Hjerteinfarkt: gjenoppretting å gjøre og ikke å gjøre

Å leve et hjerteinfarkt er en hendelse som forandrer livet. Det er normalt å være redd for å ha et andre hjerteulykke og bli overveldet av den store mengden medisinsk informasjon og instruksjoner du mottok fra legen din.

Vær oppmerksom på hva du bør og bør ikke være et flott sted å starte ditt hjerteinfarkt. Her er noen spørsmål å spørre legen din når du starter reisen din til en full gjenoppretting.

Hvordan skal jeg styre min høye og bassemosjonelle?

I utbrudd av informasjon du mottok etter ditt hjerteinfarkt, kan du eller legen din ha forsømt de følelsesmessige aspektene av sykdommen din.

Det er normalt, og du forventer at du skal prøve et bredt spekter av følelser. Kanskje du er redd, deprimert, redd, sint eller forvirret. L’Viktig er å gjenkjenne, forstå og administrere dine følelser slik at de ikke negativt påvirker utvinningen din og øker risikoen for et annet infarkt. Snakk med legen din og / eller en psykisk helse leverandør av dine følelser slik at de kan komme tilbake på sporet.

Jeg må bli med i en støttegruppe som en del av min gjenoppretting?

Mental helse, sosiale interaksjoner og deltakelse i rutinemessige aktiviteter spiller en viktig rolle i ettermiddagsgjenoppretting og livskvalitet.

Hvis du gjenoppretter fra et hjerteinfarkt, og du prøver å gjøre sunne livsstilsendringer i hjertet ditt, er det viktig å unngå isolasjonen. Koble til familiemedlemmer, venner og støttegrupper hjelper ikke bare med å komme i kontakt med folk i lignende situasjoner, men fører til bedre helsemessige resultater. Spør legen din om du anbefaler noen spesifikke støttegrupper som du kan adressere deg.

Hva slags ubehag er et advarselssignal og bør ikke ignoreres?

Siden du allerede har hatt et hjerteinfarkt, er du sannsynligvis mer oppmerksom på symptomene og tegnene på fare. Du bør imidlertid ringe 911 eller umiddelbart besøke sykehusets beredskapsrom hvis en av følgende forhold oppstår:

  • bry deg om brystet, en eller begge armer, rygg, nakke eller kjeve
  • pust
  • kald svette
  • kvalme
  • svimmelhet

Jeg må endre livsvanene mine?

Hvis du er en røyker, ta en forpliktelse og en plan for å slutte. Tobakk er en alvorlig risiko for hjertesykdom.

C’Det er lite plass i et sunt kosthold for hjertet for matvarer som hindrer arteriene som mettet fett og trans, meieriprodukter med høyt fett og bearbeidet matvarer. Erstatte de med mer frukt, grønnsaker og magre proteiner. Å spise på en sunnere måte kan også be om å gjøre endringer i miljøet, som å spise ute sjeldnere og holde sunne snacks for når kjemisk sult slår.

Finn en treningsrutine du liker og følg den. L’vanlig kardiovaskulær trening er bra for kroppen. Selv bare en 30-minutters trening om dagen kan senke kolesterol og blodtrykk, lindre stress og øke energinivået.

Hvordan skal jeg bestemme en sunn vekt for meg?

Du kan beregne kroppens masseindeks (BMI) ved hjelp av senteret for sykdomsstyring og forebygging’BMI Kalkulator. Noen ganger bruker legene også liv og hofter målinger for å beregne overflødig kroppsfett.

Å være overvektig er en risikofaktor for hjertesykdommer og et annet hjerteinfarkt. Selv om å miste vekt tar tid, energi og engasjement, er det verdt det. I tilfelle problemer, kan legen gi deg et slankingsprogram eller en behandlingsplan.

Når jeg skal gå tilbake til jobb?

Avhengig av alvorlighetsgraden av ditt hjerteinfarkt og av arten av arbeidsoppgavene dine, kan legen din tillate deg å gjenoppta din normale jobbrutine fra to uker til tre måneder senere.

Ved å følge et stivt gjenopprettingsregime, kan du & # 8211; Og du burde & # 8211; Gå tilbake til din normale rutine før du merker.

Jeg må si farvel til sex?

Du vil sannsynligvis lure på hvordan hjerteinfarkt vil påvirke sexlivet ditt, eller hvis du noen gang kan ha sex igjen. I følge American Heart Association, De fleste kan fortsette samme ordning med seksuell aktivitet noen uker etter utvinning.

Ikke vær sjenert i # 8217; Start en samtale med legen din for å forstå når det er trygt for deg.

Hvilke helseindikatorer skal overvåke?

Hold D’øye ditt kolesterol, blodtrykksnivåer og kroppsmasseindeksen. Hvis du har diabetes, må du sørge for at du holder deg til medisinene dine og følger forsiktig blodsukkernivået. Opprettholde disse tallene i et sunt intervall kan i stor grad forbedre hjertesykdommen og redusere risikoen for hjertesykdom og et annet infarkt.

L & # 8217;

Du kan fortsatt gjøre mange av de samme tingene du gjorde før ditt hjerteinfarkt nå som du er i utvinning. Men du må kanskje også gjøre noen endringer i kostholdet ditt, til rutinen av fysiske øvelser og røykevaner. Diskuter dine bekymringer med legen din kan hjelpe deg med å forstå dine grenser og til slutt sette dem tilbake på sporet på kort tid.