Hjemmelaget voks for hårfjerning: ingredienser, oppskrifter, råd og mer

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Voksing er et populært valg for hårfjerning, men avhengig av frekvensen du velger å depllate, kan kostnadene raskt øke når du tar hensyn til prosedyren, tips og omsorg.

Voksing hjemme kan være en fin måte å spare penger på, spesielt hvis du gjør din hjemmelaget voks.

I denne artikkelen vil vi snakke om hvilke typer hjemmelaget voks for hårfjerning, hvordan å vokse trygt hjemme og noen av fordelene med å skape og bruke hjemmelaget voks.

Typer hjemmelaget voks

Det finnes forskjellige typer voks som kan brukes til kroppsvoksing. Mange av voksingrediensene kan kjøpes i dagligvarebutikker, spesialiserte og online salongbutikker.

For voksing hjemme, vil du kanskje kjøpe en varmeapparat, voks krage, voks strips og voks applikatorer.

Vanskelig ting

Hard voks er en av voksene som oftest brukes til følsomme kroppsområder. De viktigste ingrediensene i hard voks er voks og rosin. Vanligvis tilsettes andre terapeutiske ingredienser, for eksempel oljer og vitaminer. Hard voks krever ikke fjerningstrimler.

Hvis du ønsker å lage din harde voks, kan du kjøpe voks d’bier og rosholmonia. Forholdet er vanligvis fire deler av kolofonium og en del av voks d’bier. Du kan også legge til en liten mengde olje som oliven eller kokosnøtt.

Hard voks kan løses i den varmere i 15-20 minutter med høye innstillingen. Når det er oppløst, kan det holdes lavt for videre bruk.

Slik bruker du hard voks hjemme

Her er et godt eksempel på hvordan du bruker hjemmelaget hard voks.

Myk

Myk voks er et voksalternativ for større områder av kroppen, for eksempel ben og armer. Inneholder lignende ingredienser til hard voks, inkludert kolofonium, oljer og andre tilsetningsstoffer. Den myke voksen krever voksstrimler eller kluter for fjerning.

Myk voksoppskrift

Folk som bruker myk voks følger generelt denne enkle oppskriften:

 • 1 kopp hvit granulert sukker
 • 1 ss. sitronsaft
 • 1/4 kopp honning

Gjør sukkeret smelter i en panne over middels varme. En gang karamellet sukkeret, legg sakte sitronsaft og honning. Voks bør ha konsistensen av smeten. Hvis voksen er for tykk, legg til en liten mengde vann og bland.

Den myke voksen kan løses i den varmere på samme måte som den harde voksen.

Slik bruker du myk voks hjemme

Her er et godt eksempel på hvordan du bruker den myke hjemmelagde voks.

Sukkervoks

Sukkervoksing (eller sugaring) er blitt et populært alternativ i 8217, siden det antas å være mer naturlig, mindre smertefullt Alternativ i forhold til myk og hard voksing. Sukkervoks er sammensatt av sukker, vann og noen form for sitronsyre, som sitronsaft.

Sukkervokset kan oppvarmes og brukes på samme måte som hard voks.

Slik bruker du sukkervoks hjemme

Her er et godt eksempel på hvordan du lager og bruker hjemmelaget sukkervoks.

Sjokolade, frukt eller honning voks

Sjokoladevoks, frukt og honning bruker samme base som en hard eller myk voks, men det sies å være mer gunstig for huden.

Kakao er rik på antiinflammatoriske vegetabilske forbindelser, mens frukt inneholder mange antioksidanter, vitaminer og mineraler. Honning er også rik på antioksidanter og antiinflammatoriske næringsstoffer.

Sjokolade, frukt eller honning voks kan oppvarmes og brukes på samme måte som hard eller myk voks, avhengig av basen som brukes.

Hvordan vokse hjemme

Før du fjerner kroppshår med nye voksoppskrifter hjemme, er det noen forhåndsvoksende trinn du vil gjøre.

 • Rengjør huden fra spor av smuss og rusk for å sikre at voksen er helt festet til håret.
 • Exfolia forsiktig for å fjerne død hud, åpne porene og la blandingen av voks å trenge inn i dypere inn i hårakselen.
 • Bruk først støvet for å fjerne overflødig fuktighet før voksing. Unngå å bruke støv i kjønnsområdet og inhalere flytende pulver.
 • Påfør en liten mengde olje for å hjelpe voksne vanskelig å holde seg lettere til håret.
 • Voksen må alltid påføres i retning av hårvekst og fjernes i motsatt retning.
 • Håret skal være omtrent 1/2 tommer eller lenger for de beste resultatene.
 • Prøv alltid voksen for å sikre at det ikke er for varmt før du bruker det på følsomme områder som ansiktet ditt.
 • Overleppe

  Ved voksing i # 8217; området mellom nesen og overleppen, er det mulig å påføre voksen til hjørnene i munnen, om nødvendig.

  Øyenbrynene

  Når du utfører voksing over pannen, må du sørge for at du følger den naturlige buen av øyenbryn for å unngå å fjerne for mange hår. Når du utfører voksing under pannen, vær forsiktig så du ikke er for nær øyelokket eller øyet;.

  Væpne

  Myk voks er det ideelle for større områder som armen, siden du må dekke et større rom. Armene skal vokses i to eller tre separate seksjoner for å sikre maksimal hårfjerning.

  Ben

  Hårene på bena kan være mer motstandsdyktige mot voksing, noe som gjør Waxing Soft A’alternativet mer populært. Bena må vokse i separate seksjoner for å sikre at de fleste hårfjerninger.

  Bikini område

  Ifølge søket, ut av 80 prosent Kvinner renser bikiniområdet. Hard Wax og Sugary Wax er gode alternativer for Quest’område fordi de er ganske delikate å bli brukt på denne sensitive huden.

  Når du vokser på bikiniområdet, sørg for at du holder voksen vekk fra skjeden. Du bør også unngå å bruke sjokolade, frukt eller honning voks i Quest’område, siden disse typer ingredienser kan forårsake vaginal irritasjon.

  Du bør unngå å bruke forberedende pulver i kjønnsområdet.

  AftersCare hjemmelaget voksing

  Du kan bruke en liten mengde kokosnøttolje for å fjerne voksen igjen på huden. L’vitaminolje og kan også bidra til å redusere betennende ettervoksende betennelse.

  For de beste resultatene, hold huden ren og fri for aggressive kjemikalier og parfymer.

  Hjemmelaget voksfordeler

  Hjemmelaget voksing kan virke mer slitsomt enn det er verdt, men det er mange fordeler i å skape og bruke hjemmelaget voks. Disse fordelene inkluderer:

  • Lavere kostnad. Salon voksing kan koste hvor som helst $ 30 til $ 100 eller mer, avhengig av kroppsdelen. Mange av ingrediensene og verktøyene for hjemmelaget voks kan kjøpes, rene og gjenbrukes for langsiktige betydelige besparelser.
  • Bedre ingredienser. Ikke alle salonger bruker naturlige voks og noen voks kan inneholde tilsetningsstoffer og fargestoffer som kan irritere huden. Opprette din hjemmelagde voks kan sørge for at du bare bruker naturlige og sikre ingredienser.
  • Mer privatliv. Selv om kroppsvoksing utføres av fagfolk, kan noen mennesker føle seg for flau eller skumle å bli vokst av en fremmed. Utfør en voks for bikini hjemme eliminerer et potensielt pinlig møte.

  Hjemmelaget voksingsrisiko

  Selv om det er fordeler i voksing hjemme, er det ikke uten risiko. Risikoen for voksing hjemme øker hvis du ikke er kjent med teknikkene for sikker voksing. Disse risikoene inkluderer:

  • Brenner. Hvis du bruker den varme voks for tidlig før du forlater den for å avkjøles, kan du ved et uhell brenne huden din. Avhengig av alvorlighetsgraden av # 8217; brenne, kan du trenge et førstehjelp hjemme eller et besøk til beredskapsrommet.
  • Hudfjerning i stedet for hår. Når huden du vil at deplibil er for tørr, kan voksen ved et uhell festet til huden i stedet for bare til håret. Dette kan forårsake smerte og betennelse mens huden helbreder.
  • Infeksjon fra ingredienser. Salongen må følge profesjonell hygienisk praksis for å unngå formidling av infeksjoner. Hvis din hjemmelagde vokstasjon er mindre enn hygienisk, kan du få økt risiko for infeksjoner fra forurenset ingredienser.

  Bunnlinjen

  Hjemmelaget voksing er et ideelt alternativ til salongvoksing. Det er mange alternativer for å lage hjemmelaget voks, inkludert myk voks, hard voks, sukkervoks og til og med gunstige voksblandinger.

  Bena, overleppen, bikini og andre områder kan være trygge hjemme ved hjelp av voks for kroppen helt naturlig. Mens det er noen risiko for voksing hjemme, er det også mange fordeler hvis du er utdannet på hvordan du skal vokse hjemme.