Hjerneanatomi | Definisjon og pasientutdanning

Beskrivelse

Den menneskelige hjernekontrollen kontrollerer hvem vi er: Som vi tror, ​​føler og handler. Gir mening til vår verden og i vår plass i den. Hjernen sjekker også alle hovedfunksjonene i kroppen.

Hjernen er plassert i skallen, som beskytter den mot skader. Med et gjennomsnitt på et pund ved fødselen, vokser hjernen opp til omtrent tre pund av den voksne alderen. Hjernen, sammen med ryggmargen, er en avgjørende komponent i sentralnervesystemet (SNC).

Det er to typer celler i hjernen. Nevronene sender og mottar signaler fra og til hjernen og resten av kroppen. De glialcellene, noen ganger kalt Neuroglia eller Glia, Form Myelin, et fettisolerende lag rundt nervefibre. Celler opprettholder stabilitet og gir næring og støtte.

Hver del av hjernen spiller en bestemt funksjon og er koblet til andre deler av hjernen.

Meningi

Mellom skallen og hjernen er det tre lag stoff, kalt meningi. Beskytt hjernen. Det mest motstandsdyktige og ytre laget kalles hard mor. Mellomlaget, L’Arachnoid Mater, er en tynn membran bestående av blodkar og elastisk stoff. Dekker l’hele hjernen. Moderens fromme er det innerste laget, med blodkar som strømmer dypt inn i hjernen.

Deler og funksjoner i hjernen

RegionElocationFunctionCereBrumforbain, den største delen av hjernen delt inn i to halvdeler utfører overlegne driftsprosesser som syn, hørsel, ord, følelser og venstre halvkule bevegelse venstre side av hjernen ansvarlig for språk i de fleste manerer og ca 50% av venstrehåndet; styrer den analytiske begrunnelsen og beregningene; behandler bevegelses- og sensoriske signaler for høyre side av høyre halvkule høyre side av hjernens tolker visuelle signaler og den romlige behandlingen, inkludert emosjonell, kunstnerisk og visuell resonnement; utdyper bevegelses- og sensoriske signaler for venstre side av kroppens kallende kropp mellom de to halvkule forbinder høyre og venstre halvkule foran Lobe bredere delen av hjernen, foran hodet bidrar til å danne resonnement, følelser,Pariental Lobo Movement Central del av hjernen bidrar til å forstå vårt romlige forhold til andre mennesker og gjenstander; Tolke berøring og smerte occipital lobe tilbake av hjernen bidrar til å utdype visuelle temporale lobes på hver side av hjernen hjelper minne, språk, L’lukt, evnen til å gjenkjenne ansikter; Tolking av rygghjerne hjernens følelser kontrollerer fine motorer bevegelser, l’balanse og hjernens stammen holdning foran cerebellum, koblet til ryggraden kontrollerer de grunnleggende kroppsfunksjonene som er nødvendige for den sentrale hjerneoverlevelse øverste delen av cerebrale bagasjerommet Jeg øye bevegelser, ansiktsfølelse, # 8217; balanse og # 8217; Hearing Pons Central-delen av cerebral trunk styrer den sensoriske analysen, motoriske ferdigheter,Sleeping og Conscientiemedulla avlange nedre del av cerebral bagasjerom styrer luftveiene, svelging, hoste, oppkast refleksjon; Bidrar til å regulere sirkulasjon, blodtrykk og hjertefrekvens lymfatisk system sett med strukturer over hjernebutikken som er ansvarlig for Talamo-følelser som er funnet under hjernen som er ansvarlig for # 8217; integrering av alle sensorske signaler som kommer fra ryggmargen og det limbiske hypothalamus-systemet den ligger rett under Talamo sender meldinger til hypofysen og hjelper regelmessig temperatur, tørst, vannbalanse, søvn,Produksjon av hormoner og appetitt Amygdala Struktur av Limbic-systemet Utarbeidet aggressiv oppførsel og frykt Ippocampo Limbic System Structure bidrar til å huske Ny informasjon Hypofysen Kjertel Basebaser Basal Hormoner Basal Ganglia All’Interiør i den dype hjernens del koordinerer konstante bevegelser

Hjernen, eller prosence, utgjør den største delen av hjernen og er delt inn i to halvdeler. L’venstre halvkule er i stor grad ansvarlig for språk. L’Høyre halvkule er viktig å tolke visuelle signaler og den romlige behandlingen. Hjernen styrer koordinering, temperatur, visning, lyd, resonnement, L’læring og følelser.

Plassen mellom de to halvkule kalles den store langsgående spalten. Den kallige kroppen forbinder de to sidene og overfører signalene fra den ene siden til hjernen.

Hjernen har milliarder nevroner og Glia som danner cerebral cortex, dets ytre lag. Dette er kjent som grått materiale. Tilkoblingsfibrene mellom nevroner under overflaten av hjernen kalles hvitt materiale.

Cerebellum, eller RetroencePhalic, administrerer motorene, balansen, balansen og stillingen. Det hjelper oss å utføre raske og repeterende bevegelser.

Cerebral-kofferten er foran cerebellum og er forbundet med ryggmargen. Dens oppgave er å overføre signaler mellom cerebral cortex og resten av kroppen. Det bidrar til å kontrollere våre grunnleggende funksjoner og består av tre deler.

MesencePhalus kontrollerer øyebevegelser, følelsen av ansiktet, balansen; balanse og # 8217; høre. Signalene fra barken til ryggmargen og til nervene beveger seg gjennom broen, som styrer sensorisk analyse, motoriske ferdigheter, søvn og bevissthet. Den laveste delen av cerebral-kofferten er strukket gulrove, som bidrar til å kontrollere hjerte- og lungefunksjoner, blant annet.

Lobes

Den fremre lobe er den største delen av hjernen, som ligger på forsiden av hodet. Bidrar til å danne resonnement, følelser og bevegelse. Parietal Lobe er den sentrale delen av hjernen. Det hjelper oss å forstå vårt sted i forhold til andre mennesker og ting. Det bidrar også til å tolke berøring og smerte. Occipital Lobe er baksiden av hjernen og hjelper oss med å behandle visuell informasjon.

De tidsmessige lobene er plassert på hver side av hjernen. Hjelp med minne, språk og luktsans. De hjelper oss også med å gjenkjenne ansikter og gjenstander og tolke andres reaksjoner.

Det limbiske systemet

Limbic-systemet er ansvarlig for følelser. Talamo er den informasjonen de går og kommer til barken. Han behandler følelsen av smerte og tilsyn. L’Hypothalamus er en liten struktur som sender meldinger til hypofysen. Det bidrar også til å kontrollere seksuell oppførsel, spise, sove, kroppstemperatur og bevegelse. L’Amigdala er involvert i # 8217; behandling av aggressiv oppførsel og frykt. L’Hippocampus hjelper oss med å huske ny informasjon.

Ventrikulært system

Hjernen har fire ventrikler forbundet med hulrom og rør. De to sideventrikene i hjernens halvkule kommuniserer med en tredjedel som ligger i sentrum av hjernen. Kommuniserer med den fjerde på bunnen av hjernen gjennom et rør som heter cerebral akvedukt.

Cerebrospinalvæske strømmer gjennom fjerde ventrikel og rundt hjernen. Dette er en klar og vandig væske produsert i ventriklene. Amortisere hjernen og ryggmargen og absorberes kontinuerlig og reintegrert.

Pinealkjertelen er en vekst på baksiden av den tredje ventrikkelen. Dens formål er ikke helt forstått, men det antas å ha en rolle i seksuell modning.

Hypofyse kjertel

L’iPofisi er en liten kjertel på basen av hjernen som utskiller hormoner. Spiller en nøkkelrolle i funksjonen til andre kjertler, kropper, seksuell utvikling og vekst.