HIV-test: Diagnose, overvåking og mer

Fordi HIV-testen er viktig?

Sekund Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC), ca 1.1 million amerikanere bor med hiv med # 8217;. Mer enn 15% av menneskene sameksisterer med HIV for å få det. I tillegg til å ikke motta den omsorg de trenger, kan de uvitende overføre viruset til andre. Faktisk overføres 30 prosent av de nye HIV-sakene av ubemannede mennesker.

CDCs Anbefalinger fra 2006 for HIV-test Anbefal helsepersonell for å gi rutinemessig screening for HIV som en del av standardpleie. Screening for hivs bør utføres minst en gang i livet for voksne og regelmessig for personer med nåværende oppkjøpsrisiko. Men noen leverandører implementerer ikke disse retningslinjene. Mange amerikanere har aldri blitt testet for HIV til # 8217;.

Alle som ikke har blitt testet for HIV, bør vurdere å spørre om en test i legen din. De kan også søke etter gratis og anonyme HIV-tester i en nærliggende klinikk. Besøk CDCs Gettested Nettsted for å finne et lokalt teststed.

Hvem trenger hiv-testen?

Rutinemessig Test HIV skal leveres i alle helsesenter, anbefaler CDC. Folk som tar oppførsel som utsettes dem i større risiko for HIV, bør testes minst en gang på # 8217; år.

MERKNAD Risikofaktorer inkluderer:

HIV-testen anbefales også:

Hvis en person har inngått HIV, kan for tidlig diagnose og behandling forbedre sin stat D’8217; AIDS. Det kan også redusere risikoen for å overføre viruset til andre mennesker.

Folk som vet å ha blitt utsatt for hivene, bør søke hjelp så snart som mulig. I noen tilfeller, hvis de blir behandlet innen 72 timer, kan legen foreskrive eksponering for eksponering av eksponering (PEP). Disse beredskapene kan bidra til å redusere sjansene for å kontraherende HIV etter å ha blitt utsatt for det.

Hvilke tester brukes til å diagnostisere hiv?

Du kan bruke en rekke forskjellige tester for å sjekke tilstedeværelsen av hiv. Disse testene kan utføres på blodprøver eller spyttprøver. Blodprøver kan oppnås gjennom en fingerpunktur på kontoret eller en bloduttak i et laboratorium.

Ikke alle tester krever et utvalg av blod eller et besøk til en klinikk. I 2012, US Food and Drug Administration (FDA) Godkjent HIV oraquick in-home testen. Det er den første hurtige testen for HIV som skal utføres hjemme.

Hvis en person mener han har kontraktet HIV, kan de være nødvendige fra en til seks måneder fra overføringen, slik at en HIV-standard test produserer positive resultater. Disse standard testene oppdager antistoffer mot hiv i stedet for selve viruset. Et antistoff er en type protein som bekjemper patogene midler.

Sekund Å unngå, Tredje generasjon HIV-tester & # 8211; Som er test elisa & # 8211; De kan oppdage HIV bare tre måneder etter viruseksponeringen. Dette er generelt kroppen tar tre måneder for å produsere et påvisbart antall antistoffer.

Fjerde generasjon HIV-tester, som ser etter antistoffer og P24-antibene, kan detektere HIV en måned etter overføring. Antigener er stoffer som forårsaker en immunrespons i kroppen.

Ifølge Columbia University Gå for å spørre Alice!, 97% av personer med HIV produserer et påvisbart antall antistoffer innen tre måneder. Selv om noen kan ta seks måneder for å produsere en detekterbar mengde, er dette sjeldent.

Hvis en person mener at han ble utsatt for # 8217; HIV, burde han fortelle legen sin. En viral ladetest som måler viruset direkte kan brukes til å oppdage om noen har nylig kontraktet hiv.

Hvilke tester brukes til å overvåke HIV L & # 8217;?

Hvis en person mottok en HIV-diagnose, er det viktig å overvåke sin tilstand på en kontinuerlig basis. Deres lege kan bruke flere tester for å gjøre det. De to vanligste tiltakene for å evaluere overføringen av # 8217; HIV er CD4-tellingen og den virale ladningen.

CD4-teller

L’HIV-mål og ødelegger CD4-celler. Dette er en type hvite blodlegemer som er tilstede i kroppen. Uten behandling vil antall CD4 senke i tide når viruset angriper CD4-celler. Hvis en persons CD4-nummer reduserer en Mindre enn 200 celler per millimeter blodkuben, De vil motta en diagnose av AIDS.

Tidlig og effektiv behandling kan hjelpe en person til å opprettholde en sunn CD4-telling og forhindre utvikling av AIDS. Hvis behandlingen fungerer, bør CD4-tellingen forbli på nivået eller øke. Denne tellingen er også en god indikator på den generelle immunfunksjonen.

Hvis en persons CD4-nummer faller under visse nivåer, øker risikoen for å utvikle visse sykdommer betydelig. Basert på antall CD4, kan legen anbefale profylaktiske antibiotika for å forhindre disse infeksjonene.

Viralbelastning

Viralavgift er et mål på mengden hiv i blodet. Når den virale ladningen til en person er lav eller ikke detekterbar, er det mindre sannsynlig å utvikle L’hjelpemidler eller lidelse til den tilhørende immundysfunksjonen.

En person har også mindre sjanse til å overføre hiv til andre når hans virale ladning ikke er detekterbart. Hvis en person antar stoffer konsekvent og viruset ikke er detekterbart, anses det som ikke i stand til å overføre viruset til en partner.

En helsetjenester operatør kan måle viral ladning for å overvåke behandlingen av behandlingen av DEL’HIV og tilstanden til sykdommen. Effektiv behandling bør redusere viral ladning på ikke-detekterbare nivåer. Hvis en person holder en ikke-detekterbar viral ladning, er det lite sannsynlig å utvikle L’AIDS.

Motstand mot narkotika

En helsepersonell kan også bestille tester for å finne ut om en hiviststamme er motstandsdyktig mot noe medikament som brukes i behandlingen. Dette kan hjelpe dem med å bestemme hvilket anti-HIV farmakologisk regime som er mer hensiktsmessig.

Andre tester

En helsepersonell kan også bruke andre tester for å overvåke noen for felles komplikasjoner av hiv eller bivirkninger av behandlingen. For eksempel kan de utføre vanlige tester for:

 • Overvåk leverfunksjon
 • Overvåke nyrefunksjonen
 • Sjekk kardiovaskulære og metabolske endringer

De kan også utføre fysiske undersøkelser og tester for å verifisere tilstedeværelsen av andre sykdommer eller infeksjoner som er forbundet med # 8217; HIV eller AL’AIDS, som andre ists, urinveisinfeksjoner (UTI) eller tuberkulose. Et CD4-nummer mindre enn 200 celler per kubikk millimeter er ikke det eneste tegn på 8217; HIV har utviklet seg i AIDS. L’AIDS kan også defineres av tilstedeværelsen av noen opportunistiske sykdommer eller infeksjoner, inkludert:

 • Svampsykdommer, som coccidioridomycosis eller kryptokokker
 • candidiasis, eller gjær infeksjon, lunger, munn eller # 8217; esophagus
 • histoplasmose, en type lungeinfeksjon
 • Pneumocystis jiroveci lungebetennelse, tidligere kjent som pneumocystis carinii lungebetennelse
 • Tilbakevendende lungebetennelse
 • tuberkulose
 • MyCobacterium Avium Complex, A’bakteriell infeksjon
 • Kronisk simplex herpes sår, som varer mer enn en måned
 • Isosporiasis og kryptosporidose, tarmsykdommer
 • Tilbakevendende bakterieriamm fra Salmonella
 • Toxoplasmose, A’hjerneparasittisk infeksjon
 • Progressiv Multifocal LeucoencePhalopathy (PML), en hjernesykdom
 • Invasiv livmorhalskreft
 • Sarcoma Di Kaposi (KS)
 • lymfom
 • Utsatt syndrom eller ekstrem vekttap

Hva en person burde gjøre hvis han mottar en diagnose av hiv?

Hvis en person mottok en diagnose av HIV, er det viktig for deg å overvåke helsen din nøye og rapportere eventuelle endringer i legen din. Nye symptomer kan være et tegn på A’opportunistisk infeksjon eller sykdom. I noen tilfeller kan det være et tegn på at deres behandling for HIV ikke fungerer som den skal, eller at deres tilstand har utviklet seg.

En tidlig diagnose og effektiv behandling kan forbedre sin status D’Soul og redusere risikoen for progresjon av # 8217; HIV.