Hjerte som eksploderer: det kan virkelig skje? Videre, årsakene til denne følelsen

Hjertet ditt kan virkelig eksplodere?

Noen forhold kan få hjertet til å føle seg som en person som om de slo ut av brystet mitt eller forårsake en slik intens smerte at en person kanskje tror at hans hjerte vil eksplodere.

Ikke bekymre deg, ditt hjerte kan ikke eksplodere. Men mange ting kan få deg til å føle at hjertet ditt selv skal eksplodere. Noen forhold kan til og med føre til pause av en vegg i hjertet ditt, selv om dette er veldig sjeldent.

Fortsett å lese for å lære mer om årsakene til denne følelsen, og hvis du skal gå til beredskapsrommet.

Er en og # 8217; nødsituasjon?

De fleste flokker umiddelbart til tanken på et hjerteinfarkt eller plutselig hjertestans når du ikke har en uvanlig følelse rundt hjertet. Selv om følelsen av at hjertet ditt er å eksplodere, kan du være et tidlig symptom på begge, vil du sannsynligvis også legge merke til andre symptomer.

Ring nå ditt lokale nødnummer hvis du eller en elsket varsel et av følgende symptomer:

Ikke prøv å gå til beredskapsrommet hvis du har en av disse symptomene.

Det kan være et panikkanfall?

Panikkanfall kan forårsake en rekke alarmerende fysiske symptomer, inkludert følelsen av at hjertet ditt skal eksplodere. Det kan være spesielt skummelt hvis du aldri har hatt et panikkanfall før.

Noen vanlige panikkanfall symptomer inkluderer:

Husk at panikkanfall kan påvirke folk annerledes. Videre, noen ganger symptomene på et panikkanfall er svært lik de med et alvorlig hjerteproblem, som bare legger til følelser av frykt og angst.

Hvis du har disse symptomene, og du har aldri hatt et panikkanfall før, kan det være bedre å gå til beredskapsrommet eller i en førstehjelpsklinikk.

Hvis du allerede har hatt et panikkanfall, følg en behandlingsplan foreskrevet av legen din. Du kan også prøve disse 11 strategiene for å stoppe et panikkanfall.

Men husk, panikkanfall er en veldig reell stand, og du kan fortsatt slå til presserende omsorg hvis du trenger det.

Hva forårsaker hjertebrudd?

I ekstremt sjeldne tilfeller kan en vegg i hjertet ditt bryte, slik at hjertet pumper blod til resten av kroppen din. Her er noen forhold som kan forårsake dette:

Myokardisk brudd

Myokardisk brudd kan oppstå etter et hjerteinfarkt. Når du har et hjerteinfarkt, stopper blodbanen til nærliggende vev. Dette kan føre til dødsfall av hjerteceller.

Hvis et stort antall hjerteceller dør, kan det forlate det mest sårbare berørte området for å bryte. Men utviklingen av medisin, inkludert narkotika og hjertekateterisering gjør det mye mindre vanlig.

De American College of Cardiology bemerker at forekomsten av ruptur har gått ned fra over 4% mellom 1977 og 1982 mindre enn 2% mellom 2001 og 2006.

Men myokardisk pause oppstår av og til, så hvis du tidligere hadde et hjerteinfarkt, er det verdt å umiddelbart sjekke noen eksplosive følelser.

Ehlers-danlos syndrom

Ehlers-Danlos syndrom er en tilstand som gjør bindevevet til den tynne og skjøre kroppen. Som et resultat, organer og vev, inkludert hjertet, er mer tilbøyelige til å bryte. Derfor anbefales folk at denne tilstanden skal gjennomgå regelmessige kontroller for å identifisere områder som kan være i fare.

Traumatiske lesjoner

Selv en hard og direkte slag i hjertet eller en annen skade som stanser direkte hjertet kan føre til at den bryter den. Men dette er ekstremt sjeldent og skjer bare under alvorlige ulykker.

Hvis du eller noen andre du har slått hardt på brystet og føles en eksplosiv følelse, gå straks til beredskapsrommet.

Folk overlever en pause eller eksplosjon av hjertet. Imidlertid er disse tallene signifikant lavere enn en person søker medisinsk behandling for å hindre det.

Bunnlinjen

Følelse som om hjertet ditt var eksploderende, kan være alarmerende, men det er sannsynlig at hjertet ditt ikke vil bryte. Det kan imidlertid være et tegn på noe, andre, fra et alvorlig panikkanfall til en nødsituasjon på 8217.

Hvis du eller noen andre føler en eksplosiv følelse i hjertet, er det bedre å se etter umiddelbar behandling bare for å være trygg.