Hjertesykdom Risikokalkulator: Du er i fare?

Hjertesykdommer er den viktigste årsaken til døden både hos menn og kvinner. Hvert år har over 700 000 amerikanere et hjerteinfarkt. Du kan kanskje allerede ta tiltak for å redusere risikoen, men hvordan vet du om du gjør det nok?

Som et resultat av Flere langsiktige studier, Forskere har bestemt de viktigste risikofaktorene som kan øke sjansene for å få hjertesykdom eller hjerteinfarkt i løpet av livet. Overvåke risikofaktorene dine, kan du bestemme hvor aggressiv du må være i # 8217; vedta endringer og livsstilsbehandlinger.

Din alder

Risikoen for hjertesykdom øker med alderen, uavhengig av andre risikofaktorer. Risikoen øker for menn etter 45 år og for kvinner etter 55 år eller etter overgangsalderen. Du tror at 8217; østrogenhormonhjelp for å beskytte ditt hjerte. Dette er grunnen til at en dråpe i østrogennivået i en kvinnes kropp etter overgangsalderen øker risikoen for hjertesykdom.

Over tid kan gradvis akkumulering av fettplakker i arteriene bli et problem. Aldring, denne akkumuleringen kan forårsake innsnevring av arteriene på det punktet hvor blodet skal rulles. Noen ganger kan en blodpropp dannes og blokkere blodstrømmen i en «Coronary Artery». Dette kan forårsake hjerteinfarkt.

Ditt kjønn

Menn er i størst risiko for hjertesykdom enn kvinner. Det anslås at 70-89% av plutselige hjertehendelser forekommer hos menn. Så langt er forskere ikke sikre på hvorfor dette er, men studier har indikert at sexhormoner kan være en årsak.

en studere Når det gjelder mannlig kjønn og noen hormoner, oppdaget han at to kjønnshormoner er forbundet med økte nivåer av lipoproteiner (LDL), som regnes som dårlig kolesterol, og lave nivåer av lipoproteiner (lave nivåer av høy tetthet), som anses som godt kolesterol. En annen studere Det indikerte at Y-kromosomet, som er unikt for menn, kan også bidra til en økning i risikoen for koronar hjertesykdom. Uavhengig av årsaken, driver menn en høyere risiko for hjertesykdommer generelt og har en tendens til å utvikle den i en tidlig alder i forhold til kvinner. Men hjertesykdommer er også hovedårsaken til døden hos kvinner.

Dine nivåer av totalt kolesterol

Ditt totale kolesterol er en potensiell risikofaktor for hjertesykdommer. Definerer American Heart Association Totalt kolesterol Som summen av HDL og LDL kolesterol nivåer og 20 prosent av triglyserid nivå. Kolesterol er en grunnleggende del av plakettet som kan akkumulere i arteriene. Plakkene består av fett, kolesterol, kalsium og andre stoffer. Teorien er at mer kolesterol og fett du har i blodet, jo større mulighetene som kan omdannes til akkumulering av plakk i arteriene.

Ditt nivå av HDL-kolesterol

Forskere har oppdaget at alt kolesterol ikke er det samme. HDL-kolesterol er faktisk beskyttende mot hjertesykdommer. Forskere er ikke helt sikker på hvorfor, men de tror det bidrar til å redusere betennelse, noe som bidrar til hjertes helse. Det bidrar også til å overføre kolesterol til leveren, hvor den kan behandles av kroppen. Den generelle konsensus er at jo høyere nivået av HDL, jo lavere risikoen for hjertesykdom.

Din røykehistorie

Røyking tobakksprodukter øker den samlede risikoen for hjertesykdom. Nikotin og andre kjemiske stoffer inneholdt i sigaretter skader hjertet og blodkarene, og øker risikoen for krymping av arterier på grunn av aterosklerose.

Denne risikoen øker selv om du bare røyker en gang. Heldigvis, uansett hvor mye eller hvor lenge du røyker, vil du slutte å røyke, dra nytte av hjertet ditt. Reduserer risikoen for å utvikle eller dø for hjertesykdom og reduserer risikoen for aterosklerose over tid. Å slutte å røyke kan også hjelpe omvendt hjerteskader og blodårer.

Blodtrykket ditt

Det første antallet avlesning blodtrykk kan også gi deg en’ide om risikoen for hjertesykdom. Dette tallet refererer til blodtrykk og systolisk & # 8221;. Dette er trykket i arteriene når hjertet ditt slår og gjør blodet mot veggen av arteriene. Det andre nummeret refererer til blodtrykket ditt, diastolisk & # 8221;. Dette er trykket i arteriene mellom hjerteslag, som er når de nedre rommene i hjertet slapper av.

Systolisk måling øker generelt med alderen. Det regnes som mer indikativ enn risikoen for hjertesykdom. Dette skyldes den stigende stivheten til arteriene og ALLE «Akkumulering av langsiktig plakk.

Her er noen retningslinjer for blodtrykk:

  • Normal blodtrykk: systolisk lavere enn 120 mmHg og diastyle mindre enn 80 mmHg
  • Høy: 120 til 129 mmHg systolisk og diastolisk mindre enn 80 mmHg
  • Finnehypertensjon 1 (høyt blodtrykk): systolisk 130 til 139 mmHg eller diastolisk fra 80 til 89 mmHg
  • Stage Hypertensjon 2: Sistolica 140 mmHg eller høyere eller diastolisk 90 mmHg eller høyere

L’Druginntaket for å redusere blodtrykket reduserer risikoen for å ha hjerteinfarkt.

Uavhengig av det faktum at du har eller ikke diabetes mellitus

Mange risiko kalkulatorer av hjertesykdom Lagt til Diabetes Alle’liste. Hvis du har diabetes, er du nesten der to ganger Det er sannsynlig å dø av hjertesykdom som noen som ikke har diabetes.

Over tid kan høye blodsukkernivåer (sukker) føre til en økning i lagring av fettmaterialer mot A’arterie eller A’annen luminalvegg av blodkar med konsekvent krymping og herding av arterien, som er en del av en prosess kjent som aterosklerose.

Besøk Nettsted Dell’American Heart Association Bruk din kardial risiko kalkulator. Etter å ha svart på noen spørsmål om blodtrykket ditt, totalt kolesterol og HDL, alder og noen andre ting, vil nettstedet gi deg din prosentandel av risikoen. Pass på at du foretar regelmessige kontroller med legen din for å administrere alle dine risikofaktorer og for å opprettholde risikoen for hjertesykdommer så lavt som mulig.