Hit Tenner: Symptomer, årsaker, behandling og smertelindring

Hva er de berørte tennene?

En slått tann er en tann til hvem av en eller annen grunn ble det forhindret i å bryte gjennom tannkjøttet. Noen ganger kan en tann bare være delvis imponert, noe som betyr at han begynte å bryte gjennom.

Ofte er de berørte tennene ikke forårsaket tydelige symptomer og oppdages bare under en rutinemessig radiografi i tannlegenes studio.

Les videre for å lære mer om de berørte tennene og når du må gjøre noe for å løse dem.

Symptomer på berørte tenner

I noen tilfeller kan du ikke vise noen symptomer. I andre tilfeller kan en hit tann forårsake:

 • Rød, hovent eller blødende tannkjøtt
 • dårlig ånde
 • en dårlig smak i munnen
 • Vanskelighetsgrad å åpne munnen
 • smerte når du åpner munnen din eller når du tygger og biter

Symptomene kan gå og komme i uker eller måneder.

Hva forårsaker en hit tann?

Generelt er en tann imponert når munnen din ikke har nok plass til det. Dette kan være et resultat av genetisk eller ortodontisk behandling.

Hva er de oftest berørte tennene?

Dommenstenner, som vanligvis er de siste tennene for å vokse & # 8211; Typisk mellom 17 og 21 år & # 8211; de er de mest berørte.

Når tænene til dommen & # 8211; Også kjent som & # 8220; tredje molari & # 8221; & # 8211; De går inn, kjeften har ofte sluttet å vokse. Munnen og kjeften kan derfor være for liten til å ønske dem velkommen. Fordi ingen C’det er mer nødvendig av dommen tenner, de blir vanligvis fjernet hvis de representerer et problem. Hvis du har en liten kjeve, er du mer sannsynlig å ha en tann av dom.

Den nest vanligste tennene som skal påvirkes er mascellar hjørnetenner, også angitt som hjørnetenner eller overlegne eyelets. Siden disse tennene spiller en viktigere rolle i munnen, er det mer sannsynlig at legen tips behandlinger som oppfordrer disse tennene i stedet for å fjerne dem.

Hvordan de berørte tennene behandles?

Hvis du mistenker at du har en hit tann, ta kontakt med tannlegen din så snart som mulig. De kan undersøke tennene dine og lage en radiograf i munnen din for å avgjøre om en slått tann forårsaker symptomene dine. Hvis det er, kan de diskutere fordelene og risikoen for behandling.

Behandlingsalternativer kan omfatte:

Venter og overvåker

Hvis din slått tann ikke forårsaker noen symptomer, kan tannlegen din foreslå en etterlengtet tilnærming. Med denne tilnærmingen, i stedet for kirurgisk fjerning av tannen, vil tannlegen overvåke regelmessig slik at de kan se om det utvikles problemer.

Dette vil være enkelt hvis du gjennomgår regelmessige tannkontroller.

Kirurgi

Hvis du føler smerte og andre ubehagelige bivirkninger fra en slått tann, kan tannlegen din anbefale utvinningsintervensjon, spesielt når det gjelder forsøks tenner inkludert. De kan også anbefale utvinningen hvis den slående tannen vil ha en negativ effekt på andre tenner.

Tannuttrekksoperasjon utføres vanligvis som en poliklinisk prosedyre på kontoret til en oral kirurg, noe som betyr at du kan gå hjem samme dag du har prosedyren. Prosedyren tar vanligvis fra 45 til 60 minutter, og du vil sannsynligvis bli utsatt for lokalbedøvelse. Gjenoppretting kan ta fra 7 til 10 dager, men du bør kunne gå tilbake til jobb eller skole innen noen få dager i prosedyren.

Aids ALLE & # 8217;

Når hundene er berørt, kan AIDS brukes til utbruddet for å utlevere tannen riktig. Aids for utbruddet kan inkludere braces, brace braces eller # 8217; ekstraksjon av melk eller voksne tenner som kan blokkere hjørnetenner. Disse metodene er mer effektive hvis de utføres på yngre mennesker.

Hvis det ikke er mulig å få utbruddet, må slagtanden fjernes og erstattes med et tannimplantat eller en bro.

Komplikasjoner av berørte tenner

Fordi tennene helt påvirket aldri bryte ned tannkjøttet, vil du ikke kunne rense dem eller ta vare på dem. Men hvis tannen din eller tennene dine er delvis påvirket, vil det være vanskeligere å rengjøre dem riktig. Dette utsetter dem i større risiko for tannproblemer, inkludert:

 • hulrom
 • forfall
 • infeksjon
 • Crowding av nærliggende tenner
 • cyster, som kan skade røttene til nærliggende tenner eller ødelegge beinet
 • Absorpsjon av tilstøtende bein eller tenner
 • gingival sykdommer

Smertebehandling for berørte tenner

Hvis du har smerte på grunn av en hit-tann, kan du kanskje bruke benk-top-stoffer til å gi midlertidig lindring. Aspirin Det har blitt funnet Å være en effektiv behandling for smerte for mild til moderat tann. , L’aspirin bør ikke administreres til barn under 18 år, fordi det kan øke risikoen for Reye Syndrome, en alvorlig tilstand.

Is kan også bidra til å redusere betennelse, eller du kan prøve Skyll varmt saltet vann Rundt munnen, som kan lindre smerte. Eller prøv en av disse 15 hjemmemedisinene.

Hvis smerten din er seriøs, og du ikke kan finne lettelse fra hjemmemedisiner, kan legen din foreskrive en analgetisk. Selv om hjemme rettsmidler hjelper med smerten din, bør du fortsatt snakke med tannlegen din. Smerte behandlinger bør bare brukes kortsiktig. Hvis en slått tann forårsaker smerte, vil han sannsynligvis måtte fjernes kirurgisk eller behandles med andre medisinske inngrep.

Outlook

De berørte tennene er ikke alltid et problem, og i noen tilfeller er det ikke nødvendig å behandle dem. Andre ganger må de imidlertid fjernes for å forhindre infeksjoner, skade på andre tenner eller andre komplikasjoner.

Vanlige tannkontroller fra ømalder kan hjelpe tannlegen din omgående å identifisere de berørte tennene og tilby en behandlingsplan når det er nødvendig.