HIV og diaré: årsaker, behandlinger og mer

Et vanlig problem

L & # 8217; HIV kompromitter immunforsvaret og kan forårsake opportunistiske infeksjoner som forårsaker mange symptomer. Du kan også oppleve en rekke symptomer når viruset overføres. Noen av disse symptomene, som diaré, kan også forekomme på grunn av behandling.

Diaré er en av de vanligste komplikasjonene av hiv. Det kan være alvorlig eller mildt, noe som forårsaker sporadisk avføring. Det kan også pågår (kronisk). For de som bor med hiv, kan identifisere årsaken til diaré, bidra til å bestemme de riktige langsiktige ledelsesbehandlingene og en bedre livskvalitet.

Årsaker til diaré i # 8217; HIV

Diaré i # 8217; HIV har mange mulige årsaker. Det kan være et tidlig symptom på & # 8217; HIV, også kjent som akutt HIV-infeksjon. I følge Mayo Clinic, L & # 8217; HIV produserer influensalignende symptomer, inkludert diaré, innen to måneders overføring. De kan fortsette i noen uker. Andre symptomer på akutt HIV-infeksjon inkluderer:

 • feber eller kulderystelser
 • kvalme
 • nattlige svette
 • muskel smerte eller ledd smerte
 • hodepine
 • sår hals
 • kutane utslett
 • Svelgede lymfeknuter

Selv om disse symptomene ligner på de av «8217 sesongens innflytelse, er forskjellen at en person fortsatt kan oppleve dem selv etter å ha antatt motstrømmen fra benken.

Ubehandlet diaré er spesielt farlig. Kan føre til dehydrering eller andre farlige komplikasjoner for livet.

Den opprinnelige overføringen av viruset er ikke den eneste årsaken til diaré med hiv med hiv. Det er også en vanlig sikkerhetseffekt av narkotika for hiv. Sammen med diaré, kan disse legemidlene forårsake andre bivirkninger som kvalme eller magesmerter.

Antiretrovirale legemidler innebærer en risiko for diaré, men noen antiretrovirale klasser er mer sannsynlig å forårsake diaré.

Klassen med de største mulighetene for å provosere diaré er proteaseinhibitoren. Diaré er oftere forbundet med eldre proteasehemmere, for eksempel lopinavir / ritonavir (Kaletra) og fosamprenavir (Lexiva), sammenlignet med de nyeste, som Darunavir (Prezista) og Atazanavir (Reyataz).

Alle som tar en antiretroviral som lider av varig diaré må kontakte legen sin.

Gastrointestinale problemer (GI) er vanlige hos mennesker med hiv. Diaréen er det vanligste gastrointestinale symptomet, ifølge Dell & # 8217 Medical Center; California University, San Francisco (UCSF). De gastrointestinale problemene knyttet til HIV som kan føre til diaré, inkluderer:

Intestinale infeksjoner

Noen infeksjoner er eksklusive Dell, som MyCobacterium Avium Complex (Mac). Andre, som cryptosporidium, forårsaker begrenset diaré hos mennesker uten hiv, men kan være kronisk hos mennesker med hiv. Tidligere var HIV Diaré mer sannsynlig å være forårsaket av denne typen infeksjon. Men diaréen som ikke er forårsaket av en «8217; intestinal infeksjon har blitt mer vanlig.

Overdreven bakteriell vekst

Bakteriell proliferasjon av tynntarmen er mulig hos personer med hiv. Tarmproblemer kan øke oddsen som en person med HIV har overdreven vekst av bakterier. Dette kan føre til diaré og andre fordøyelsesproblemer.

Enteropati fra hiv

L & # 8217; HIV selv kan være et patogen agent som forårsaker diaré. I følge Nasjonalt senter for bioteknologi Informasjon (NCBI), En person med HIV som lider av diaré i mer enn en måned, er diagnostisert med HIV-enteropati når ingen annen årsak er funnet.

Behandlingsalternativer

Hvis diaré forblir et vedvarende problem under forutsetningen om antiretrovirale legemidler, kan en helsepersonell foreskrive en annen type stoff. Ikke avbryt stoffinntaket for HIV hvis ikke angitt av en helsepersonell. Avbestilling medisiner for HIV og viruset kan begynne å replikere raskere i kroppen. Raskere replikasjon kan føre til muterte viruskopier, noe som kan føre til rusmiddelresistens.

Forskere har jobbet for å skape stoffer for å lindre diaré. Crofelemer (tidligere Fullzaq, men nå kjent for MyTesi-merkevaren) er et antidriaRroisk stoff for behandling av ikke-smittsom diaré. I 2012, US Food and Drug Administration (FDA) Crofelemer godkjent for behandling av diaré forårsaket av anti-hiv-stoffer.

Diaré kan også behandles med hjemmets rettsmidler og livsstilsendringer som:

 • Drikker lettere væsker
 • unngå koffein
 • Avstå fra forbruket av meieriprodukter
 • Spis 20 gram eller mer løselig fiber om dagen
 • Unngå fett og krydret mat

Hvis C & # 8217; er en underliggende infeksjon som forårsaker diaré, vil en helsepersonell jobbe for å kurere den. Ikke begynn å ta medisiner for å stoppe diaré uten å snakke med en helsepersonell.

Leter du etter hjelp for dette symptomet

Å håndtere diaréen relatert til hiv for å forbedre livskvaliteten og komforten. Men det er også viktig å huske at kronisk diaré kan være farlig og bør behandles så snart som mulig. Sanguinolenta diaré, eller diaré med feber, krever en umiddelbar samtale til en helsepersonell.

Hvor lenge varer det?

Varigheten av diaré i en person med HIV avhenger av årsaken. Den personen kan også oppleve diaré som en del av et akutt infeksjonssyndrom. Og de kan legge merke til mindre episoder etter noen uker.

Diaré kan løse etter å ha byttet til legemidler som ofte ikke forårsaker denne bivirkningen. Gjør noen livsstilsendringer eller antar foreskrevne legemidler for å behandle diaré kan gi umiddelbar lindring.

Et annet problem som kan påvirke diarévarigheten er underernæring. Folk med kronisk HIV som er Malnourite, kan vise en forverring i diaré. Dette problemet er mer vanlig i utviklingsland der underernæring er et problem for folk med og uten hiv. En studie har estimert det nesten 100 prosent av alle mennesker med hiv i utviklingsregioner lider av kronisk diaré. En helsepersonell kan avgjøre om underernæring er et problem og foreslår endringer i kostholdet for å rette opp det.