Denne tilstanden er ikke nødvendigvis alvorlig.

Tumorer, cyster og andre unormale vekst kan også danne på skuldrene, og skape en hump. Andre ganger kan en hump være et resultat av en bøyning av ryggraden.

Du bør alltid snakke med legen din om fysiske endringer i baksiden av nakken.

Hva forårsaker en hump bak skuldrene dine?

En hump bak skuldrene dine kan skyldes medisinsk eller medisinsk tilstand.

Det kan danne en årsak til:

  • en bivirkning av et reseptbelagte legemiddel (som de som brukes til å behandle fedme
  • Cushing syndrom (en sjelden tilstand der kroppen har en overdreven mengde kortisol, l’hormon)
  • Osteoporose (en tilstand som fører til tynne bein)
  • Bruk av langsiktige steroider

L’osteoporose, også kalt skjøre bein sykdom, forårsaker unormalt subtile bein. Menopausale kvinner og eldre er til størst risiko for denne tilstanden. Dette skyldes at kroppene deres har en redusert evne til å absorbere fotball.

L’Osteoporose kan forårsake bendeformitet. Hvis du har denne tilstanden, kan ryggraden bøye seg, som ligner på en hump. Dette kalles Citriscolais.

En pukkel på ryggen er også et karakteristisk tegn på Cushing Syndrome. Denne lidelsen forårsaker fedme over livet, akne, kronisk smerte, uregelmessige menstruasjonssykluser og endringer i seksuell lyst. Sammen med andre muskel- og benendringer, som beinfortynning og svake muskler, gjør Cushing Syndrome fett gress bak halsen.

Behandlingsalternativer for Buffalo Hump

Det er bedre å behandle hump ved å møte den underliggende tilstanden som # 8217; forårsaket. I noen tilfeller kan estetisk kirurgi fjerne fettlagring. Men med mindre årsaken også behandles, kan hump komme tilbake.

Hvis hump er en bivirkning på et reseptbelagte legemiddel, snakk med legen din for å endre doserings- eller endringsbehandlingen. Aldri slutte å ta en foreskrevet medisinering uten legenes tillatelse.

Hvis din hump er resultatet av fedme, kan en diett og et fysisk treningsregime hjelpe deg med å behandle det.

Hvordan buffalo hump er diagnostisert?

Legen din kan diagnostisere en buffalo-hump med en fysisk undersøkelse. Imidlertid må de fortsatt bestille tester for å identifisere årsaken til humpene.

For å starte prosessen, vil legen din spørre deg om informasjon om din medisinske historie og eventuelle ekstra symptomer du har funnet.

Noen vanlige tester inkluderer:

  • Bone tetthetstest
  • Blodanalyse (for å sjekke nivåene av hormon og kortisol)
  • Tac
  • MR
  • X-ray

Forebygging

Det er ingen garantert måte å hindre en hump på ryggen min. Men det er trinn som du kan påta seg for å redusere risikoen for å utvikle en.

Beskyttet mot # 8217; osteoporose ved å konsumere den anbefalte daglige mengden kalsium og vitamin D. Hvis du har en medisinsk tilstand som hindrer deg i å absorbere kalsium fra mat, kan legen din foreskrive fotballtilskudd. Du kan også finne dem på nettet.

Du bør trene regelmessig for å redusere risikoen for beinfortynning og fedme og følge et sunt kosthold sammensatt av alle matgrupper.

Hvis du er i overgangsalderen eller er over 51 år, bør du øke den 1000 milligramfotballen per dag til 1800 milligram per dag. Spør alltid legen din før du øker fotballforutsetningen, spesielt hvis du tar medisiner eller hvis du har en familiehistorie av osteoporose.

Komplikasjoner

De fleste komplikasjonene kommer fra sykdommen eller fra tilstanden som forårsaket dannelsen av hump. Hobba kan bli stor, noe som gjør det vanskelig å vippe nakken til nakken, tilbake. Det kan også forårsake problemer når du prøver å snu hodet fra den ene siden alle & # 8217;.

Denne typen hump er sjelden smertefull, og informer umiddelbart legen din om du føler deg smerte.

Noen mennesker kan bli stresset eller engstelig på grunn av humpens utseende. Hvis du utvikler en økning i stress eller symptomer på depresjon, kan du gå til legen din for å diskutere behandlingsalternativer.