Hiv vs. Aids: Hva er forskjellen?

Visión General

Det kan være lett å forvirre HIV med AIDS med L & # 8217. De er forskjellige diagnose, men går hånd i hånd: HIV er et virus som kan føre til en sykdom som heter AIDS, også kjent som HIV-trinn 3.

På et tidspunkt ble en diagnose av hiv eller aids ansett som en dødsdom. Takket være forskningen og utviklingen av nye behandlinger, lever folk med hiv, på et hvilket som helst stadium, nå et langt og produktivt liv. En unopositive person i vanlig antiretroviral terapi kan forvente å leve et nesten normalt liv.

L & # 8217; HIV er et virus

L & # 8217; HIV er et virus som kan føre til forverring av immunforsvaret. Begrepet & # 8220; HIV & # 8221; betyr virus av & # 8217; menneskelig immundefekt. Navnet beskriver viruset: Bare mennesker kan få det og angripe immunforsvaret. Som et resultat kan immunforsvaret ikke fungere på den mest effektive måten det skal.

Vårt immunsystem kan helt eliminere mange virus fra kroppen vår, men dette er ikke tilfelle av & # 8217; HIV. Imidlertid kan narkotika med hell kontrollere at HIV forstyrrer sin virale livssyklus.

L & # 8217; AIDS er en tilstand

Mens L & # 8217; HIV er et virus som kan forårsake infeksjoner, AIDS-AIDS (forkortelse av oppkjøpt immundefektssyndrom) er en sykdom. Sammentrekningen av hiv kan føre til utvikling av hjelpemidler.

L & # 8217; AIDS, eller HIV-trinn 3, utvikler når viruset har alvorlig skadet immunforsvaret. Det er en kompleks tilstand med symptomer som spenner fra person til person. Symptomene på scenen 3 HIV 3 er relatert til infeksjoner som en person kan utvikle på grunn av skade på immunsystemet som ikke kan bekjempe dem. Samlet kjent som opportunistiske infeksjoner, inkluderer disse tuberkulose, lungebetennelse og andre.

Noen typer kreft blir også mer sannsynlig når et immunsystem fungerer mindre effektivt.

L & # 8217; Forutsetning om en antiretroviral terapi kan forhindre utvikling av scenen 3 HIV 3.

L & # 8217; HIV alltid passerer ikke til trinn 3

L & # 8217; HIV er et virus og L & # 8217; AIDS er sykdommen som viruset kan forårsake. A & # 8217; HIV-infeksjon utvikler seg ikke nødvendigvis på trinn 3. Faktisk, mange mennesker med hiv lever i årevis uten å utvikle hjelpemidler. Takket være fremdriften i behandlingen, kan en person som lider av HIV forvente å ha en nesten normal levetid.

Selv om en person kan ha en «HIV-infeksjon uten å ha L & # 8217; hjelpemidler, den som er diagnostisert med AIDS har allerede kontrakt. Fordi det ikke er noen kur, forsvinner HIV-infeksjonen aldri, selv om hjelpemidler aldri utvikler seg.

L & # 8217; HIV kan overføres av en person til den andre

Siden hiv er et virus, kan det overføres blant folk som mange andre virus. L & # 8217; ANIDS, D & # 8217; En annen del, er en betingelse som en person kjøper bare etter å ha kontrakt HIV.

Viruset overføres av en person til den andre personen gjennom utveksling av kroppsvæsker. Vanligvis overføres HIV gjennom sex uten kondom eller deler nålene. Videre kan en mor formidle viruset til sønnen hennes under graviditeten.

L & # 8217; HIV produserer ikke alltid symptomer

L & # 8217; HIV forårsaker vanligvis influensa-lignende symptomer om to eller fire uker etter overføringen. Denne korte tiden er kjent som akutt infeksjon. Immunsystemet har infeksjonen under kontroll, noe som forårsaker en latensperiode.

Immunsystemet kan ikke helt eliminere # 8217; HIV, men kan sjekke det lenge. I løpet av denne perioden av latens, som kan vare i årevis, kan personen ikke vise noen symptomer. Uten antiretroviral terapi kan imidlertid den personen utvikle L & # 8217; AIDS og følgelig eksperimentere med mange symptomer relatert til sykdommen.

L & # 8217; HIV-infeksjon kan diagnostiseres med en enkel test

I overføringen av # 8217; HIV, immunforsvaret produserer antistoffer mot viruset. En blod- eller spytteksamen kan oppdage disse antistoffene for å avgjøre om viruset eksisterer. Det kan ta flere uker etter overføringen før HIV-antistofftesten er positiv.

En annen test ser etter antigener, som er proteiner produsert av viruset og antistoffene. Denne testen kan oppdage HIV bare noen få dager etter infeksjonen.

Begge testene er nøyaktige og enkle å administrere.

Diagnosen av & # 8217; AIDS er mer komplisert

L & # 8217; AIDS er et avansert stadium av HIV-infeksjon. Helsepersonell undersøker noen faktorer for å avgjøre om HIVs latens er utviklet til trinn 3.

Fordi hiv er ødelagt i CD4-cellene samtaler, kan en måte som helsepersonell diagnostiserer AIDS teller disse cellene. En person uten hiv kan ha mellom 500 og 1200 CD4-celler. Når cellene falt til 200, vurderes den personen med HIV på stadion 3.

En annen faktor som indikerer at fase 3 i & # 8217; HIV utviklet er tilstedeværelsen av opportunistiske infeksjoner. Opportunistiske infeksjoner er sykdommer forårsaket av virus, sopp eller bakterier som ikke påvirker en person med et intakt immunsystem.

Behandling og forventet levetid

Hvis L & # 8217; HIV utvikler seg på trinn 3, L & # 8217, forventet levetid er betydelig redusert. På dette tidspunktet er det vanskelig å reparere skade på immunforsvaret. Infeksjoner og andre forhold, som noen typer kreft som kommer fra et alvorlig kompromittert immunsystem, er vanlige. Men med en vellykket antiretroviral terapi og en viss utvinning av immunsystemet, lever mange med HIV av stadion 3 lang.

Behandlinger for HIV-infeksjon Tillat folk å leve med viruset og aldri utvikle L & # 8217; AIDS. Det er også viktig å merke seg at suksessen til antiretroviral behandling og en langvarig ikke-detekterbar viralavgift betydelig reduserer risikoen for å overføre viruset til en partner.

Les l & # 8217; element på engelsk.