HIV og AIDS: Årsaker, symptomer, behandlinger og mer

Vi inkluderer produkter som vi tror på våre lesere. Hvis du kjøper lenker på denne siden, kan vi tjene en liten kommisjon. Her er vår prosess.

Cos & # 8217; er hiv l & # 8217?

L & # 8217; HIV er et virus som skader immunforsvaret. Immunsystemet hjelper kroppen til å bekjempe infeksjoner. L & # 8217; HIV ubehandlet infisert og dreper CD4-celler, som er en type immuncelle kalt T-celler. Over tid, siden hiv blir drept flere CD4-celler, er det mer sannsynlig at kroppen bidrar med ulike typer infeksjoner og svulster.

L & # 8217; HIV sender gjennom kroppsvæsker som inkluderer:

Viruset sprer seg ikke i luften eller i # 8217; vann eller tilfeldig kontakt.

L & # 8217; HIV er en stående tilstand og for tiden er det ingen kur, selv om mange forskere jobber for å finne en. Men med den medisinske bistanden, inkludert behandlingen kalt antiretroviral terapi, kan du klare hiv og leve med viruset i mange år.

Uten behandling har en person med HIV-risikoer som utvikler en alvorlig tilstand som heter AIDS. På det tidspunktet er immunsystemet for svakt til å bekjempe andre sykdommer og infeksjoner. Ubehandlet, # 8217; forventet levetid med hjelpemidler handler om tre år. Med antiretroviral terapi kan HIV være godt kontrollert og forventet levetid kan være nesten det samme som de som ikke har kontraktet hiv.

Det anslås det 1.1 million Amerikanere lever for tiden med HIV med # 8217;. Av disse menneskene, 1 av 5 vet ikke hvordan vi skal ha viruset.

L & # 8217; HIV kan forårsake endringer i hele kroppen. Oppdag effekten av «8217; HIV på forskjellige kroppssystemer.

COS & # 8217; er L & # 8217; AIDS?

L & # 8217; AIDS er en sykdom som kan utvikle seg hos mennesker med hiv. Er det mest avanserte stadiet av hiv. Men bare fordi en person har hiv l & # 8217; det betyr ikke at det vil utvikle # 8217; AIDS.

L & # 8217; HIV dreper CD4-celler. Sunn voksne har generelt en CD4-telling som er lik Fra 500 til 1500 per millimeter kube. En person med hiv hvis CD4-nummer er lavere 200 Ved Millimeter Cube vil det bli diagnostisert med # 8217; AIDS.

En person kan også diagnostiseres med AIDS hvis han har HIV og utvikler en opportunistisk infeksjon eller en kreft som er sjelden hos mennesker som ikke har hiv. HIV. A & # 8217; opportunistisk infeksjon, som lungebetennelse, er den som drar nytte av en unik situasjon, som hiv.

Ubehandlet, L & # 8217; HIV kan utvikle seg i AIDS innen et tiår. Det er ingen kur for L & # 8217; AIDS og, uten behandling, L & # 8217; forventet levetid etter diagnose bekymringer tre år. Dette kan være kortere hvis personen utvikler en alvorlig opportunistisk sykdom. Imidlertid kan behandling med antiretrovirale legemidler forhindre utvikling av & # 8217; AIDS.

Hvis & # 8217; hjelpemidler utvikler seg, betyr det at immunforsvaret er alvorlig kompromittert. Det er svekket til det punktet som ikke lenger kan kjempe mot de fleste sykdommer og infeksjoner. Dette gjør personen sårbar for et bredt spekter av sykdommer, inkludert:

 • lungebetennelse
 • tuberkulose
 • Oral Valley, A & # 8217; sopp infeksjon i munnen eller halsen
 • Citomegalovirus (CMV), en type virus av & # 8217; herpes
 • Criptococcal meningitt, en sopp infeksjon i hjernen
 • Toxoplasmose, A & # 8217; Cerebral infeksjon forårsaket av en parasitt
 • Cryptosporidose, A & # 8217; infeksjon forårsaket av en intestinal parasitt
 • Kreft, inkludert Sarcom of Kaposi (KS) og lymfomen

L & # 8217; Redusert forventet levetid knyttet til ubehandlede hjelpemidler er ikke et direkte resultat av syndromet selv. Snarere er det resultatet av sykdommer og komplikasjoner som stammer fra # 8217; har et immunsystem svekket av & # 8217; hjelpemidler. Ytterligere informasjon om mulige komplikasjoner som kan utlede fra HIV og AIDS.

HIV og AIDS: Hva er forbindelsen?

For å utvikle hjelpemidler må en person ha kontraktet hiv. Men å ha hiv til nødvendigvis bety at noen utvikler hjelpemidler.

HIV-tilfeller fremgang gjennom tre faser:

Når HIV reduserer CD4-celletallet, svekkes immunsystemet. CD4-nummeret til en typisk voksen er mellom 500 og 1500 per kubikk millimeter. En person med en telling på mindre enn 200 anses som lider av aids.

Hastigheten som et HIV-tilfelle utvikler seg gjennom den kroniske fasen, varierer betydelig fra person til person. Uten behandling kan den vare opp til et tiår før du bytter til hjelpemidler. Med behandling kan den vare på ubestemt tid.

Det er ingen kur for hiv, men kan kontrolleres. Folk med hiv har ofte nesten normalt liv med en tidlig behandling med antiretroviral terapi. På samme linje, teknisk er det ingen kur for L & # 8217; AIDS. Behandlingen kan imidlertid øke en persons CD4-nummer til det punktet hvor det antas at det ikke lenger har # 8217; AIDS. (Dette punktet er en telling som er lik eller større enn 200). Videre kan behandlingen generelt bidra til å håndtere opportunistiske infeksjoner.

L & # 8217; HIV og L & # 8217; AIDS er relatert, men er ikke det samme. Mer informasjon om forskjellen mellom HIV og AIDS.

Overføring av # 8217; HIV: Å vite fakta

Alle kan kontrakt L & # 8217; HIV. Viruset overføres i kroppsvæsker som inkluderer:

Noen av måtene som L & # 8217; HIV-sprer fra person til person inkluderer:

Viruset kan også overføres gjennom en blodtransfusjon eller en transplantasjon av organer og vev. Imidlertid sikrer strenge tester for hiv mellom blodgivere, organer og vev at dette er svært sjeldent i USA.

Det er teoretisk mulig, men anses ekstremt sjeldent, at HIV er spredt gjennom:

L & # 8217; HIV spredes ikke gjennom:

Det er viktig å merke seg at hvis en person med hiv er kurert og har en vedvarende ikke-detekterbar viral ladning, er det praktisk talt umulig å sende viruset til en annen person. Mer informasjon om overføringen av # 8217; HIV.

Årsaker til # 8217; HIV

L & # 8217; HIV er en variasjon av et virus som infiserer afrikansk sjimpanse. Forskere mistenker at viruset i & # 8217; Immunodeficiency of Monkeys (SIV) har gått fra sjimpanser til mennesker når folk har konsumert infisert sjimpanse. En gang alle «indre av den menneskelige befolkningen, har viruset endret seg i det vi nå vet hvordan HIV. Dette skjedde sannsynligvis gjennom årene og nr. 8216; 1920.

L & # 8217; HIV har spredt seg fra person til person gjennom hele tiårene. Til slutt migrert viruset i andre deler av verden. Forskere har oppdaget for første gang L & # 8217; HIV i et utvalg av humant blod i 1959.

Det antas at HIV er i USA siden årene og har ikke begynt å slå den offentlige samvittigheten opp til årene og # 8216; 1980. Mer informasjon om historien til & # 8217; hjelpemidler i USA.

Årsaker til & # 8217; hjelpemidler

L & # 8217; AIDS er forårsaket av # 8217; HIV. En person kan ikke kontrakt på # 8217; AIDS hvis han ikke har kontraktet hiv.

Sunn individer har en 500 til 1500 CD4-telling for en kube millimeter. Uten behandling, L & # 8217; HIV fortsetter å formere og ødelegge CD4-celler. Hvis en persons CD4-nummer faller under 200, har den AIDS.

Også, hvis noen med HIV utvikler en & # 8217; opportunistisk infeksjon assosiert med HIV, kan fortsatt diagnostiseres med AIDS, selv om antall CD4 er mer enn 200.

Hvilke tester brukes til å diagnostisere hiv?

Flere forskjellige tester kan brukes til å diagnostisere hiv. Helsepersonell bestemmer hvilken test som er best for hver person.

Antistoff test / antigener

Antistoffetestene / antigenene er de mest brukte testene. Kan vise positive resultater vanligvis alle & # 8217; 18-45 dager Etter at noen opprinnelig ble kontraktet hiv.

Disse testene styrer tilstedeværelsen av antistoffer og antigener i blodet. Et antistoff er en type protein produsert av # 8217; organismen for å bekjempe en & # 8217;. Et antigen, D & # 8217; en annen del, er den delen av viruset som aktiverer immunforsvaret.

Antistoffetester

Disse testene kontrollerer blod utelukkende for antistoffer. Mellom 23 og 90 dager Etter overføring vil de fleste utvikle detekterbare anti-hiv-antistoffer, som finnes i blodet eller spytt.

Disse testene utføres ved hjelp av blodprøver eller orale pads og ingen forberedelse er nødvendig. Noen tester gir resultater på 30 minutter eller mindre og kan utføres i # 8217; klinikk eller klinikk for en helsepersonell.

Andre antistoffetester kan utføres hjemme:

 • HIV Oraquick test. En oral buffer gir resultater på bare 20 minutter.
 • HIV-1 Home Access Test System. Etter at personen tok fingeren, send en blodprøve til et autorisert laboratorium. De kan forbli anonyme og be om resultater på neste virkedag.

Hvis noen mistenker at du har blitt utsatt for # 8217; HIV, men det var negativt til en test hjemme, det bør gjenta testen om tre måneder. Hvis de har et positivt resultat, bør de kontakte legen din for å bekrefte.

Dell & # 8217; Nukleinsyre (NAT)

Denne dyre testen brukes ikke til generell screening. Det er for folk som har de første symptomene på # 8217; HIV eller har en kjent risikofaktor. Denne testen ser ikke etter antistoffer; Søk etter selve viruset. Det tar fra 5 til 21 dager fordi HIV manifesterer seg detekterbart i blodet. Denne testen er vanligvis ledsaget eller bekreftet av en antistofftest.

I dag er det lettere enn noensinne å ta testen for hiv. Mer informasjon om hjemmetestalternativer for L & # 8217; HIV.

Hva er vinduet i vinduet Dell & # 8217; HIV?

Så snart noen kontrakterer # 8217; HIV, begynner å reprodusere i kroppen. Personens immunsystem reagerer på antigenene (deler av viruset) som produserer antistoffer (celler som bekjemper viruset).

Tiden mellom L & # 8217; Eksponering All & # 8217; HIV og det øyeblikket det blir detekterbart i blodet kalles Period Window Dell & # 8217; HIV. De fleste utvikler detekterbare anti-hiv-antistoffer innen 23-90 dager fra # 8217; infeksjon.

Hvis en person utfører en HIV-test i vinduet, er det sannsynlig at han vil få et negativt resultat. Imidlertid kan de fortsatt overføre viruset til andre i denne perioden. Hvis noen mener at han var utsatt for # 8217; HIV, men det var negativt i løpet av denne perioden, bør den gjenta testen om noen måneder for å bekrefte (tiden er avhengige av testen som brukes). Og i løpet av den tiden må de bruke kondom for å forhindre mulig spredning av & # 8217; HIV.

Noen som er negative under vinduet, kan dra nytte av post-eksponering profylakse (PEP). Dette er et stoff ansatt etter en eksponering for en eksponering for å forhindre HIV-infeksjon. PEP må tas så snart som mulig etter displayet; bør tas senest 72 timer etter displayet, men ideelt før.

En annen måte å forhindre HIV-infeksjon er Pre-Exponering Profylaxis (Prep). En kombinasjon av legemidler for HIV ansatt før den potensielle eksponeringen ALL & # 8217; HIV, kan prepet redusere risikoen for kontrahering eller formidling av hiv hvis det antas konsekvent.

Timing er viktig når du utfører testen for hiv – hiv. Mer informasjon om hvordan timingen påvirker resultatene av HIV-testen.

De første symptomene på hiv

De første ukene etter at noen kontrakterer HIV kalles akutt infeksjonsstadiet. I løpet av denne tiden reproduserer viruset raskt. Personens immunsystem reagerer ved å produsere anti-hiv antistoffer. Dette er proteiner kjemper infeksjoner.

I denne fasen, noen mennesker alle & # 8217; start de har ingen symptomer. Imidlertid viser mange mennesker symptomer i den første måneden eller to etter å ha kontrakt viruset, men ofte innser de ikke at de er forårsaket av & # 8217; HIV. Dette skyldes at symptomene på den akutte fasen kan være veldig lik de med [8217. innflytelse eller andre sesongmessige virus. De kan være fra milde til alvorlige, de kan gå og komme og kan vare noen dager til flere uker.

De første symptomene på & # 8217; HIV kan omfatte:

Siden disse symptomene ligner på vanlige sykdommer som påvirkning, kan personen med dem ikke tro at du trenger å se en lege. Og selv om de gjorde det, kunne legen deres mistenke innflytelsen eller mononukleissen og kanskje ikke vurdert hiv i betraktning.

At en person har eller mindre symptomer, i løpet av denne perioden er hans virale ladning svært høy. Viralavgiften er mengden HIV som finnes i blodet. En høy viruladning betyr at 8217; HIV lett kan overføres til noen andre i denne perioden.

De første symptomene på HIV følger vanligvis innen noen få måneder når personen kommer inn i kronisk eller klinisk latensfase av # 8217; HIV. Denne fasen kan vare mange år eller til og med tiår med behandling.

Symptomer på & # 8217; HIV kan variere fra person til person. Lær mer om de første symptomene på # 8217; HIV.

Hva er symptomene på & # 8217; hiv?

Etter den første måneden kommer HIV, hiv inn i den kliniske latensfasen. Denne fasen har vært noen tiår for å vare for noen år siden. Noen mennesker har ingen symptomer i denne perioden, mens andre kan ha minimum eller ikke-spesifikke symptomer. Et ikke-spesifikt symptom er et symptom som ikke angår en bestemt sykdom eller tilstand.

Disse ikke-spesifikke symptomene kan inkludere:

Som i den første fasen er HIV fortsatt smittsom i denne perioden, selv uten symptomer og kan overføres til en annen person. Imidlertid vil en person ikke vite hvordan de skal ha hiv. Med mindre det er testet. Hvis noen har disse symptomene og tenker jeg ble utsatt for # 8217; HIV, er det viktig at det er testet.

Symptomer på & # 8217; HIV på dette stadiet kan gå og komme eller komme raskt. Denne progresjonen kan reduseres vesentlig med behandling. Med den sammenhengende bruken av denne antiretrovirale terapien kan den kroniske HIV-behandlingen vare i flere tiår, og sannsynligvis vil ikke bli til AIDS, dersom behandlingen er startet snart nok. Mer informasjon om hvordan symptomene på & # 8217; HIV kan utvikle seg over tid.

L & # 8217; utslett er et symptom Dell & # 8217; HIV?

Hvem vi er 90 prosent av mennesker med HIV-opplevelser endres til sin egen hud. L & # 8217; utslett er ofte et av de første symptomene på HIV-infeksjon. Generelt, en & # 8217; HIV-utslett vises som mindre røde lesjoner som er flate og hevet.

Korrammet utslett til # 8217; HIV

L & # 8217; HIV gjør noen mer utsatt for hudproblemer fordi viruset ødelegger cellene i immunsystemet som kjemper i infeksjoner. Coictions som kan forårsake hudutslett inkluderer:

 • smittsom mollusk
 • Herpes simplex
 • helvetesild

L & # 8217; # 8217 Utseende; hudutslett, og hvordan den kan behandles, avhenger av årsaken.

Narkotikautslett relatert til narkotika

Selv om L & # 8217; utslett kan skyldes myntfeksjoner fra HIV, kan det også være forårsaket av narkotika. Noen stoffer som brukes til å behandle HIV eller andre infeksjoner, kan forårsake hudutbrudd. Denne typen utslett vises vanligvis innen en eller to uker fra # 8217; start av et nytt stoff. Noen ganger l & # 8217; utslett vil løse alene. Ellers må du kanskje endre stoffene.

L & # 8217; utslett på grunn av en allergisk reaksjon på narkotika kan være alvorlige. Andre symptomer på en allergisk reaksjon inkluderer puste- eller svelgingsproblemer, svimmelhet og feber.

Stevens-Johnson (SJS) syndrom er en sjelden allergisk reaksjon på narkotika for HIV til stoffene. Symptomene inkluderer feber og hevelse i ansikt og tunge. Det ser ut og sprer seg raskt en og vesikantutbrudd, som kan innebære hud og slimhinner. når 30 prosent av huden er berørt kalles giftig epidermal nekrolisi, som er en farlig tilstand for livet. Hvis dette utvikler seg, er A & # 8217 kreves; akutt medisinsk hjelp.

Selv om hudutslettet kan kobles til medisiner mot HIV eller HIV eller # 8217; HIV, er det viktig å huske på at hudutslett er vanlige og kan ha mange andre årsaker. Mer informasjon på # 8217; HIV-utbrudd.

Symptomer på & # 8217; HIV hos menn: C & # 8217; er en forskjell?

Symptomene på & # 8217; HIV varierer fra person til person, men de er like hos menn og kvinner. Disse symptomene kan gå og komme eller forverre gradvis.

Hvis en person har blitt utsatt for # 8217; HIV, kan det også vært utsatt for andre seksuelle overføringsinfeksjoner (IST). Disse inkluderer gonoré, klamydia, syfilis og trichomonia. Menn kan ha mer sannsynlige kvinner å legge merke til IST symptomer som Sores om kjønnsorganer. Men mennene søker vanligvis ikke medisinsk behandling så ofte som kvinner. Mer informasjon om symptomene på # 8217; hiv hos menn.

Symptomer på & # 8217; HIV hos kvinner: C & # 8217; er en forskjell?

For det meste er symptomene på # 8217; HIV lignende hos menn og kvinner. Imidlertid kan symptomene som generelt oppleve, avvike basert på de ulike risikoene som menn og kvinner må møte hvis de har HIV L & # 8217.

Både menn og kvinner med HIV driver større risiko for seksuelle overføringsinfeksjoner (IST). Men kvinner kan ha mindre sjanse for at menn skal legge merke til små flekker eller andre endringer i kjønnsorganene deres.

Videre driver kvinner med HIV en større risiko for:

Selv om det ikke er korrelert med symptomene på # 8217; HIV, er en annen risiko for kvinner med HIV at viruset kan overføres til et barn under graviditeten. Imidlertid anses antiretroviral terapi som trygg under graviditeten. Kvinner behandlet med antiretroviral terapi har en svært lav risiko for å overføre hiv til barnet under graviditet og fødsel.

L & # 8217; amming er også rammet hos kvinner med hiv. Viruset kan overføres til et barn gjennom morsmelk. I USA og i andre miljøer der kunstig melk er tilgjengelig og sikker, anbefales det at kvinner med hiv ikke ammer sine barn. For disse kvinnene oppfordres bruken av formelen. Alternativene i tillegg til formelen inkluderer pasteurisert bevart human melk (https: // www.Hmbana.org).

For kvinner som kanskje har blitt utsatt for # 8217; HIV, er det viktig å vite hvilke symptomer å lete etter. Mer informasjon om symptomene på & # 8217; hiv hos kvinner.

Hva er symptomene på & # 8217; hjelpemidler?

L & # 8217; AIDS refererer til oppkjøpt immundefektssyndrom. Med denne tilstanden er immunforsvaret svekket på grunn av HIV som vanligvis ikke behandles i mange år. Hvis L & # 8217; HIV er funnet og behandlet tidlig med antiretroviral terapi, utvikler en person vanligvis ikke L & # 8217; AIDS.

Folk med hiv kan utvikle l & # 8217; hjelpemidler hvis deres hiv ikke blir diagnostisert til sent, eller hvis de vet hvordan de skal ha sin antiretrovirale terapi hele tiden. De kan også utvikle L & # 8217; hjelpemidler hvis de har en hiv-type som er motstandsdyktig (ikke svare) til antiretroviral behandling.

Uten tilstrekkelig og sammenhengende behandling kan folk som lever med HIV utvikle L & # 8217; AIDS først. På det tidspunktet er immunforsvaret ganske skadet og har flere problemer med å bekjempe infeksjoner og sykdommer. Ved bruk av antiretroviral terapi kan en person opprettholde den kroniske HIV-infeksjonen uten å utvikle hjelpemidler i flere tiår.

Symptomer på & # 8217; AIDS kan omfatte:

Antiretroviral terapi styrer viruset og forhindrer vanligvis progresjon mot L & # 8217; AIDS. Andre infeksjoner og komplikasjoner på & Aids kan også behandles. Denne behandlingen må tilpasses de individuelle behovene til personen.

Behandlingsalternativer for HIV – HIV

Behandlingen må starte så snart som mulig etter en diagnose av HIV, uavhengig av viralavgift. Hovedbehandlingen for HIV er den antiretrovirale terapien, en kombinasjon av daglige legemidler som blokkerer reproduksjonen av viruset. Dette bidrar til å beskytte CD4-celler, opprettholde immunsystemet sterkt nok til å bekjempe sykdommer.

Antiretroviral terapi bidrar til å forhindre at HIV utvikles mot L & # 8217; AIDS. Det bidrar også til å redusere risikoen for å overføre hiv til andre.

Når behandlingen er effektiv, vil den virale ladningen være & # 8220; ikke detekterbar & # 8221;. Personen har fortsatt hiv, men viruset er ikke synlig i testresultatene. Imidlertid er viruset fortsatt i kroppen. Og hvis den personen slutter å ta antiretroviral terapi, vil viral lading øke igjen og # 8217; HIV kan begynne å angripe CD4-celler. Mer informasjon om hvordan behandlinger fungerer mot L & # 8217; HIV.

Narkotika for HIV for L & # 8217

Mer enn 25 stoffer er godkjent for antiretroviral terapi for HIV-behandling. De handler for å hindre alle «HIV for å reprodusere og ødelegge CD4-celler, som hjelper immunforsvaret til å bekjempe infeksjoner. Dette bidrar til å redusere risikoen for å utvikle komplikasjoner knyttet til # 8217; HIV, samt overføre viruset til andre.

Disse antiretrovirale legemidlene er gruppert i seks klasser:

Behandlingsordninger

De Institutt for helse og menneskelige tjenester (HHS) i USA Anbefaler generelt et innledende regime av tre legemidler for minst to av disse legemidlene. Denne kombinasjonen bidrar til å forhindre motstandstrening fra & # 8217; HIV til narkotika. (Motstand betyr at stoffet ikke lenger virker for å behandle viruset.)

Mange av de antiretrovirale legemidlene er kombinert med andre, slik at en person med HIV generelt tar bare en eller to piller om dagen.

En helsepersonell vil hjelpe en person med hiv til å velge et regime basert på hans generelle helse og personlige forhold. Disse stoffene må tas hver dag, akkurat som foreskrevet. Hvis de ikke er tatt på riktig måte, kan en viral motstand utvikle seg og et nytt regime kan trenge.

Blodprøver vil bidra til å avgjøre om regimet arbeider for å holde det virale ladningen lavt og øke CD4-tellingen. Hvis et antiretroviralt terapi regime ikke virker, vil personens helseoperatør gå til et annet regime som er mer effektivt.

Bivirkninger og kostnader

Bivirkningene av antiretroviral terapi varierer og kan inkludere kvalme, hodepine og svimmelhet. Disse symptomene er ofte midlertidige og forsvinner med tiden. Alvorlige bivirkninger kan inkludere hevelse i munnen og språket og skade på leveren eller nyrene. Hvis bivirkningene er alvorlige, kan stoffene endres.

Kostnadene for antiretroviral terapi varierer i henhold til den geografiske posisjonen og typen forsikringsdekning. Noen farmasøytiske selskaper har assistanseprogrammer for å redusere kostnadene. Ytterligere informasjon om rusmidler som brukes til å behandle HIV L & # 8217.

Forebygging av & # 8217; HIV

Selv om mange forskere jobber for å utvikle en, er det for tiden ingen vaksine tilgjengelig for å hindre overføring av & # 8217; HIV. For å vedta visse tiltak kan imidlertid bidra til å forhindre spredning av # 8217; HIV.

Tryggere sex

Den vanligste måten å spre hiv på er gjennom anal eller vaginal sex uten kondom. Denne risikoen kan ikke elimineres helt med mindre kjønn ikke unngås, men risikoen kan reduseres betydelig ved å ta noen forholdsregler. En bekymret person for HIV-risiko bør:

Kjøp kondomer.

Andre forebyggingsmetoder

Andre skritt for å forhindre spredning av & # 8217; HIV inkluderer:

Helsepersonell kan tilby mer informasjon om disse og andre måter å hindre diffusjonen av & # 8217; hiv. Sjekk her for mer informasjon om forebygging av IST.

Lev med HIV: Hva du kan forvente og forslag til å møte det

Mer enn 1 million mennesker i USA sameksistere med hiv med hiv. Det er annerledes for alle, men med mange behandlinger kan de forvente å leve et langt og produktivt liv.

Det viktigste er å starte antiretroviral behandling så snart som mulig. Forutsatt at narkotika akkurat som foreskrevet, kan folk som lever med HIV holde sin virale ladning tilbake og deres sterke immunsystem. Det er også viktig å regelmessig følge en helsepersonell.

Andre måter som folk som bor med HIV, kan forbedre deres helse inkluderer:

 • Gjøre deres helse den høyeste prioriteten. Trinnene for å hjelpe folk som lever med HIV for å føle seg bedre, inkluderer:
  • Mat kroppen din med et godt balansert kosthold
  • jevnlig
  • hvile
  • Unngå tobakk og andre stoffer
  • Vær oppmerksom på eventuelle nye symptomer på legen din
 • Konsentrert på deres følelsesmessige helse. De kan vurdere ideen om å se en autorisert terapeutekspert i behandlingen av mennesker med hiv.
 • Bruk sikrere seksuell praksis. Snakk med sine seksuelle partnere. Test sub-tar for andre seksuelle overføringsinfeksjoner (MST). Og bruk kondom hver gang de gjør vaginal eller analsex.
 • Snakk med deres prep og pep lege. Hvis det brukes konsekvent fra en person uten HIV, kan pre-eksponering profylakse (prep) og posteksponering profylakse (PEP) redusere overføringsmuligheter. Prep er oftere anbefalt for folk uten hiv i forhold til mennesker med hiv, men kan også brukes i andre situasjoner. Online kilder for å finne en prep leverandør inkluderer Preer Locator Og PleasepreprepMe.
 • Omgir deg med kjære. Når de snakker for første gang til folket i deres diagnose, kan de begynne å snakke med noen som kan holde tillit. De vil kanskje velge noen som ikke dømmer dem og støtter dem for å ta vare på helsen sin.
 • Få støtte. De kan bli med i en støttegruppe for HIV, personlig eller på nettet, slik at du kan møte andre som står overfor de samme bekymringene de har dem. Og deres deltakende lege kan lede dem til en rekke ressurser i deres område.

Det er mange måter å få det beste fra livet når du bor med hiv. Lytt til noen ekte historier om mennesker som lever med hiv med hiv.

& # 8217 Forventet levetid; HIV: Å vite fakta

Gjennom årene har en 20-årig person med HIV en 20-årig person med HIV Forventet levetid på 19 år. I 2011 kan en 20 år gammel person med HIV forvente å leve ytterligere 53 år.

Det er en betydelig forbedring, hovedsakelig på grunn av antiretroviral terapi. Med tilstrekkelig behandling kan mange med hiv forvente en normal eller nesten normal levetid.

Selvfølgelig påvirker mange ting forventet levetid for en person med hiv. Blant dem er:

 • CD4-celletall
 • Viralbelastning
 • Alvorlige relaterte sykdommer Alle & HIV, inkludert hepatittinfeksjon
 • Narkotika bruk
 • røyk
 • Tilgang, tiltredelse og respons på behandling
 • Andre helsemessige forhold

Selv stedet hvor en person bor er viktig. Folk i USA og andre utviklede land kan være mer sannsynlig å ha tilgang til antiretroviral terapi. L & # 8217; Konsekvent bruk av disse stoffene bidrar til å forhindre progresjon på # 8217; HIV i AIDS. Når HIV passerer til # 8217; AIDS, L & # 8217; forventet levetid uten omsorg er alt & # 8217; tre år. I ca. 2017 20.9 millioner mennesker Som levde med hiv ved hjelp av antiretroviral terapi.

Statistikken på # 8217; forventet levetid er bare generelle retningslinjer. Folk som lever med hivs, bør snakke med legen din for å lære mer om hva de kan forvente. Mer informasjon på # 8217; Forventet levetid og langsiktige prospekter med HIV.

Det er en vaksine for hiv?

For tiden er det ingen vaksiner for å hindre eller kurere hiv; hiv. Forskning og eksperimentering på eksperimentelle vaksiner pågår, men ingen er nær å bli godkjent for L & # 8217; generell bruk.

L & # 8217; HIV er et komplisert virus. Dresser (endringer) raskt og er ofte i stand til å avvise svarene på immunsystemet. Bare et lite antall personer som lider av HIV utvikler svært nøytraliserende antistoffer, typen antistoffer som er i stand til å bekjempe en serie av HIV-stammer.

Den første Studio på & # 8217; Effektiviteten til vaksinen mot hiv I syv år er han for tiden i gang i Sør-Afrika. Den eksperimentelle vaksinen er en oppdatert versjon av den som brukes i et eksperiment av 2009 som fant sted i Thailand. En oppfølging av 3.5 år etter vaksinering viste at vaksinen var effektiv klokken 31.2% i å hindre HIV-infeksjon. Er eksperimentet av vaksinen mot den mest vellykkede hiv til i dag.

Studioet innebærer 5 400 menn og kvinner i Sør-Afrika. I 2016 i Sør-Afrika, om 270 000 mennesker Kontrakt HIV L & # 8217. Resultatene av studien forventes i 2021.

Selv om det fortsatt ikke er noen vaksine for å hindre HIV, kan folk med HIV dra nytte av andre vaksiner for å forhindre sykdommer relatert til alle «8217; HIV, som:

 • lungebetennelse
 • innflytelse
 • hepatitt A og B
 • meningitt
 • helvetesild

Andre søk er også på vei på en vaksine mot hiv. Finn ut hvorfor en vaksine mot hiv er så vanskelig å utvikle.

Statistikk på & # 8217; HIV

Her er tallene «8217; dagens hiv:

 • I 2016 om 36.7 millioner folk rundt om i verden bodde med hiv med hiv. Av disse, 2.1 million var barn under 15 år.
 • Bare i 2017 20.9 millioner Folk som lever med HIV som brukes med antiretroviral terapi.
 • Fra # 8217; begynnelsen av pandemien, 76.1 million Folk har kontrahert HIV og komplikasjonene knyttet til AIDS forårsaket 35 millioner ofre.
 • I 2016, 1 million folk døde for sykdommer knyttet til # 8217; AIDS. Det er en dråpe i forhold til 1.9 millioner i 2005.
 • L & # 8217; Øst-og Sør-Afrika er den mest berørte. I 2016, 19.4 millioner Folk i disse områdene levde med HIV og andre 790.000 kontraktet viruset. Regionen har mer enn halvparten av alle som bor med HIV i verden.
 • Hver 9.5 minutter, noen i USA kontrakterer viruset. Mer enn 56.000 Nye saker Alle & # 8217; år. Det anslås at 1.1 million amerikanere lever for tiden med hiv og 1 av 5 vet ikke hvordan man skal ha det.
 • Hvem vi er 180.000 Amerikanske kvinner lever med hiv med # 8217;. I USA skjer nesten halvparten av alle nye tilfeller i afroamerikanere.
 • Ubehandlet, en kvinne med hiv har en 25 prosent Mulighet for å overføre HIV til sitt barn under graviditet eller # 8217; amming. Med antiretroviral terapi for all graviditet og # 8217; AvOution av amming, er risikoen mindre enn 2 prosent.
 • Gjennom årene har en 20-årig person med HIV en 20-årig person med HIV livsforventning 19 år gammel. I 2011 hadde han forbedret seg på 53 år. I dag, L & # 8217; forventet levetid er nesten normalt Hvis antiretroviral terapi startes umiddelbart etter at HIV.

Siden tilgangen til antiretroviral terapi fortsetter å forbedre over hele verden, er det håpet at denne statistikken vil fortsette å forandre seg. Mer informasjon om statistikk på # 8217; HIV.