HIV og kreft: Risiko, typer og behandlingsalternativer

Forbindelsen mellom HIV og kreft

Fremgang i behandling har sterkt forbedrede prospekter for mennesker som lever med hiv med hiv. Vanlig antiretroviral terapi tillot folk som lever med hiv for å leve et langt og fullt liv. Og vanlig antiretroviral terapi gjør det praktisk talt umulig for en person med en vedvarende viral ladning som ikke er detekterbar for å sende L & # 8217; HIV til andre.

Imidlertid kan effektene av «8217 HIV på en persons immunsystem øke risikoen for andre forhold, inkludert kreft. Dette skyldes at viruset gjør det vanskeligere for kroppen å bekjempe andre infeksjoner og sykdommer. For folk som lever med HIV, betyr dette at det kan øke risikoen for kreft.

Noen typer kreft er mer vanlige hos mennesker med hiv enn i de uten. Det er også type kreft kjent som & # 8220; tumorer som definerer AIDS & # 8221;. Disse rapporterer passasjen fra # 8217; HIV til trinn 3 i & # 8217; HIV, også kjent som AIDS.

Det er imidlertid måter å redusere risikoen for å utvikle kreft, samt behandlingsalternativer. Fortsett å lese for å lære om HIV og kreft, risikofaktorer, behandling og mer.

Hva er trender mellom hiv og kreft?

Fra 1996 til 2009 studerte Nord-American Aids Cohort-samarbeidet om forskning og design om lag 280 000 mennesker for å undersøke trenderne i HIV og kreft og kreft. Studio undersøkte mer enn 86 000 mennesker som bor med HIV og nesten 200.000 mennesker uten hiv.

Ifølge studien publisert i Annaler av internmedisin, L & # 8217; forekomsten av følgende svulster er som følger:

Kreftforekomst hos mennesker med hiv-forekomst hos mennesker uten HIV-sarkom av Kaposi 4.4% 0.1% lymfom ikke Hodgkin 4.5% 0.7% lungekreft 3.4% 2.8% anal kreft 1.5% 0.05% Kreft Coloryctal 1.0% 1.5% leverkreft 1.1% 0.4%

Studioet fant også at dødsfallene knyttet til # 8217; HIV reduseres med 9% ALL & # 8217; år. Dette kan også øke risikoen for å utvikle svulster. ; Effektiviteten av kunsten [Antiretroviral Therapy] har gitt folk med HIV for å leve lenge nok til å ha kreft / # 8221; har observert forskere.

Kaposi Sarcoma

Ifølge National Cancer Institute (NCI), er folk som bor med HIV hiv Tider 500 Mer sannsynlig å utvikle Sarcom of Kaposi (KS). Dette er en type blodfartøykreft. KS er koblet til et virus kalt Human Herpesvirus 8 (HHV-8). Dette viruset sprer seg gjennom seksuell kontakt og spytt. Vanligvis forårsaker det ikke kreft hos mennesker med et immunsystem uten kompromiss.

De første symptomene er ikke alltid åpenbare. Noen mennesker utvikler hudskader eller mørk munn. Andre symptomer inkluderer vekttap og feber. KS kan slå lymfeknuter, fordøyelseskanalen og hovedlegemene. Det kan være dødelig, men det er behandlet med behandling.

KS kan være et tegn på at HIV har utviklet seg i 3 HIV-scenen. Imidlertid har antiretroviral terapi redusert forekomsten av KS. L & # 8217; å ta medisiner som angitt kan redusere risikoen for KS og øke forventet levealder. KS har en tendens til å krympe med et sterkt immunsystem. Mer informasjon om de forskjellige typer kaposi sarkom.

Ikke-Hodgkin lymfom

Som KS, er ikke-Hodgkin (NHL) lymfom en annen tilstand som signalerer passasjen til trinn 3 i & # 8217; HIV. Imidlertid kan risikoen for utvikling reduseres med bruk av antiretroviral terapi. NHL er den nest vanligste svulsten forbundet med # 8217; HIV i trinn 3. L & # 8217; NCI-esteem som folk som bor med hiv med hiv Tider 12 Mer sannsynlig å utvikle NHL.

Det er mange typer NHLS. NHL begynner i lymfoidvevet og sprer seg til andre organer. Det primære lymfom av sentralnervesystemet begynner i ryggmargen eller i hjernen. Av 8 prosent Av disse tilfellene påvirker det hjernen og ryggvæsken, ifølge en revisjon av en 2005. Epstein-Barr (EBV) -viruset forårsaker noen NHL-subtyper.

NHL-symptomer kan inkludere:

 • forvirring
 • utmattelse
 • Ansikts lammelse
 • anfall

Behandlingen inkluderer kjemoterapi. Perspektivet til en person er avhengig av en rekke faktorer, inkludert blodcelletall, scenen av sykdommen og funksjonen til immunsystemet. Mer informasjon om ikke-Hodgkin-lymfom, inkludert typer og andre risikofaktorer.

Invasiv livmorhalskreft

Sekund NCI, Kvinner som bor sammen med HIV 3 ganger mer sannsynlig å utvikle livmorhalskreft enn andre kvinner. Cervical Cancer har et sterkt bånd med humant papillomavirus (HPV), en seksuell overføringssykdom. Kvinner med et kompromissløst immunsystem har et bedre perspektiv. Men det avhenger også av kreftfasen og CD4-nummeret til en kvinne og behandlingen er tilgjengelig.

Kvinner som lever med HIV-HIV er en Høyere risiko av cervical intraepithelial neoplasi (CIN). Dette er en vekst av precancerousceller i livmorhalsen. Vanligvis er det ingen symptomer, men Cin kan utvikle seg opp til livmorhalskreft. CIN er vanskeligere å behandle hos kvinner med hiv, men en helsepersonell kan jobbe for å finne den mest effektive behandlingen.

en studere Viser PAP test abnormiteter er vanlige for kvinner som bor med hiv med hiv. Vanlige skjermer for livmorhalskreft kan føre til tidlig diagnose og behandling hvis nødvendig. Her er alt du trenger å vite om livmorhalskreft.

Andre relaterte svulster Alle & HIV

Sammentrekningen av HPV er en viktig risikofaktor for mennesker som lever med hiv med hiv. Dette viruset kan forårsake livmorhalskreft og andre svulster. Disse inkluderer:

 • Anal kreft
 • Munnkreft
 • Penis kreft
 • Vaginal kreft
 • Hode og nakke kreft
 • Strupekreft

L & # 8217; NCI anslår at anal kreft er Tider 19 Mer sannsynlig å utvikle seg i mennesker som lever med hiv med hiv. Risikoen kan også øke for menn som lever med hiv med seksuelle forhold til menn, observerer Nam. For personer med risiko for anal kreft, kan en helsetjenester operatør anbefale testing og standarder, for eksempel anal-testen og behandling av tidlige lesjoner.

Folk som bor med hiv er hiv Tider 2 Mer sannsynlig å utvikle lungekreft, ifølge L & # 8217; NCI. Denne risikoen øker for folk som røyker.

Dell & # 8217 Virus; Hepatitt B og C kan føre til leverkreft. L & # 8217; NCI-esteem som folk som bor med hiv med hiv Tider 3 Mer sannsynlig å motta en leverkreftdiagnose. Selv alkohol overdreven forbruk kan øke denne risikoen.

Behandling for L & # 8217; hepatitt B og C kan variere når noen har hiv l & # 8217. En helsepersonell kan behandle en skreddersydd behandlingsplan for spesifikke behov for en person. Mer informasjon om myntfeksjonen av HIV og hepatitt c.

Andre mindre vanlige tumorer som kan utvikle seg inkluderer:

 • Hodgkins lymfom
 • Testikkelkreft
 • hudkreft

C & # 8217; Det var en større forekomst av kolon-rektumkreft hos mennesker med HIV og HIV stadion 3. Forskere utfører fortsatt studier fordi forbindelsen mellom de to forholdene ikke er klare.

Ifølge en studere på 298 mennesker som bor med hiv, ikke C & # 8217; var forskjell i utbredelsen av polypper blant mennesker som lever med HIV og folk som ikke var. Men studien av studien har oppdaget at de med HIV- og HIV-trinn 3 var i større risiko for avanserte neoplasmer. Dette er vekstområdene i kreftceller som ikke ligner polypper.

Hva øker risikoen for å utvikle kreft?

Et kompromittert immunsystem kan øke en persons kreftrisiko. Det kan også tillate tumorceller å spre seg raskere enn noen uten hiv. Men selv de faktorene knyttet til livsstilen påvirker risikoen.

Eksempler på risikofaktorer inkluderer:

 • Intens bruk av alkohol. L & # 8217; Alkoholmisbruk kan forårsake cellulære endringer som øker risikoen for å utvikle noen typer kreft. Disse inkluderer levertumorer.
 • Deling av nåler. Nåle deling kan øke sannsynligheten for å kontraherende L & C eller C. L & # 8217; hepatitt B eller C kan kompromittere leverfunksjonen og øke risikoen for leverkreft.
 • Røyk. Det er kjent at røyking bidrar til lungekreft.

Hva reduserer risikoen for å utvikle kreft?

Antiretroviral terapi

Antiretroviral terapi reduserer mengden HIV som sirkulerer i blodet, og øker kapasiteten til immunsystemet for å bekjempe viruset. Mens forekomsten av KS og NHL er avtagende, er risikoen for å utvikle disse svulstene enda høyere for personer med hiv.

Tidlig diagnose

Tidlig diagnose og behandling kan føre til et bedre perspektiv for personer med noen typer kreft:

 • Leverkreft. Test for L & # 8217; hepatitt kan gi en tidlig diagnose. Hvis en person tror han har kontraktet hepatitt, bør han søke umiddelbar behandling og spørre legen sin om han må gi opp alkoholen.
 • Livmorhalskreft. PAP Regular Tests kan oppdage tidlige anomalier som kan føre til livmorhalskreft.
 • Anal kreft. En anal test Pap kan oppdage anal kreft i sine tidlige stadier.
 • Lungekreft. Ikke røyking. Denne endringen i livsstil kan redusere risikoen for å utvikle lungekreft betydelig.

Mer informasjon om tidlig diagnose av relaterte svulster. HIV ved å snakke med en helsetjenester.

Behandling av kreft og # 8217; HIV

Kreftbehandling sammen med HIV avhenger av:

 • Typen kreft
 • Kreft scenen
 • Generell helse av en person
 • funksjon av immunsystemet, for eksempel CD4-teller og viral belastning
 • Behandlingsreaksjon eller narkotika

Generelt har mennesker som lever med HIV eller # 8217; HIV Stadium 3 har samme behandling for kreft som lider av mennesker uten hiv. Standardkreftbehandling inkluderer:

 • kjemoterapi
 • stråling
 • immunterapi
 • Målrettet terapi
 • kirurgi

Det er mange faktorer å vurdere når det gjelder sitt eget perspektiv. Et kompromittert immunsystem kan påvirke de vellykkede prosenter av forskjellige behandlinger. En helsepersonell kan samarbeide med en person som lider av hiv for å endre behandlingen etter behov.

For svulster som sprer seg i en annen del av kroppen, er det kliniske studier. Du vil kanskje også få en annen mening før du starter behandlingen.